klassieke muziek

Hier kan je met elkaar discussiëren of vragen stellen over klassieke muziek, concerten, enz.

Ajoin
Lid geworden op: 08 sep 2005, 15:29
Locatie: 't Zwarte Gat van Vlaanderen

21 apr 2006, 22:38

Beste Opa Brombeer, op 5 januari stelde je de Toverfluit van Mozart voor, met links naar fragmenten. Weet je soms of de Vogelvanger (ik vermoed toch dat dit de titel is van het fragment 1, tenzij het Papageno is) als ringtone ergens te bekomen is? Alvast hartelijk dank, en zeker mijn dank voor al je berichten hier !
Doe wel en zie niet om

Opa Brombeer
Support SeniorenNet
Lid geworden op: 01 mei 2004, 01:15
Locatie: Aangespoeld

01 mei 2006, 20:42

Laatst gewijzigd door Opa Brombeer op 19 feb 2008, 07:20, 1 keer totaal gewijzigd.

mira
Moderator SeniorenNet
Lid geworden op: 15 aug 2004, 18:22
Locatie: Het Vlakke Land bij de Noordzee

28 mei 2006, 20:58

Ter afsluiting van een weekend Oostende voor Anker, genoten we deze namiddag, op het Wapenplein, van een concert door The Stadacona Band of Maritime Forces Atlantic (Canada). Op 30 mei zullen zij aanwezig zijn op de Last Post in Ieper, ter afsluiting van hun Europees tournee.

The Stadacona Band of Maritime Forces Atlantic op de Quebec City Military Tattoo.

mira
Moderator SeniorenNet
Lid geworden op: 15 aug 2004, 18:22
Locatie: Het Vlakke Land bij de Noordzee

16 aug 2006, 14:11

The Butterfly Lovers of de legende van Liang-Zhu

Deze eeuwenoude legende vertelt het verhaal van Lianghan Bo en Zhu Yingtai. Zhu is de dochter van rijke ouders en vermomt zich als jongen om verder te kunnen studeren aan de universiteit hetgeen verboden was voor meisjes. Daar ontmoet ze Liang, een knappe maar arme jongen. Ze wordt verliefd op hem maar haar ouders dwingen haar huiswaarts te keren om te huwen met de oude maar rijke Ma Wencai. Wanneer Liang op zoek gaat naar Liang ontdekt hij dat ze in feite een meisje is en bekent hij ook zijn liefde. Haar ouders verbieden echter enig verder contact en vertellen later aan Liang dat hun dochter ingevolge een ziekte is overleden. De jongeman gelooft het verhaal en pleegt zelfmoord. Zhu stemt in met het gedwongen huwelijk op voorwaarde dat de huwelijkstoet voorbij Liang’s graf passeert zodat zij hem een laatste groet kan brengen. Daar werpt ze zich in het graf dat zich plots opent. Enkele seconden later dwarrelen twee vlinders uit het graf en vliegen hemelwaarts. De legende vertelt dat de twee vlinders Liang en Zhu waren die zich aldus bevrijdden van een trieste traditie.

Afbeelding

The Butterfly Lovers' Violin Concerto en de Erhu . . De Pipa en de Liuqin

Twee componisten . . Vervolg van het verhaal

Luister nu naar The Butterfly Lovers' Violin Concerto. Solist is Sha, het Yale Symphony Orchestra staat o.l.v. Toshiyuki Shimada.