Soeverein Vlaanderen

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)

Eenzijdig verklaard souverein Vlaanderen

Peiling eindigde op 30 jan 2017, 14:41

1.Ik ben vóór scheiding op de beschreven wijze
13
32%
2.Ik ben voor scheiding op een andere wijze
8
20%
3.Ik ben tegen elke vorm van scheiding
20
49%
 
Totaal aantal stemmen: 41

tokkio
Lid geworden op: 04 jan 2004, 15:17
Locatie: vlaanderen

06 dec 2016, 16:10

sibarita schreef:http://www.hln.be/hln/nl/33722/Vacature ... dium.dhtml



Maar de studie toont dus grote verschillen aan tussen het Noorden en het Zuiden van het land. De Vlamingen zouden an sich op de vijfde stek staan in de rangschikking, na Nederland en de Scandinavische landen. Omgekeerd zouden de Franstaligen zonder de Vlamingen zakken naar plaats dertig, net achter Frankrijk en een heel eind na Luxemburg (7) en Duitsland (9).





De Marc Coucke gaat Walonië een boost geven.

Marc Coucke mikt op 1.000 extra jobs in Wallonië
Afgelopen weekend lanceerde de
zakenman nog z'n eigen Ardeense gin.
rv
Marc Coucke voelt zich thuis in
Wallonië. Met Pairi Daiza,
farmabedrijf Mithra en zijn
avonturenparken in Durbuy heeft hij
fors geïnvesteerd in het zuiden van
het land. "Zonder overdrijven hopen
we binnen vijf jaar met die
projecten 1.000 extra banen te
creëre

Bron HLN
Zie niet uit naar de dag dat alle problemen opgelost zijn, want dan is men dood.

Jefke Bollenwreter
Lid geworden op: 05 mar 2010, 21:26
Locatie: Allochtonië

23 dec 2016, 20:21

Hij is solidair met onze zuiderburen. Daar hebben ze tenminste wat aan.
Ik vind dit beter dan investeren in stomme voetbal, de "sport" voor idioten. :lol:
De grootste vergissingen aller tijden: toekenning van facilliteiten in gemeenten, het verdrag van Schengen en de wet op het racisme !
Gast

23 dec 2016, 20:28

Jefke Bollenwreter schreef:Hij is solidair met onze zuiderburen. Daar hebben ze tenminste wat aan.
Ik vind dit beter dan investeren in stomme voetbal, de "sport" voor idioten. :lol:
weverke zal zich nog moeten haasten als hij vlaanderne wil afscheiden!

separatisme nu!!

(nu= als het vlaamse kiesvee moet gepakt worden)

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

07 mar 2017, 21:08

Is Vlaanderen ondertussen al soeverein? Het lijkt hier niet goed te vlotten precies.
Gast

07 mar 2017, 22:50

Het zal wel ( ooit ) komen maar dat zullen wij niet meer meemaken net zoals de dag dat de PvdA de Eerste Minister mag leveren. :lol:

Flashback
Lid geworden op: 08 mei 2014, 17:47
Locatie: Boemerskonte

08 mar 2017, 10:29

Dicksy schreef:Het zal wel ( ooit ) komen maar dat zullen wij niet meer meemaken net zoals de dag dat de PvdA de Eerste Minister mag leveren. :lol:
Pas maar op want op de stoel van parlementsvoorzitter zit nu toch ook al een kameleon ?

tokkio
Lid geworden op: 04 jan 2004, 15:17
Locatie: vlaanderen

08 mar 2017, 11:23

frits1955 schreef:Is Vlaanderen ondertussen al soeverein? Het lijkt hier niet goed te vlotten precies.
Nu de graaiwind is gaan liggen ,gaan ze een ander vuurtje opstoken :D

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... lijk.dhtml
Zie niet uit naar de dag dat alle problemen opgelost zijn, want dan is men dood.

uoona
Lid geworden op: 23 feb 2005, 21:48
Locatie: hinterland

08 mar 2017, 13:02

Veel Walen, ook inwoners van Durbuy zijn niet zo erg opgezet met de komst van Coucke en zijn projecten. Met reden zijn ze heel erg bezorgd voor hun natuur en eigenheid van hun stadje.
Met komst van al die toeristen moeten er grote parkeerplaatsen worden gecreëerd, wat voor heel wat overlast en vervuiling zal zorgen!
Even kijken op de Franstalige zenders naar de debatten hieromtrent!

