Socialisten zijn dieven

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)
Gast

23 feb 2017, 00:12

En terug wordt bewezen dat de "klassieke" liberalen de grootste poenscheppers zijn , en dat sinds mensenheugenis !

alstublieft :

Gents gemeenteraadslid Geert Versnick verdient 113.042 euro (en meer) per jaar

http://www.demorgen.be/politiek/gents-g ... -b97802d4/
Gast

29 apr 2017, 09:09

1 MEI !!!

Het traditionele socialistisch gebral is in aantocht.
1 mei de dag dat de sossen hun haat en leugens komen uitbraken op alles wat niet sos is.

NVA en deze regering zullen met de grond gelijk gemaakt worden.

Hallelujah !!!
Laatst gewijzigd door Gast op 29 apr 2017, 09:37, 1 keer totaal gewijzigd.

pastoor
Lid geworden op: 19 mar 2005, 21:55
Locatie: Hoeselt, White House

29 apr 2017, 09:16

John Crombez.

In de buurlanden incasseren de klassieke socialisten stevige klappen, en zijn eigen partij zakt weg in de peilingen, maar aan de vooravond van 1 mei toont sp.a-voorzitter John Crombez zich strijdvaardig.

We hangen al veel te lang op dat lage peil, zegt hij. Dat zorgt voor onrust, geef ik toe. Maar ik ben ervan overtuigd dat de koers die we volgen de juiste is. 1 mei wordt geen dag in mineur, zweert Crombez.
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.

Jockey
Lid geworden op: 08 dec 2009, 23:19
Locatie: Wuustwezel

29 apr 2017, 09:58

pastoor schreef:John Crombez.

In de buurlanden incasseren de klassieke socialisten stevige klappen, en zijn eigen partij zakt weg in de peilingen, maar aan de vooravond van 1 mei toont sp.a-voorzitter John Crombez zich strijdvaardig.

We hangen al veel te lang op dat lage peil, zegt hij. Dat zorgt voor onrust, geef ik toe. Maar ik ben ervan overtuigd dat de koers die we volgen de juiste is. 1 mei wordt geen dag in mineur, zweert Crombez.
Moesten het zo geen hypocrieten zijn,ik zou er medelijden mee krijgen...
Weet je,je kan perfect ruzie maken en toch vrienden blijven...
Gast

29 apr 2017, 10:08

In De Tijd nu een interview met Onkelinx.Je wordt misselijk als je leest wat dat mens allemaal uitbraakt.
Gast

29 apr 2017, 10:33

In De Tijd nu een interview met Onkelinx.Je wordt misselijk als je leest wat dat mens allemaal uitbraakt.
Als je niet weet hoe een duivel in een wijwatervat of een vis op het droge zich gedraagt dan moet men dat artikel lezen.

davang
Lid geworden op: 01 okt 2008, 20:55
Locatie: 8300 knokke-heist

29 apr 2017, 21:06

Kan het nog pijnlijker voor onze rode broeders... en nu nog wel zeker door een van hun eigen 'gekleurde' lievelingen... :roll: :cry:

http://www.hln.be/hln/nl/16358/Dag-van- ... back.dhtml
Wat niet al lachend kan gezegd.....

Flashback
Lid geworden op: 08 mei 2014, 17:47
Locatie: Boemerskonte

30 apr 2017, 11:53

pastoor schreef:... In de buurlanden incasseren de klassieke socialisten stevige klappen,...
We weten, en ondervinden allemaal, dat het 'sociale' tijdperk voorbij is (zeggen en schrijven 'niet meer te betalen'). Rechts en zelfs extreem-rechts hebben de fakkel overgenomen met de beloften dat alles zoveel beter zal gaan dan de voorbije 70 na-oorlogse jaren.
Of zij dat kunnen, en de gevolgen ervan voor de bevolking (vooral de werkmensen), zal pas binnen 70 jaar duidelijk zijn geworden !

pastoor
Lid geworden op: 19 mar 2005, 21:55
Locatie: Hoeselt, White House

30 apr 2017, 14:04

Waar de overheid in uitblinkt.

Wanneer men in 1970 ( en eerder ) ging samenwonen, dan gebruikte men het mooie woord "bijzit". Na 2005 en later noemde de CD&V dat: de samenwonenden zijn de hoeksteen van de maatschappij.

