SeniorenNet Forum Index SeniorenNet
Het forum voor elke 50-plusser!
 
 HelpHelp   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst     RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken 
 InloggenInloggen 

Beeldkwaliteit ondermaats
Ga naar Pagina Vorige  1, 2
 
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index -> Computer - Linux / Unix
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
pcekspeer



Geregistreerd op: 6-8-2010
Woonplaats: 3530 houthalen limburg

BerichtGeplaatst: Wo 01 Maa 2017, 12:18    Onderwerp: Reageer met quote

@Toby

--Klik op PCI-Devices

--België: Optiplex 380 : Techn. specif.
http://euro.dell.com/be/nl/corp/Desktops/optiplex-380/pd.aspx?refid=optiplex-380&s=corp


--Laat Dell een diagnose uitvoeren, ook de Monitor:
http://www.dell.com/support/home/us/en/04/product-support/product/optiplex-380/diagnose

--Support België:
http://www.dell.com/support/home/be/nl/bebsdt1
Gebruik die als je ergens niet verder kunt.

Wink




_________________
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//Firefox
53.0 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.3/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5-Ccleaner-Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Toby



Geregistreerd op: 8-1-2005
Woonplaats: Het Soete Land Van Waes

BerichtGeplaatst: Wo 01 Maa 2017, 18:16    Onderwerp: Reageer met quote

Mogelijks kijk ik er over, maar al die diagnose opties zijn bedoeld voor Windows.



_________________
Always been interested in the secrets of Micro$oft Windows software while enjoying free and exciting Linux operating system distro's.
Damn right.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
hviaene



Geregistreerd op: 5-4-2004
Woonplaats: Merksem

BerichtGeplaatst: Do 02 Maa 2017, 9:52    Onderwerp: Reageer met quote

Toby schreef:
@hviaene : onder "Devices" (gegevens verkregen uit het programma "System Profiler and Benchmark") zie ik alleen volgende onderverdelingen staan :

Devices :
Processor
Memory
PCI Devices
USB Devices
Printers
Battery
Sensors
Input Devices
Storage
DMI
Resources


Iets specifiek voor het beeldscherm is me niet duidelijk of dat er tussen staat.

Neen, kijk eens in het bestand /etc/X11/xorg.conf, het is een gewoon tekstbestand. Daar staat waarschijnlijk meer in dan in dat rapport.
Overigens - zoals je zelf in je eerste post aangaf, is het niet het scherm dat streken verkoopt, maar allicht de grafische kaart, en daar verwacht ik betere info over uit xorg.conf.



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
Toby



Geregistreerd op: 8-1-2005
Woonplaats: Het Soete Land Van Waes

BerichtGeplaatst: Do 02 Maa 2017, 18:51    Onderwerp: Reageer met quote

Ik ben er nog niet uit : via map etc ga ik naar map X11, maar dan is het noppes voor wat betreft xorg.conf. Dat laatste is nergens te zien.
Mogelijks is dit bestand een verborgen bestand en veiligheidshalve niet te bewerken ev. ?




_________________
Always been interested in the secrets of Micro$oft Windows software while enjoying free and exciting Linux operating system distro's.
Damn right.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
hviaene



Geregistreerd op: 5-4-2004
Woonplaats: Merksem

BerichtGeplaatst: Vr 03 Maa 2017, 14:35    Onderwerp: Reageer met quote

Toby schreef:
Ik ben er nog niet uit : via map etc ga ik naar map X11, maar dan is het noppes voor wat betreft xorg.conf. Dat laatste is nergens te zien.
Mogelijks is dit bestand een verborgen bestand en veiligheidshalve niet te bewerken ev. ?

Even geduld, ik zal Mint eens opstarten in een VirtualBox, en eens kijken hoe het daar juist zit. Misschien vandaag nog.



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
Toby



Geregistreerd op: 8-1-2005
Woonplaats: Het Soete Land Van Waes

BerichtGeplaatst: Vr 03 Maa 2017, 16:30    Onderwerp: Reageer met quote

Ok, doe maar rustig hoor, heb alle tijd.
Ben al heel tevreden dat je me wilt helpen.




_________________
Always been interested in the secrets of Micro$oft Windows software while enjoying free and exciting Linux operating system distro's.
Damn right.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
hviaene



Geregistreerd op: 5-4-2004
Woonplaats: Merksem

BerichtGeplaatst: Za 04 Maa 2017, 11:28    Onderwerp: Reageer met quote

Dju, weer wat bijgeleerd. Mint (en alle varianten van Ubuntu - Debian) hebben geen vaste xorg.conf. Blijkbaar bouwen die dinamisch bij elke startup de konfiguratie op uit het scannen vande aanwezige hardware.
Maar zo gaat het ook: start uit het menu het terminalvenster op en geef daar het volgende kommando:
lspci | grep VGA
copy/paste bovenstaande lijn, als je overtypt, let dan op de hoofdletters.
In het rezultaat moet dan het type van je grafische kaart staan.



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
Toby



Geregistreerd op: 8-1-2005
Woonplaats: Het Soete Land Van Waes

BerichtGeplaatst: Zo 05 Maa 2017, 21:28    Onderwerp: Reageer met quote

... hoe vorm je het verticale streepje bij Linux in het midden van de opdrachtregel a.u.b. ? In Windows is dat met alt 0124 als ik me niet vergis.



