Socialisten zijn dieven

Hier is plaats voor discussie over politieke onderwerpen.
Bepaalde dwalingen verdwijnen pas als men ophoudt ze te weerleggen (Otto Weiss 1847)

wardje
Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
Locatie: oostrozebeke

26 jun 2017, 07:24

Elke dag opnieuw moeten we vaststellen dat die beerput veel groter is dan we konden vermoeden en dat er nog veel meer stront aan de knikker is.
Het wordt stilaan duidelijk hoe we aan die schuldenberg van 400 miljard gekomen zijn.
En ik vrees een ijsberg zit voor 7/8 onder water, dit is nog maar het topje
Samusocial valt onder staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen Zuhal Demir. Haar diensten kenden Samusocial ook vorig jaar 1,4 miljoen euro aan subsidies toe , benieuwd hoe ze dat gaat uitleggen .
Als ze verder alles uitspitten hebben we straks een overschot op de begroting :D :D
Gast

26 jun 2017, 09:03

De grond van de reden waarom iemand , en vooral een Belg , in de politiek stapt zal waarschijnlijk nooit idealisme zijn. Ik vrees dat ze op hun sterfbed zelfs nog gaan liegen dat ze niet in de politiek gestapt zijn om de poen langs de achterdeurtjes te kunnen binnenvegen.

plopperdeplop
Lid geworden op: 09 mar 2012, 12:04
Locatie: overal

26 jun 2017, 11:54

LUC7515 schreef:De meeste socialistische politici zijn niet “corrupt in België in de strikte zin van het woord. Maar allemaal bevinden ze zich ergens op de gradatieschaal tussen absolute onkreukbaarheid en een volledig gebrek aan scrupules.
Ik veronderstel dat je het hebt over de graaicultuur en aanverwanten dat momenteel boven water komt drijven.Er is daar al heel wat commotie over geweest en nog meer over verteld en geschreven.Alleen word het feit genegeerd dat al wie aan die"cultuur" deelnam geen enkel strafbare daad of handelingen heeft gepleegd die niet mogen of onwettelijk zijn.Dat sommige handelingen niet verdedigbaar zijn of niet stroken met waarden waar politici zouden moeten voor staan is voor de meesten onder ons dan ook moeilijk te verteren en begrijpelijk.Geen enkele rechtbank of rechter kan of zal de "graaiers"kunnen berechten laat staan dat er al een klacht(en) zou ingediend worden. Het enige middel om aan die praktijken een halt toe te roepen is dat alle partijen onderling een deontologische code opstellen waarin uitdrukkelijk vermeld staat wat buiten het uitoefenen van hun politiek mandaat mag of niet mag.Voor partijen die nog nooit mogen meespelen hebben in een of andere regering(zoals VB en PVDA) is het natuurlijk een "geschenk" dat ze zich nu kunnen profileren als de partij wiens zieltjes nog steeds maagdelijk wit zijn op dat gebied(wat hun goed recht is) tot de dag zou kunnen komen mochten ze ook kunnen aanschuiven aan die "rijke tafel"(wat hoog waarschijnlijk nooit zal gebeuren) ze de gelegenheid niet zouden laten liggen om te gaan "proeven".

pastoor
Lid geworden op: 19 mar 2005, 21:55
Locatie: Hoeselt, White House

26 jun 2017, 12:03

Plopperdeplop,

Het zijn niet alleen de partijen.
Ook de provincies, de burgemeesters, de schepenen.
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.

wardje
Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
Locatie: oostrozebeke

26 jun 2017, 12:25

Voor politici (op enkele uitzonderingen na) telt niet besturen enkel macht en geld , en dit is niet van deze tijd alleen kijk de geschiedenis maar op na.
Is moeilijk weg te denken en zij maken de wetten op het randje van strafbaar zodat ze er voor het gerecht er mee weg komen.
Heb het al geschreven ze zijn zo LEEP :D
Gast

26 jun 2017, 12:47

plopperdeplop schreef: Alleen wordt het feit genegeerd dat al wie aan die"cultuur" deelnam geen enkel strafbare daad of handelingen heeft gepleegd die niet mogen of onwettelijk zijn......
Dat is per definitie "gelegaliseerde corruptie" . En het is in strijd met het gelijkheidsprincipe omdat bepaalde inkomsten ( bvb. uit mandaten ) alleen door het gepriviligeerde politici volkje kunnen verworven worden. Dat ze hun eigen wedde ook nog eens kunnen bepalen is het summum van zelfbevrediging. :)

berretz
Lid geworden op: 08 jan 2014, 08:34
Locatie: 2070

26 jun 2017, 13:02

Bracke, 305000 euro om zijn collega's te zeggen dat hun drie minuten om zijn. Die brengt wel veel bij voor de samenleving.