Bij de CM krijgt meen een groen boekje als men lid wordt. In dat boekje staat voor iedereen een beroep. Voor een vrouw ( samenwonend ) die niet werkt staat daar het mooie woord "huismeid". Ik weet niet of dat nu veranderd is.

en zo voort.
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.
dejules

30 apr 2017, 22:01

petrol schreef:Bracke heeft de laatste twee jaar geen vergoeding meer ontvangen van Telenet,daarmee heeft hij graaier Termont goed te kakken gezet.
Telenet bevestigt aan onze redactie het verhaal van Bracke. Voor 2015 en 2016 heeft het bedrijf geen facturen ontvangen van de Kamervoorzitter en hij is in die jaren dan ook niet uitbetaald.
Bracke kreeg van Telenet dus geen geld in die twee volle jaren dat hij Kamervoorzitter was.
Uit verschillende bronnen binnen de N-VA horen we echter dat Bracke die facturen voor 2015 en 2016 niet bewust heeft tegengehouden, maar dat hij het gewoon vergeten was om ze uit te schrijven.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1.2897176

Mijnheer Bracke als witte ridder opvoeren is wansmakelijk.
Hij is zelfs geen spijtoptant.
Mijnheer Bracke heeft naast zijn vastbenoemd ambtenarenstatuut bij de VRT altijd gegraaid. Voor elke lezing die hij gaf, voor elk pamflet dat hij schreef, ... ALTIJD moest er betaald worden.
Mijnheer Bracke heeft verlof zonder wedde genomen bij de VRT om de best betaalde politieker van België te worden. Hij wou geen ontslag nemen omdat deze periode meetelde voor zijn pensioenberekening.
Pas nadat er publieke verontwaardiging de kop op stak heeft hij onder druk van De Wever zijn ontslag ingediend bij de VRT.
Daarmee verloor Mijnheer Bracke 17 Euro / maand aan pensioen.
Deze graaier zal echter een pensioen ontvangen dat faktor 7 hoger is dan dat van iemand die 45 jaar gewerkt heeft in de privé.
De hele N-VA zit vol van de Brackes.
Ze komen meestal uit de statutaire ambtenarij en pretenderen dat ze weten hoe ze de Vlaming hard kunnen doen werken.
Zelf hebben zij nooit 1 Eurocent bijgedragen aan de welvaart van dit land. Zij verwijten onze Waalse vrienden dat ze lui zijn, niet willen werken en liever zuipen en aan de staatsuier hangen.
De N-VA-ers zien de balk in eigen ogen niet : U moet al met een vergrootglas zoeken om iemand vd top te vinden die in de privé heeft gewerkt of een eigen bedrijf heeft opgericht. Voor 95% zijn het uierzuigers vd Belgische staatskas. Velen hebben een drankprobleem en werken is aan die mensen niet besteed. Als je ze loslaat in de privésector zijn ze een vogel voor de kat.
Nee, Bracke is geen witte ridder ... hij is hypocriet!
Kenmerkend voor deze partij!
Gast

30 apr 2017, 22:42

Er lopen nog NV(A) idealisten rond :roll: : "Ik zit in die raden van bestuur om dat enorme kluwen van binnenuit te veranderen. Wij zijn hard aan het werk om dat kluwen te hervormen tot eenvoudigere en transparantere structuren."

http://www.knack.be/nieuws/belgie/antwe ... 14459.html

De Wever: "Kennis verdient 7.237 Euro netto per maand" ... om zogezegd in de toekomst minder te willen verdienen omdat hij er voor gaat zorgen dat er minder intercommunales zullen bestaan. :)

pastoor
Lid geworden op: 19 mar 2005, 21:55
Locatie: Hoeselt, White House

01 mei 2017, 01:00

Die gasten doen hetzelfde als de werklozen die in het zwart werken en daardoor een groter netto inkomen hebben in vergelijking met zij die wel werken. En zo zijn er heel veel.
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.
dejules