plopperdeplop
Lid geworden op: 09 mar 2012, 12:04
Locatie: overal

08 mar 2017, 19:16

Dicksy schreef:Het zal wel ( ooit ) komen maar dat zullen wij niet meer meemaken net zoals de dag dat de PvdA de Eerste Minister mag leveren. :lol:
Ik ben een groot anti- referanda fan.Maar voor ééne keer zou ik heel graag een uitzondering maken.Laat het land(niet Vlaanderen alleen) een referendum organiseren of we nu een splitsing willen of niet.Als de uitslag klaar en duidelijk is(een 2/3 meerderheid) dan zal ik mij daar bij neerleggen zodat we eindelijk eens en voorgoed van die splitsing gezever vanaf zijn.
En ps. Van hier boven ga je dan gezeten vanop een wolk terwijl je rijstpap met gouden lepeltjes aan het eten zijt kunnen supporteren voor wie je het hebt in het referendum. :lol: :lol: :lol:

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

08 mar 2017, 20:36

Je moet geen seconde twijfelen aan de uitslag van een referendum : je gaat geen meerderheid vinden voor een splitsing van het land. Wat zou NVA kunnen weerhouden van de organisatie van zo'n referendum? Hmnnn ...de postjesgraaierij in een federaal België misschien?
Gast

08 mar 2017, 21:31

Je moet geen seconde twijfelen aan de uitslag van een referendum : je gaat geen meerderheid vinden voor een splitsing van het land.
Waarom dan zo'n schrik om een referendum te organiseren. Als je gelijk hebt met wat je schrijft kun je toch geen beter instrument hebben om de eeuwige discussie over de splitsing voor eens en voor altijd te begraven ! Iedereen die tegen een splitsing is zou dan juist een referendum moeten eisen.

frits1955
Lid geworden op: 05 nov 2016, 14:48

08 mar 2017, 21:50

" Waarom dan zo'n schrik om een referendum te organiseren."

Welja, waar wacht de NVA op? Waarom doen ze dat niet?
Omdat ze dat eigenlijk helemaal niet willen - het is in wezen een machtspartij die zich wil profileren op zaken als veiligheid, migratie en het sociaal-economische. En daarom heb je de sleutelposities nodig in dit land.
Bij de volgende verkiezingen zal uiteraard het communautaire weer op tafel gegooid worden- kwestie van de Vlaams-nationalistische achterban weer eens een wortel voor hun neus te houden en hun stem binnen te rijven. Uiteraard zal de Ps al dan niet in combinatie met de PTB/Pvda weer de ideale zondebok zijn die alles saboteert en moet de NVA "noodgedwongen" verder besturen.
En kunnen ze weer de calimero uithangen en doen alsof ze een anti-establishment partij zijn. Een redelijk voorspelbaar scenario dus - en daar past geen referendum in.
Ice

09 mar 2017, 00:53

De Wever: "in 2019 komt onze institutionele agenda op tafel"

Lees vooral de 367 reacties....zijn gezever en beloftes lukken niet meer, hij mag blij zijn als er nog iets overblijft van zn flutpartijtje na de verkiezingen.
Dat komt ervan als je hoog van de toren blaast en daarna het tegenovergestelde doet dan je beloofde - dacht bdw nu écht dat hij het gepeupel kon blijven beliegen en bedriegen?
Dat ze niet zien en voelen in hun portemonnee wat hij allemaal teweegbracht met de besparingswoede van énkel het volk? Dat de belastingbetaler zelfs de vennootschapsbelasting voor bedrijven betaalt via de facturen waarvan ook de graaiende mandatarissen hun schandelijke smeergelden krijgen?
Dat de staatsschuld blijft stijgen ondanks miljarden extra taksen, turteltaks, enzovoort.....denkt die megalomane idioot nu werkelijk dat de Vlamingen ezels zijn die zich blijven stoten aan dezelfde steen?

Trouwens: wát belet hem om NU METEEN, in deze legislatuur te verwezenlijken wat ie 2 jaar geleden beloofde? nva zit nu toch aan de macht, nietwaar?! en al 11 jaar bij de vlaamse verraders!