Jockey
Lid geworden op: 08 dec 2009, 23:19
Locatie: Wuustwezel

26 jun 2017, 13:53

http://www.bruzz.be/nl/actua/brusselse- ... 1-euro-uit
Nog maar eens ERBOVENOP!!! En maar trachten de pijlen naar Bracke en co te richten. Man,man man toch,daar is Bracke een koorknaap tegen!
Weet je,je kan perfect ruzie maken en toch vrienden blijven...
dejules

26 jun 2017, 16:24

Na Joeri Dillen (ex kabinetschef van BDW) is dit een tweede sleutelfiguur in het dossier Tunnelplaats dat "opstapt om meer tijd met het gezin te hebben".
Rob Van de Velde stopt als schepen in Antwerpen en heeft naar eigen zeggen nog geen nieuwe job. (!!!!)
"Er zijn enkele pistes maar nog niets concreet", aldus Rob.

Kamerlid? Nettosalaris 5516 euro.
Naast het jaarlijkse brutoloon van 81.106 euro is er ook nog een forfaitaire onkostenvergoeding van 22.709 euro.

Hoe wereldvreemd kan je zijn als je een job als Kamerlid vergeet te vermelden en verklaart nog geen zicht te hebben op een nieuwe job??
Antwerps schepen Rob Van de Velde (N-VA) kondigde vanmorgen zijn ontslag aan. “Rob Van de Velde heeft zich altijd aan de macht vastgeklampt”, schrijft PVDA-voorzitter Peter Mertens. “Niemand die gelooft dat hij vrijwillig opstapt. De vraag is welke lijken er binnenkort nog uit de kast zullen vallen.” • Hieronder zijn volledige reactie op het ontslag van Van de Velde.
“In #Graailand heb ik drie bladzijden geschreven over schepen Rob Van de Velde, ‘Rob Envelop’ in de volksmond. ‘Als zijn naam opduikt is de vastgoedlobby nooit ver weg’, schreef ik. Rob Envelop ontbond het gemeentelijk stadsplanningsbedrijf AG Stan, en de lobbyisten bepaalden opnieuw de muziek tijdens dure diners in restaurants als 't Fornuis. Lins Towers, Handelsbeurs, Loodswezen, Slachthuissite, Tivoli-site, noem maar op, koning lobby was de baas. De site voor de Lins Tower op de Tunnelplaats werd op één dag twee keer verkocht: eerst voor 5,8 miljoen euro, en later op de dag voor 9,02 miljoen euro. Kassa, kassa. Over dat carrousel rond Optima en Land Invest Group aan de Tunnelplaats stelde ik voor dat de Stad Antwerpen zich zélf burgerlijke partij zou stellen in het lopende gerechtelijk onderzoek. De stad zou zich doorheen de burgerlijke partijstelling bij dit onderzoek kunnen aansluiten en inzicht krijgen in alle elementen van het dossier. Antwerpen zou bijkomende onderzoeksvragen stellen naar de miljoenencarrousel met Land Invest Group om de waarheid te achterhalen. Een onderzoeksrechter kan immers getuigen oproepen en onder ede verhoren, getuigen met elkaar confronteren, huiszoekingen verrichten, documenten opvragen en eventueel in beslag laten nemen. Dat voorstel deed ik op de gemeenteraad van 26 september vorig jaar, maar Van de Velde en De Wever wilden er niet van weten. Het loont de moeite het artikel van Sim Dereymaeker in Knack daarover te lezen: http://bit.ly/2rTd8cU. Rob Van de Velde heeft zich altijd aan de macht vastgeklampt. Voor én achter de schermen. Niemand die gelooft dat hij vrijwillig opstapt. De vraag is welke lijken er binnenkort nog uit de kast zullen vallen. En de vraag is ook bij welke grote immobiliëngroep of holding Van de Velde straks actief is. Hoog tijd dat er opnieuw aan transparante stadsplanning wordt gedaan, met échte inspraak van de bevolking en van de gemeenteraad, en met duidelijke schotten tussen het openbaar bestuur en de private lobbygroepen. #stadopmensenmaat #gemrA
Laatst gewijzigd door dejules op 26 jun 2017, 16:46, 1 keer totaal gewijzigd.

plopperdeplop
Lid geworden op: 09 mar 2012, 12:04
Locatie: overal

26 jun 2017, 16:44

pastoor schreef:Plopperdeplop,

Het zijn niet alleen de partijen.
Ook de provincies, de burgemeesters, de schepenen.
OK. Maar al wie ge daar opnoemt heeft wel een band met een partij.Soit laat ons hopen dat deze "stal" eens en voorgoed zal uitgemest worden en dat men zal overgaan tot éénvormigheid wat de regels gaan betreffen.

tokkio
Lid geworden op: 04 jan 2004, 15:17
Locatie: vlaanderen

26 jun 2017, 17:17

plopperdeplop schreef:
pastoor schreef:Plopperdeplop,

Het zijn niet alleen de partijen.
Ook de provincies, de burgemeesters, de schepenen.
OK. Maar al wie ge daar opnoemt heeft wel een band met een partij.Soit laat ons hopen dat deze "stal" eens en voorgoed zal uitgemest worden en dat men zal overgaan tot éénvormigheid wat de regels gaan betreffen.
Ik denk het niet plop,die mannen/vrouwen kennen geen schaamte en zijn er stellig van overtuigt dat ze het verdienen,ze zijn almachtig en zullen ook nooit veroordeeld worden om hun "rechtmatige" diefstal terug te geven.En daar we niet meer in een democratie, maar in een "zachte" dictatuur leven,kunnen we alleen vloeken en tanden knarsen.
En zoals wardje schreef, het is nog maar het topje van de ijsberg,en bijna alle dagen valt er een nieuw lijk uit de kast.
http://www.hln.be/hln/nl/39944/Yvan-May ... o-op.dhtml
Zie niet uit naar de dag dat alle problemen opgelost zijn, want dan is men dood.
Gast

26 jun 2017, 17:20

Jockey schreef:http://www.bruzz.be/nl/actua/brusselse- ... 1-euro-uit
Nog maar eens ERBOVENOP!!! En maar trachten de pijlen naar Bracke en co te richten. Man,man man toch,daar is Bracke een koorknaap tegen!
Dom wicht ... Lippens of Frère opvrijen zou misschien nog veel meer opbrengen. :) , en dat allemaal voor 40 paar schoenen. :D

tokkio
Lid geworden op: 04 jan 2004, 15:17
Locatie: vlaanderen

26 jun 2017, 17:51

ondanks wat er nu boven water komt willen ze stilletjes verder doen en zijn ze tegen het cumul verbod, dus het graaien gaat verder.
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... rbod.dhtml
Zelfs kareltje vind dat het zo moet blijven tjein ,ik dacht dat die in zijn pensioen was in Toscanië?
Zie niet uit naar de dag dat alle problemen opgelost zijn, want dan is men dood.
dejules

26 jun 2017, 18:18

Gedeputeerden die niet meer opkomen bij de provincieraadsverkiezingen van 2018, kunnen afhankelijk van hun anciënniteit, tot eind volgend jaar nog aanspraak maken op uittredingsvergoedingen van maximaal 440.000 euro. Dat meldt Apache, aangezien het systeem van uittredingsvergoedingen voor gedeputeerden pas vanaf 2019 aan banden gelegd wordt.

Marc De Buck (Open Vld), de Oost-Vlaamse politicus die dit voorjaar zijn dertigjarige provincieraadcarrière afbrak na een rechterlijke uitspraak in een aanrandingszaak, kreeg bijvoorbeeld in de loop van deze legislatuur nog een uittredingsvergoeding van ruim 257.000 euro bruto voor zijn 14 jaar als gedeputeerde.

Van 1 januari 2012 tot 31 december 2013 keerden de vijf Vlaamse provincies in het huidige (oude) systeem ruim 1,9 miljoen euro bruto uittredingsvergoedingen uit. In de periode 2006-2012 was dat samengeteld 785.421 euro.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... raad.dhtml

Dat zijn gedeputeerden en wij gedupeerden.