01 mei 2017, 09:38

pastoor schreef:Die gasten doen hetzelfde als de werklozen die in het zwart werken en daardoor een groter netto inkomen hebben in vergelijking met zij die wel werken. En zo zijn er heel veel.
Een gehuwde of samenwonende werknemer uit de privé die 40 jaar gewerkt heeft en op zijn 58ste ontslagen wordt krijgt 2 jaar later 500 Euro/maand dopgeld.
Mijnheer Bracke kon nooit ontslagen worden want hij was een statutair ambtenaar, benoemd voor het leven.
Hij kon nooit collectief noch individueel ontslagen worden wegens reorganisatie, herstructurering, sluiting, delokalisatie, faillissement, ouderdom, zwakke gezondheid, ...
Mijnheer Bracke ging niet "bijverdienen" om zijn laag loon op te krikken om de studiebeurs van zijn kinderen te betalen, hij was de 4de best betaalde VRT-medewerker!
Mijnheer Bracke kwam nooit in concurrentie met goedkope Roemenen, uitzendkrachten, werkstudenten, rsz-korting-groepen, ...
Mijnheer Bracke kwam nooit in de situatie dat hij kansloos was op de arbeidsmarkt.
Mijnheer Bracke had niets te maken met de arbeidsmarkt ... hij was statutair ambtenaar.
Verder zijn er 2 soorten zwartwerkers nl :
1/ zij die hun uitkering/loon niet kunnen verliezen omdat ze bijvoorbeeld (vervroegd) gepensioneerd zijn maar hun neveninkomsten niet aangeven : dat zijn de graaiers, de hebzuchtigen.
2/ zij die hun kleine uitkering wel verliezen als ze hun activiteit niet aangeven : dat zijn de wanhopigen die moeten overleven en niets te verliezen hebben. Opmerken dat de Staat U niet beboet omdat je verloond zou worden maar omdat het U verboden is om te werken (tenzij aan de eigen woning mits voorwaarden). Indien U een kapotte lamp bij uw bejaarde buurman GRATIS gaat vervangen wordt dit aanzien als zwart werken!
Laatst gewijzigd door dejules op 01 mei 2017, 10:20, 2 keer totaal gewijzigd.
dejules

01 mei 2017, 10:09

LUC7515 schreef:Een mei,laat dat even bezinken. Volgens de socialisten bestaat er toch niet zoiets als een cultuurstrijd, of een discussie over waarden en normen? Er kan hoogstens sprake zijn van een armoedeprobleem en dus van een herverdeling van de armoede. Al een jaar of vijftig was dat het enige geluid wat uit die kringen kwam.
België juicht omdat socialisten de arbeidsmigratie heeft aangestipt. Maar dat zij het zeggen! De woorden ‘arbeidsmigratie’ en ‘probleem’ in één zin! Wat is er toch met die socialisten aan de hand? Nu, als je wilt weten wat er met de socialisten aan de hand is, hoef je alleen maar te kijken naar de peilingen
Het zijn niet de socialisten die de migranten naar hier gehaald hebben of nog steeds halen. Die migranten WERDEN vanzelf socialist omdat ze uitgebuit werden en in niet geïsoleerde en slechte barakken moesten leven (nu meestal in containers).
Het waren/zijn kapitalisten die deze mensen haalden/halen zodat er :
1/ overaanbod werklozen is waardoor de lonen dalen en er meer winst overblijft om de hebzucht te paaien.
2/ sociale dumping : de kapitalisten veel minder sociale lasten moeten betalen.

Socialisten hebben er voor gezorgd dat mensen in een veilige situatie konden werken, dat ze een deftig loon kregen waardoor ze uit de armoede kwamen, dat kinderen konden studeren, dat mensen niet aan hun lot werden overgelaten als ze hun been verloren op het werk of ziek werden of een pensioen kregen en niet moesten blijven werken tot ze dood vielen. Stevaert, Termont en noem ze maar op zijn GEEN socialisten.

De tijd dat je met arbeid een inkomen kon verwerven en uw levensstandaard kon verhogen ligt achter ons.
Vandaag worden in ons land reeds 2 miljoen mensen kunstmatig aan het werk gehouden zonder dat zij een economische activiteit vervullen. De maatschappij eist dat je "bezig zijt" als voorwaarde om een inkomen in ruil te krijgen!