Waar blijft de afschaffing van de senaat, de provincieraden, de transfers en nog zoveel LOZE beloften? Hij beloofde geen hogere/nieuwe belastingen? Wij hebben nog nooit zoveel belasting betaald, we zijn nog nooit zo uitgeperst als afgelopen jaren, er is nog nooit zo schandelijk geknoeid met zorg, pensioenen, indexsprong, zonnepanelen betalen voor anderen die blijven profiteren van gsc's, nog nooit werd eigen bevolking zo verarmd: de zieken, invaliden, werkenden, gepensioneerden, de heksenjacht op werklozen.... ENZOVOORT!!!
nva zet gewoon de verrottingspolitiek en het schandelijke wanbeleid verder van sp.a, groen en misdadige bandieten en doet er nog een schep bovenop!

Alsof niet iedereen duidelijk ziet dat voka zn broodheer is, de voordelen aan bedrijven, de monopolisering van telecom, de stijging tot onbetaalbaarheid van basisbehoeften voor de bevolking...en dan meent deze klootzak nog dat er kiezers overblijven die hem en zijn bende onbeschaamde graaiers nog langer aan de macht zullen houden? Voor wát? Om ons nog sneller in de afgrond of het graf te krijgen?!

bdw mag blij zijn als het blijft met ene zot die een bijl door zijn ruiten komt gooien....hij zou eens héél goed de reacties moeten lezen, dan weet ie meteen hoe men over hem, zijn partij en wanbeleid denkt!

nva zal afgerekend worden op behaalde resultaten in déze legislatuur door hun machtsdeelname, niet op toekomstige beloften en verkiezingspropaganda! Dat geldt ook voor de andere bandieten cd&v, ovld - schaf dus die dure verkiezingscampagnes maar áf wegens totaal nutteloos want alléén de resultaten zullen tellen!
De tijd TIKT!

En hetzelfde voor de rooie en groene schreeuwers van de oppositie die nu jammeren over de verderzetting van hun eigen eerdere wanbeleid, de oorzaak van de miserie, ook zij hebben het verkorven en hun kans gehad!

plopperdeplop
Lid geworden op: 09 mar 2012, 12:04
Locatie: overal

09 mar 2017, 13:08

Dicksy schreef:
Je moet geen seconde twijfelen aan de uitslag van een referendum : je gaat geen meerderheid vinden voor een splitsing van het land.
Waarom dan zo'n schrik om een referendum te organiseren. Als je gelijk hebt met wat je schrijft kun je toch geen beter instrument hebben om de eeuwige discussie over de splitsing voor eens en voor altijd te begraven ! Iedereen die tegen een splitsing is zou dan juist een referendum moeten eisen.
Misschien dat jij dat nog steeds niet weet maar buiten de partijen die een splitsing op hun agenda hebben(2 Vlaamse partijen) Is er verder niemand die aanstuurt op een splitsing.Dit zijn geen vragende partijen.Waarom zouden die dan een referendum moeten vragen ? Wel ik zal het u vertellen.Elke partij heeft zijn eigen kanalen om te kunnen peilen naar wat er feitelijk leeft onder de bevolking.Je mag het ook opiniepeiling noemen.En uit dergelijke peilingen is al meermaals gebleken dat er belange geen draagvlak onder de bevolking is om een referendum te gaan organiseren over een splitsing.Komt daar nog bij dat in ons land nog nooit een referendum is gehouden en mocht er ooit een referendum komen geen enkele regering zich daar zou moeten aan houden.De uitslag er van heeft geen kracht van wet.Ps. Je kunt eens googlen om te weten en te lezen waarom over dit item het niet nodig is om er referendum over te gaan houden.
Gast

09 mar 2017, 13:19

Elke partij heeft zijn eigen kanalen om te kunnen peilen naar wat er feitelijk leeft onder de bevolking.Je mag het ook opiniepeiling noemen.En uit dergelijke peilingen is al meermaals gebleken dat er belange geen draagvlak onder de bevolking is om een referendum te gaan organiseren over een splitsing
Dat er maar 2 partijen zijn die de splitsing willen kan ik best in komen, geen twijfel over. En dat er ( momenteel ) geen draagvlak voor is kan ik ook best inkomen, geen probleem. Maar mijn vraag blijft dan nog wat weerhoudt de andere partijen om een referendum te organiseren om de wind uit de zeilen te halen van die twee partijen die een splitsing nastreven ? Een 2/3 meerderheid vinden zal niet het probleem zijn. Als ze, of de rest, dan toch zo zeker zijn dat er geen draagvlak is doe de test dan zou ik zeggen dan kan die discussie voor eens en altijd begraven worden. Of zijn ze misschien toch niet zo zeker ! :roll: