Oorsuizen

Hier is de plaats voor discussie en vragen over fysische ziekten of aandoeningen

garene
Lid geworden op: 05 dec 2007, 19:33

27 mei 2016, 15:56

Het hele forum heb ik afgezocht maar niet gevonden.
Kan iemand mij helpen om de naam van de kiné specialisatie te vinden tegen oorsuizen. Het betreft een speciale behandeling maar weet de naam niet meer.
Heel erg bedankt !

pastoor
Lid geworden op: 19 mar 2005, 21:55
Locatie: Hoeselt, White House

28 mei 2016, 11:31

garene,
Het hele forum heb ik afgezocht maar niet gevonden.
Kan iemand mij helpen om de naam van de kiné specialisatie te vinden tegen oorsuizen. Het betreft een speciale behandeling maar weet de naam niet meer.
Tinnitus of fantoomgeluid, ook oorsuizen genoemd, is het waarnemen van een voortdurend geluid, zonder dat er in de omgeving een geluidsbron aan te wijzen is. Tinnitus kan variëren van piep-, sis-, fluit-, brom- of ruistonen in een of beide oren. Meestal wordt het geluid vooral waargenomen wanneer er geen of weinig omgevingsgeluid is.

Iemand hoort het geluid en de anderen horen dat geluid niet. (Meestal gevolg van teveel decibels in dancings). Een kinesitherapeut kan niet oplossen wat er niet is.

* * * * *

Daarentegen is er tollen, duizeligheid, vertigo waar kristallen in het evenwichtsorgaan (in het oor) gevallen zijn, waardoor men duizelig wordt en valt.
Hiervoor is er een medicatie of kan een kinesitherapeut een oplossing brengen.
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.

garene
Lid geworden op: 05 dec 2007, 19:33

28 mei 2016, 18:28

Ja Pastoor, ik weet het en 't is moeilijk om ermee te leven ook al krijg je zoveel informatie.
Hier op het forum was er iemand die een speciale therapie had gekregen bij een kinesist en geholpen werd.
Ik wou dat eens proberen want ik had hier in mijn streek een kinesist gevonden die dat systeem toepaste om de oorkristallen op hun plaats te krijgen ..... ben ik toch wel zijn naam en woonplaats vergeten !

pastoor
Lid geworden op: 19 mar 2005, 21:55
Locatie: Hoeselt, White House

28 mei 2016, 23:19

Garene,

Ik denk dat het niet juist begrepen is.

Oorsuizen = constant geluid horen, terwijl het muisstil is in de omgeving.
De jeugd die naar dancings gaat waar meer dan 100 dB (decibel) is krijgt oorsuizen. Dat is een gehoorschade die men niet kan oplossen. Dat blijft voor de rest van uw leven.(Helene van Troye hier op het forum heeft daar de laatste 2 weken over gesproken).

https://www.cm.be/gezond-leven/lichaam/ ... lawaai.jsp

Tinnitus of oorsuizen komt vaak voor. Bij occasionele beperkte geluidsoverlast kan je tijdelijk een fluittoon horen. Maar bij regelmatige blootstelling kunnen deze klachten ook constant aanwezig blijven. Je wordt dag en nacht achtervolgd door geluiden die er eigenlijk niet zijn. Die geluiden kunnen variëren van persoon tot persoon en naargelang het moment. De oorzaak is een abnormaal zenuwsignaal in de gehoorbaan dat door de hersenen geïnterpreteerd wordt als geluid. Het constante geluid in je oor kan ervoor zorgen dat je je moeilijk kunt concentreren, slecht slaapt, prikkelbaar bent, je rusteloos voelt, of zelfs angstig of neerslachtig wordt.

* * * * * * * * **

Oorsuizen heeft niets te maken met kristallen in het oor.

Kristallen die in het evenwichtsorgaan achter het oor gevallen zijn hebben als gevolg dat men het evenwicht kwijt is.

"Men wordt wakker en staat op uit het bed en alles draait en men valt op de grond. Men buigt het hoof naar beneden en men valt op de grond en zo voort".

Dit lost men op met medicatie Bètahistine EG 32 mg (+ - € 2 bij de apotheek) of men gaat meerdere keren naar de kinesist (tot 10 keren toe) eer het opgelost is. Marcelvm hier op het forum weet daar meer van.
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.