Bedrijven als Amazon leggen, vanuit een voor hen logisch businessperspectief, een bom onder onze begroting en samenleving. De Amerikaanse e-commercegigant bouwt ook een fysiek winkelnetwerk uit. Tot daaraan toe, maar het ontwrichtende is dat Amazon al met succes winkels getest heeft waar geen enkel product nog gescand wordt en waar dus geen enkele kassier meer nodig is. Sensoren registreren alles, en de afrekening gebeurt automatisch. Een vleugje paniek mag bij ketens als Colruyt, AholdDelhaize of Carrefour, die nog duizenden winkelbedienden betalen. Een vleugje paniek mag ook bij de regering als die ketens straks niet anders kunnen dan Amazon te imiteren en dus zwaar het mes zetten in hun personeelsbestand.
Digitaal verworpenen
En dan, zal u misschien zeggen. Laat de markt haar werk doen, en die mensen zullen ander werk vinden. De uittocht eerst uit de landbouw en later uit de industrie werd opgevangen door toenemende tewerkstelling in de dienstensector. Ook nu zullen nieuwe diensten en activiteiten, sommige waarvan we het bestaan zelfs nog niet kunnen vermoeden, voor nieuwe jobs zorgen. De vraag is echter: kunnen de kassiers van Colruyt die jobs invullen? Als robots en algoritmes nu al beter zijn in de routinejobs, dan worden ze daar in de toekomst nog beter in, voor steeds meer toepassingen. De doorsnee werknemer dreigt tussen twee stoelen te vallen: te duur voor lager geschoolde arbeid, te weinig opgeleid voor de hoger geschoolde arbeid. Op zijn eigen stoel zal een robot of een algoritme zitten. Het groeiende leger digitaal verworpenen wordt een maatschappelijke ramp.
Delen
Bedrijven als Amazon leggen een bom onder onze begroting

Die tendens is al jaren bezig. Op de Belgische arbeidsmarkt stijgt de vraag naar hoger opgeleiden, niet ten koste van de lager geschoolden, maar ten koste van het middensegment. In bijna het hele Westen stijgen door de technologische versnelling de lonen al enkele decennia minder snel dan de arbeidsproductiviteit. Dat betekent dat arbeid een krimpend stuk van de taart krijgt, en kapitaal een groeiend stuk. Dat de taart groter is, verzacht een onderhuids gevoel van onrechtvaardigheid nauwelijks. De toenemende inkomensongelijkheid verscherpt, zeker in de moeilijke economische omstandigheden van de voorbije jaren, het ongenoegen tegen economische integratie en voedt protectionistische en populistische stromingen. Verkiezingen worden dezer dagen met dichtgeknepen billen gevolgd.
Het brugpensioen wordt geprivatiseerd
De grootste uitdaging voor de regering-Michel en haar opvolgers wordt de digitale verworpenen der aarde aan de slag te houden. Niet elk bedrijf heeft zoals ING de middelen om zijn overbodige mensen te betalen om thuis te blijven. De concullega's zijn er trouwens niet blij mee. De vakbonden hebben ongetwijfeld ijverig nota genomen van de gulle opstapregeling bij ING, en zullen dit als minimum op tafel leggen bij een volgende herstructurering in de banksector. Het brugpensioen wordt geprivatiseerd.
Hoe moet een regering reageren op die potentieel ontwrichtende impact van de digitale revolutie? Er zijn al heel wat slechte goede ideeën gelanceerd. Zoals een robottaks om de concurrentiepositie van de mens te beschermen, maar die finaal een platte productiebelasting is. Of een basisinkomen, om de verliezers een minimaal vangnet te bieden, maar daarmee hou je ze nog niet aan het werk. Of een meerwaardebelasting, om de bordjes tussen arbeid en kapitaal weer gelijk te hangen.
Knack
Laatst gewijzigd door dejules op 01 mei 2017, 10:46, 1 keer totaal gewijzigd.

Flashback
Lid geworden op: 08 mei 2014, 17:47
Locatie: Boemerskonte

01 mei 2017, 10:44

pastoor schreef:Die gasten doen hetzelfde als de werklozen die in het zwart werken en daardoor een groter netto inkomen hebben in vergelijking met zij die wel werken. En zo zijn er heel veel.
Het is een zegen dat er zulke mensen bestaan ! Ouderen moeten langer thuis wonen maar oh wee als er eens een kraan lekt of er een ander klein ongemak voorkomt !
Natuurlijk kun je een loodgieter bellen MAAR, als die al wil komen voor zo'n fruts, dan betaal je met voorrijkosten, uurloon en materiaal evenveel als een 'karweiman' ALLE kranen laten reviseren !
Al gehoord dat er door het OCMW zelf 'vrijwilligers' worden gestuurd ?