SeniorenNet Forum Index SeniorenNet
Het forum voor elke 50-plusser!
 
 HelpHelp   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst     RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken 
 InloggenInloggen 

Schoonheidsfoutje op website via Chrome

 
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index -> Eigen website
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
bojangles



Geregistreerd op: 20-8-2015
Woonplaats: West-Vlaanderen

BerichtGeplaatst: Ma 07 Maa 2016, 13:55    Onderwerp: Schoonheidsfoutje op website via Chrome Reageer met quote

Beste,

Ik heb vorig jaar een website gemaakt voor de winkel van mijn vrouw en er staat nog steeds een klein schoonheidsfoutje in dat ik er niet uit krijg. De fout treedt alleen op als je de website via Google Chrome bekijkt. Via Explorer of Edge is dat niet het geval.

Het gaat hier om : op www.arte-mio.com staan bovenaan een aantal keuzemogelijkheden. Als je op "Contact" klikt, dan verspringen alle keuzemogelijkheden onverklaarbaar een regeltje lager. Dit is enkel het geval als je op Contact klikt. Alle andere selecties (home, about, shop ...) geven geen probleem. In IE geeft dit ook geen probleem.

Kan iemand mij helpen om dit schoonheidsfoutje definitief van de baan te vegen ?

Alvast bedankt,

Bojangles



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
coderunner



Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Ma 07 Maa 2016, 15:56    Onderwerp: Reageer met quote

Beste bojangles,

Ik heb je website bekeken in de laatste versie van Edge, IE, FF, Chrome, Opera en Safari en zie geen verspringingen, m.a.w. de website is goed in al deze browsers (geen verspringing).

Heb je de tijdelijke internetbestanden al eens verwijderd met vb. CCleaner?
Bekijk dan je website nogmaals met Chrome.

Houd ons op de hoogte.
mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
hovel



Geregistreerd op: 31-5-2005
Woonplaats: Zele

BerichtGeplaatst: Ma 07 Maa 2016, 17:54    Onderwerp: Reageer met quote

Beste bojangles,

Ik heb uw website bekeken op mij iPad. Ik zie de verspringing niet alleen bij de keuze CONTACT maar ook bij andere. Soms wordt het menu goed weergegeven maar bij het herladen van de pagina treed de verspringing op. Dit doet zich voor zowel bij Firefox als bij Safari.

Ik zie nog andere dingen:

Op de HOME pagina veronderstel ik dat de foto van de dame met handtas rechts boven moet worden weergegeven. Op mijn iPad staat die links onder het logo.

Ik veronderstel ook dat het gekozen menu item in het vet moet worden weergegeven, normaal doet men dat zo, bij u is altijd HOME in het vet.

Verder zijn er nog fouten in sommige embedded stijl items.
bvb max-width:96% moet zijn max-width=96%.
Zo zijn er meerdere fouten. Ik kan nu niet zeggen wat het effect hiervan is.

Ik ben nu op verlof en ik heb mijn laptop niet bij, enkel mijn iPad, ik kan zodoende niet onderzoeken wat er exact fout is en wat de oplossing moet zijn.

In elk geval heb je toch nog wat werk om uw website correct te maken.




_________________
Compaq Presario CQ70, dual-core, 2Ghz, 3GB, 1TB; ASUS F554L, Intel Core i7, 3,1Ghz, 8GB, 500GB; Windows 10 (x64), Comodo Internet Security, FreeCommander, CCleaner, Defragler; Linux Mageia-5; LibreOffice, Firefox, Thunderbird, Gimp.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
coderunner



Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Ma 07 Maa 2016, 18:15    Onderwerp: Reageer met quote

Beste bojangles,

Ik moet inderdaad zoals hovel hierboven aangeeft melden dat ik deze verspringingen ook heb op de iPad (had dit niet nagekeken) ... mijn excuses ... ik had blijkbaar te snel gereageerd. Ook bij de laptop verspringt de menubar af en toe een regel lager. Er staan idd. fouten (zie hovel) in je css en html.

Haal je pagina's eens door een html validator om de fouten te vinden.

mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bojangles



Geregistreerd op: 20-8-2015
Woonplaats: West-Vlaanderen

BerichtGeplaatst: Di 08 Maa 2016, 12:03    Onderwerp: Reageer met quote

Oké, merci. Ik zal alle pagina's eens door een html-validator halen en de fouten aanpassen. Ik had dit nog niet eerder gedaan. Ben een auto-didact, 't is allemaal gemaakt met vallen en opstaan en een beetje zelfstudie html. Maar het resultaat vind ik toch behoorlijk, voor iemand die niet-professioneel bezig is.

Ik laat wat weten als 't klaar is.

Thanks,
Bojangles



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
bojangles



Geregistreerd op: 20-8-2015
Woonplaats: West-Vlaanderen

BerichtGeplaatst: Di 08 Maa 2016, 16:00    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb de files door een online html-validator gedraaid en de meeste foutmeldingen aangepast. Een aantal foutmeldingen heb ik niet aangepast (bijvoorbeeld height="28%" in een tabel) omdat de tekst bij publicatie dan schots en scheef kwam te staan. Hovel, ik heb ook je opmerking ivm het oplichten van de selectie ter harte genomen en deze fout er uitgehaald.

Maar de fout waarover deze post gaat blijft zich voordoen. Als ik op "contact" klik dan verspringen mijn selecties een lijntje lager.

Coderunner, je hebt me vroeger al eens geholpen, misschien weet jij waaraan dit ligt. Moet er in het script iets gezet worden zodat Chrome mijn website correct weergeeft ?

Fortes fortuna adjuvat !

Groeten,
Bojangles



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
coderunner



Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Wo 09 Maa 2016, 0:59    Onderwerp: Reageer met quote

Beste bojangles,

Zoek op elke pagina naar
Code:
<div class="header">
en wjzig dit eens met
Quote:
<div class="header" style="display:block;">


Ik weet niet of dit het probleem zal oplossen maar het is het proberen waard.

mvg,
Coderrunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bojangles



Geregistreerd op: 20-8-2015
Woonplaats: West-Vlaanderen

BerichtGeplaatst: Wo 09 Maa 2016, 10:22    Onderwerp: Reageer met quote

Coderunner, het werkt nog niet. Ik heb de pagina's aangepast, maar het probleem blijft zich voordoen. Eerst dacht ik dat het opgelost was, maar als je nu 2x op Contact klikt, verspringen de lijnen weer.

Heb je nog een ander voorstel ? Zou het met het contactformulier kunnen te maken hebben ? Da's met php gemaakt (geplukt ergens van het internet) en enkel in de contact.html pagina verwijs ik naar het php formulier.

Groeten,
Bojangles



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
coderunner



Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Wo 09 Maa 2016, 16:45    Onderwerp: Reageer met quote

Okay we zoeken verder ...

Schakel de rode tekst uit in het bestand style.css zie hieronder hoe je dat doet (open bestand in bv. kladblok of in je websiteprog.) en wijzig de blauwe tekst

Quote:
.header div ul {
font-size:12px;
float: right;
list-style: none;
margin: 21px 0 0;
padding: 0;
}
.header div ul li:first-child {
list-style:none;
}
.header div ul li {
color:#fff;
float:left;
/*list-style-position:inside;*/
/*list-style-type:disc;*/

margin:0 0 0 10px;
position:relative;
}


mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bojangles



Geregistreerd op: 20-8-2015
Woonplaats: West-Vlaanderen

BerichtGeplaatst: Do 10 Maa 2016, 10:34    Onderwerp: Reageer met quote

Coderunner, je bent een krak ! Ik heb de style.css gewijzigd en als ik nu op de link van Contact klik, dan blijft alles netjes op één rij staan. Super ! Enkel de bolletjes (de list-style) vóór het woord in de link is verdwenen, maar dat vind ik niet erg.

Wreed bedankt ! Mijn vrouw zal content zijn ...

Groeten,
Bojangles



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
coderunner



Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Do 10 Maa 2016, 12:24    Onderwerp: Reageer met quote

Beste bojangles,

Als het om die punten tussen de menu opties gaat, plaats er dan zelf een gewoon punt (zie code: let op de spaties!) (best:kopieer en plak)
Code:
     <ul>
            <li>
               <a href="http://eshea.us/index.html">Home&nbsp;</a>
            </li>
            <li>
               <b>.</b> <a href="about.html">&nbsp;&nbsp;About&nbsp;</a>
            </li>
            <li>
               <b>.</b> <a href="#">&nbsp;&nbsp;Collections&nbsp;</a>
               <ul>
                  <li>
                     <a href="jewels.html">Jewels</a>
                  </li>
                  <li>
                     <a href="handbags.html">Bags</a>
                  </li>
                  <li>
                     <a href="fashion.html">Fashion</a>
                  </li>
                </ul>
              </li>
                    <li>
               <b>.</b> <a href="shop.html">&nbsp;&nbsp;Shop&nbsp;</a>
            </li>
            <li>
                <b>.</b> <a href="http://eshea.us/contact.html">&nbsp;&nbsp;Contact</a>              
            </li>
      </ul>


mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
bojangles



Geregistreerd op: 20-8-2015
Woonplaats: West-Vlaanderen

BerichtGeplaatst: Do 10 Maa 2016, 15:26    Onderwerp: Reageer met quote

Zal ik niet doen, Coderunner. Ik vind de website mooier zonder die punten. Nogmaals wreed bedankt voor je hulp.

Ik ga nu het contactformulier eens proberen te beveiligen. Het werkt perfect, maar je kan een mailtje versturen zonder de velden in te vullen, en da's niet de bedoeling.

Groeten,
Bojangles



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
coderunner



Geregistreerd op: 27-3-2006
Woonplaats: Aubauke - Aentwaerepe

BerichtGeplaatst: Do 10 Maa 2016, 16:04    Onderwerp: Reageer met quote

Beste bojangles,

Okay, geen probleem. Wink
Bedankt voor de update en succes met de beveiliging van je formulier.


mvg,
Coderunner




_________________
Bedank de perso(o)n(en) die je volledig op vrijwillige basis een antwoord geeft(geven) en/of beantwoord ten minste een reaktie op jouw vraag. Zo weten andere gebruikers EN de moderator dat je "probleem" al dan niet is opgelost. Alvast bedankt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index -> Eigen website Tijden zijn in EET (Europa)
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.