Waar vandaan: Tips van bezoekers > Leestips (192)

Leestips ( 192 )

20-08-16


14225

De Nieuwe Odyssee ( Het verhaal van de Europese vluchtelingencrisis) (Patrick Kingsley / uitgeverij Q Amsterdam-Antwerpen)

Europa wordt geconfronteerd met de grootste golf van migratie sinds de Tweede Wereldoorlog. Patrick Kingsley journalist en eerste correspondent migratie deed voor The Guardian verslag van de vluchtelingencrisis. Hij bezocht zeventien verschillende landen en reisde vele routes met de vluchtelingen mee.De nieuwe Odyssee is zijn ongeëvenaarde verslag van wie deze mensen zijn,waarom ze blijven komen, en hoe ze dat doen. Het gaat over de smokkelaars die hen op weg helpen,de kustwacht die hen redt,de vrijwilligers die hen eten brengen,de mensen die hen huisvesten,en de grenswacht die hen buiten de deur probeert te houden. Het boek is enorm indrukwekkend door de wijze waarop het een samenvatting geeft van alles wat er gebeurt rond de vluchtelingencrisis,gecombineerd met de belevenissen die echt tellen:die van de personen die er middenin zitten.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

22-06-16


14206

Vluchten hoeft niet meer(over vluchtelingen en mensen die hen helpen) (Joost Devriesere & Jessica Dobbelaere / Houtekiet)

Tienduizenden mensen uit Syrië en andere conflictgebieden wagen de riskante oversteek naar Europese kusten.Een deel van hen komt in Vlaanderen terecht. Maar wat wacht hen hier? Journalisten Joost Devriesere en Jessica Dobbelaere gingen op zoek naar vluchtelingen en schrijven hun ervaringen neer: van hun zorgeloze leven voor de oorlog tot de moeilijke integratie die hen hier wacht. Vluchten hoeft niet meer is een meeslepend kritisch boek over mensen op de vlucht en over zij die hun steentje bijdragen om hen op te vangen.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

29-04-16


14200

Leve De Beitel (Roland Derveaux)

Met 'Leve De Beitel' is de Beiteltrilogie nu compleet. De rollen zijn omgekeerd. Oma, die in het vorige boek 'Storm over De Beitel' instond voor de opvoeding van haar kleindochter Tella, wordt getroffen door de gevreesde Alzheimer ziekte. Dag na dag gaat haar toestand erop achteruit. Tella laat alle sportieve ambities varen om haar oma bij te kunnen staan...
Tip ingestuurd door: Klik hier om Roland Derveaux te e-mailen.

17-04-16


14197

Nooit meer bang zijn (Karen De Becker / Borgerhoff & Lamberigts)

Het tragische verhaal van Yazan, een oorlogsvluchteling in België. Oorlogsvluchtelingen zijn mensen zoals u en ik,meestal heel normale mensen op zoek naar vrede,geluk en een betere toekomst. Een van hen is Yazan, een jonge twintiger uit Syrië. Hij kende als student in Aleppo,waar hij opgroeide in een welgestelde familie, een zorgeloos bestaan. Op de vlucht voor de revolutie die uitmondde in een bloederige burgeroorlog, onderneemt hij samen met zijn broer een hallucinante tocht via Turkije,Griekenland, Italië en Zweden,om halt te houden in België, waar hij hoopt op een nieuw leven zonder angst. Het tragische,maar tegelijk ook hartverwarmende verhaal van Yazan is het verhaal van zoveel vluchtelingen. Het zal u niet onberoerd laten.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

08-03-16


14194

www.sizzling.life (Linda Vergauwen)

je kan u daar abonneren en dan krijg je wekelijks een email met steeds een heel mooie diepzinnige gedachte. Echt opbouwend
Tip ingestuurd door: Klik hier om Jo Buysse te e-mailen.

18-11-15


14160

De geheimen van de Staatsveiligheid (Lars Bové / Uitgeverij Lannoo)

In de geheimen van de Staatsveiligheid laat Lars Bové een ongenadig helder licht schijnen op de handel en wandel van onze inlichtingendienst. De overdreven cultuur van geheimhouding blijkt een ideaal excuus te zijn om misstanden toe te dekken. Naast een heldere analyse van een dienst die ons moet beschermen tegen o.a.terrorisme is dit boek ook een spannende speurtocht in het zog van een gedreven journalist.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

07-02-15


14127

Haar naam was Sarah (Tatiana de Rosnay)

beste boek ooit over een joods meisje....
Tip ingestuurd door: Klik hier om Greet te e-mailen.

21-01-15


14123

Solo (Waarom steeds meer mensen alleenwonen) (Nathalie Le Blanc / Uitgev.De Bezige Bij Ant'w.)

Nooit in de geschiedenis van onze soort woonden zoveel mensen alleen. Zowel in Vlaanderen als in Nederland bestaat een op de drie huishoudens uit één persoon, en dit aandeel stijgt nog. In Solo brengt Nathalie Le Blanc als eerste de zeer diverse groep alleenwoners in kaart; jongeren en ouderen, mannen en vrouwen, singles en latters. In tal van gesprekken met experts en ervaringsdeskundigen zoekt ze uit waarom alleenwoners met zoveel zijn en wat ze gemeen hebben. Want wie alleenwoont, moet zijn leven net iets anders inrichten en krijgt vaak te maken met hardnekkige vooroordelen en onbegrip.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

15-09-14


14108

De durvers van de jaren 60 (Dirk Tieleman / Uitgev.Van Halewijck)

Na meer dan 40 jaar journalistiek maakt Dirk Tieleman in De durvers van de jaren 60 een balans op van 50 jaar Vlaamse welvaartsstaat met enkele bevoorrechte kroongetuigen, onder wie kernfiguur Louis Croonen, die mee aan de wieg stond van Ford Genk. Andere getuigen zijn Humogoeroe Guy Mortier, Fortisboegbeeld Kathleen Steel en HR-expert Jan Denys, die elk vanuit hun eigen wereld hun licht laten schijnen op Vlaanderen toen en nu.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

14-08-14


14099

Moordvrouwen (Waarom en hoe vrouwen moorden) (Van Halewijck)

In Moordvrouwen ontrafelen gerechtspsychiater prof.dr.Chris Dillen, advokaat Walter Damen en auteur Jan Willem Geerinck aan de hand van concrete cases het mysterie dat velen in de ban houdt: waarom en hoe moorden vrouwen? Onze gevangenissen zitten vol mannen, slechts vijf procent van de gedetineerden zijn vrouwen. Toch zijn er ook vrouwelijke misdadigers, er zijn er zelfs die moorden. Over hen gaat dit boek: plegers van passiemoorden, vrouwen die hun pasgeboren baby ombrengen of die moorden in koele bloede. Moordvrouwen is het vervolg op Dagboek van een gerechtspsychiater (2012) en Dagboek van een wetsdokter (2011)
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

03-07-14


14097

12 Jaar Slaaf (Solomon Northup)

Na de film 12 Years a Slave te hebben gezien ook besloten om het boek te lezen. Het is een onvoorstelbaar waargebeurd verhaal dat nooit vergeten mag worden. Het verhaal is hard en direct geschreven. Via www.flipit.com/be/cosmox het boek voordelig besteld met een kortingscode. Een absolute aanrader om eens te lezen.
Tip ingestuurd door: Klik hier om Emerence Janssens te e-mailen.

24-03-14


14077

STORM OVER DE BEITEL (Roland Derveaux)

Feuilleton, begint op 24 Maart 2014: "Storm over De Beitel", het tweede beitelboek, is een nieuw vervolgverhaal van Roland Derveaux, dat zich, net als het vorige "De Barst in de Beitel", afspeelt in een familie met beroepsactiviteiten in de bossen en in de houtindustrie. In het nieuwe boek volgen we de supergetalenteerde en bevallige Tella in haar sportieve ambities, haar schoolprestaties en in haar groeiende inzet voor een zuiver milieu. Tella is de dochter van een voetballer die, na een lange loopbaan in topploegen in binnen- en buitenland, als ingenieur aan de slag gaat in een groot houtbedrijf, waar ook zijn vader vroeger een kaderfunctie had. Haar moeder, een voormalig fotomodel en actrice heeft ze nooit gekend, tenzij uit de media, want kort na Tella's geboorte ging ze er vandoor, om carrière te maken, zonder kinderlast. Haar oom werkt voor een NGO en vertoeft voortdurend in bedreigde tropische bossen. En dan is er nog oma, die sussend alle brandjes blust. De familie ondergaat het reilen en zeilen van een snel veranderende wereld, maar verzet zich in onderlinge discussies tegen onrecht, hebzucht en machtsmisbruik. Zal Tella sportief even hoge toppen scheren als haar vader? Zal ze er in slagen om de wereld te verbeteren? En wat gebeurt er allemaal in Houtindustrie "De Beitel"? Volg het allemaal door te klikken op volgende link : http://goforwood.info/en/news.php?id=40470 De West-Vlaamse auteur, die pas begon te schrijven na zijn loopbaan als International Sales Manager heeft gekozen voor het breed bereikbare internet en omdat er voor zijn verhalen geen boom hoeft te sneuvelen. Zijn werk is te zien en vrij te lezen op zijn website www.GoforWood.info. Eerder verschenen : De Kaalkap - De Barst in de Beitel (Klik op titel om boek te openen)
Tip ingestuurd door: Klik hier om Roland Derveaux te e-mailen.

27-12-13


14051

DE KAALKAP (GoforWood.info)

Voor dit nieuwjaarsverhaal voor jong en oud hoeft geen boom gekapt te worden - te lezen online hier : http://goforwood.info
Tip ingestuurd door: Klik hier om Roland Derveaux te e-mailen.

24-12-13


14050

De Barst in de Beitel (GoforWood.info)

- Van ambacht tot industrie - Houtnijverheid onderwerp van roman: nu nog vrij te lezen op www.goforwood.info - boek vanaf Februari 2015 in de boekhandel bestellen
Tip ingestuurd door: Klik hier om Roland Derveaux te e-mailen.

04-12-13


14048

Expo 58 en zijn Bierbrouwers (Boekscout.nl)

‘Expo 58 en zijn Bierbrouwers’ : Een nieuw boek van François Van Kerckhoven Dit boek is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de Wereldtentoonstelling te Brussel in 1958 en het bier dat er toen geschonken werd. Het boek schept een beeld van Vrolijk België, het dorp van Leute en Plezier, gefinancierd door tweeëndertig Belgische Brouwerijen maar geeft ook weer wat er aan biergenot te beleven viel elders op de Expo. Van de beschreven brouwerijen krijgt de lezer tevens de levensloop en een kijk op de gebruikte bierattributen tijdens de Expo 58.
Tip ingestuurd door: Klik hier om François Van Kerckhoven te e-mailen.

27-08-13


14031

Cold Case Kennedy (Flip De Mey / Uitgeverij Lannoo)

Een nieuw onderzoek naar de moord op JFK. Jurist Flip De Mey analyseerde jarenlang het dossier van de moord op de Amerikaanse President John F. Kennedy. Hij boog zich opnieuw over alle originele documenten van het onderzoek en neemt zowel de verdedigers als de critici van het officiële verhaal op de korrel. Vijftig jaar later komt hij tot een verrassende en baanbrekende complot-theorie. Cold Case Kennedy is het eerste boek dat systematisch alle aspecten van het moorddossier tegen het licht houdt. Beleef het onderzoek mee vanaf de eerste rij en ontdek wat er echt gebeurde in Dallas op 22 november 1963.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

08-07-13


14011

Opgelicht / De energiezwendel van Electrabel en Co (Tom De Meester / Uitgev.Epo)

Elektriciteit en gas, je kunt gewoon niet zonder. Wat van zo'n belang is, blijft het best in handen van de samenleving. Toch werd onze energie tien jaar geleden verpatst. Opgelicht is een onthutsend verhaal over wurgprijzen, domme slimme meters, energiearmoede, de zonnepanelenzwendel, speculanten op de stroombeurs, machtsmisbruik, groengewassen vuile stroom....
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.

28-05-13


14004

Op Mensenmaat (Peter Mertens / Uitgeverij Epo)

Op mensenmaat geeft een stem aan wie de crisis aan den lijve ondervindt.Het vertrekt vanuit de buik van de samenleving. Het reikt stof aan voor een maatschappijvisie op mensenmaat. Stof tot debat,stof tot verandering.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita Pierre te e-mailen.

07-04-13


13994

Poezenvrouwtjeforum (Poezenvrouwtje)

Wilt u dagelijks genieten van de belevenissen en steeds weer nieuwe avonturen van de 8-tal Perzische poezen en hun streken. Neem dan eens een kijkje en log geheel gratis in om te genieten en te kunnen lachen om hun ondeugende streken op http//www.poezenvrouwtje.com Geheel gratis, 1e keer een account aanmaken net als hier en de volgende keren kunt u vrolijk genietend uw dag beginnen. veel plezier!
Tip ingestuurd door: Klik hier om Poezenvrouwtje te e-mailen.

01-01-13


13967

Afscheid van Congo (met Jef Geraerts terug naar de evenaar) (Erwin Mortier /Uitgev.De Bezige bij.Amsterdam)

Afscheid van Congo is Erwin Mortiers neerslag van de reis die schrijver Jef Geraerts, journalist Lieven Vandenhautte, cameraman Vincent Ponnette,en hij zelf in januari 2010 maakte,in het kader van de vijftigste verjaardag van de onafhankelijkheid van de gewezen Belgische kolonie.
Tip ingestuurd door: Klik hier om De Keyser Anita-Pierre te e-mailen.