_________________
Always been interested in the secrets of Micro$oft Windows software while enjoying free and exciting Linux operating system distro's.
Damn right.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
hviaene



Geregistreerd op: 5-4-2004
Woonplaats: Merksem

BerichtGeplaatst: Ma 06 Maa 2017, 10:21    Onderwerp: Reageer met quote

Toby schreef:
... hoe vorm je het verticale streepje bij Linux in het midden van de opdrachtregel a.u.b. ? In Windows is dat met alt 0124 als ik me niet vergis.

Azerty klavier ?? AltGR-&



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
Toby



Geregistreerd op: 8-1-2005
Woonplaats: Het Soete Land Van Waes

BerichtGeplaatst: Ma 06 Maa 2017, 16:34    Onderwerp: Reageer met quote

Natuurlijk, stom dat ik dat niet zag ... Embarassed

Ik, kreeg als antwoord op het commando :

00:02.0 VGA compatible controller Intel Corporation 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 03)




_________________
Always been interested in the secrets of Micro$oft Windows software while enjoying free and exciting Linux operating system distro's.
Damn right.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
hviaene



Geregistreerd op: 5-4-2004
Woonplaats: Merksem

BerichtGeplaatst: Di 07 Maa 2017, 10:23    Onderwerp: Reageer met quote

Heb eens zitten googelen: Intel schijnt inderdaad weinig info te geven over de juiste chipset. Er is een kans om meer te zien in de specifikaties van je computer.
Maar hoe dan ook, ik vind berichten met dezelfde soort vragen uit 2009, met andere woorden, die grafische chipset is al een tijdje de jeugd voorbij. Maar dan nog is 1024 x 768 nogal magertjes. Ik kan me niet goed indenken dat we in 2009 al niet verder waren, of is dat op die machine altijd zo geweest???



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
Toby



Geregistreerd op: 8-1-2005
Woonplaats: Het Soete Land Van Waes

BerichtGeplaatst: Wo 08 Maa 2017, 16:33    Onderwerp: Reageer met quote

hviaene schreef:
Heb eens zitten googelen: Intel schijnt inderdaad weinig info te geven over de juiste chipset. Er is een kans om meer te zien in de specifikaties van je computer.
Maar hoe dan ook, ik vind berichten met dezelfde soort vragen uit 2009, met andere woorden, die grafische chipset is al een tijdje de jeugd voorbij. Maar dan nog is 1024 x 768 nogal magertjes. Ik kan me niet goed indenken dat we in 2009 al niet verder waren, of is dat op die machine altijd zo geweest???

Dat voorspelt niet veel goeds.
Zou dat iets uitmaken als er een andere driver geďnstalleerd wordt ?




_________________
Always been interested in the secrets of Micro$oft Windows software while enjoying free and exciting Linux operating system distro's.
Damn right.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Toby



Geregistreerd op: 8-1-2005
Woonplaats: Het Soete Land Van Waes

BerichtGeplaatst: Do 09 Maa 2017, 6:27    Onderwerp: Reageer met quote

@hviaene : ondertussen vernam ik van de vorige gebruiker van de computer in kwestie, dat het toestel in het verleden, steeds een normaal goed beeld verzorgde, evenwel geen super de luxe kwaliteit.
Dat maakt het er nog vervelender op.

Ik ga nog maar eens de VGA kabels (geen andere mogelijkheid tot verbinden) uittesten. Ik heb er al twee nieuwe mee verbonden, zonder resultaat en ga nog maar eens trachten een derde nieuwe te gebruiken.

Ik laat zeker iets weten en moest je nog een tip hebben, lees ik het graag. Ik waardeer je hulp heel erg.




_________________
Always been interested in the secrets of Micro$oft Windows software while enjoying free and exciting Linux operating system distro's.
Damn right.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Toby



Geregistreerd op: 8-1-2005
Woonplaats: Het Soete Land Van Waes

BerichtGeplaatst: Za 18 Maa 2017, 16:36    Onderwerp: Reageer met quote

Intussen toch nog even tijd gevonden om het Linux desktop scherm probleem trachten op te lossen ...
Zoals gemeld, had ik twee nieuwe (tegelijkertijd aangekochte) VGA kabels gebruikt om scherm met computer te verbinden.
Telkens was het zowel met de eerste als de tweede, een ietwat wazig beeld.

Toevallig gebruikte ik eens voor de lol, een derde kabel en daarmee kreeg ik een normaal voldoende scherp beeld van relatief goede kwaliteit ... ?! Confused

Het ongelooflijke was gebeurd : waarschijnlijk zijn die twee nieuwe VGA kabels van een zelfde fabricageproces mčt eenzelfde fabricagefout. Het kan niet anders, vermits met een derde kabel alles normaal lijkt.

Een hoop moeite voor niks, maar alleszinds bedankt voor juliie hulp en sorry voor het ongemak. Smile




_________________
Always been interested in the secrets of Micro$oft Windows software while enjoying free and exciting Linux operating system distro's.
Damn right.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
hviaene



Geregistreerd op: 5-4-2004
Woonplaats: Merksem

BerichtGeplaatst: Zo 19 Maa 2017, 14:51    Onderwerp: Reageer met quote

Niet erg, ondertussen heb ik wat bijgeleerd over Mint. Ik zal Mint niet gebruiken, maar wie weet komt het ooit eens van pas.


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
Berichten van afgelopen:   
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index -> Computer - Linux / Unix Tijden zijn in EET (Europa)
Ga naar Pagina Vorige  1, 2
Pagina 2 van 2

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.