Gekookte aardappelen in diepvries.

Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten (George Bernard Shaw - 1854)

Paca
Lid geworden op: 28 sep 2006, 01:58
Locatie: Suzhou

25 feb 2019, 01:08

Te doen of niet te doen?

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

25 feb 2019, 08:52

Niet te doen !

Aardappel pureé wel
Hoelang duurt een patatschillen en koken?
Tijdens je ze schild zet je water al op of neem werm water van de kraan en je snijd de aardappel niet te groot 12 a 15 minuten
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

Prima Vera
Lid geworden op: 25 mei 2012, 19:10

25 feb 2019, 10:01

Overschotjes van gekookte aardappelen verdwijnen hier ook in de diepvries en worden gebruikt om soep te maken. Maar verder dan dat (buiten occassioneel een puree) gaat er niets van aardappel de vriezer in. Zoals Lowie komt te vertellen, het duurt 5 min om je aardappelen te schillen en een kwartiertje om ze te koken. Ondertussen maak je je groenten én je vlees klaar.

Paca
Lid geworden op: 28 sep 2006, 01:58
Locatie: Suzhou

26 feb 2019, 00:48

Had het nooit gedaan maar vermits ik nogal eens graag "koude patatjes met wat mayo onder gemengeld" eet ...
Het was niet de bedoeling het product terug op te warmen maar enkel te laten ontdooien en mayo toe te voegen.
Trouwens, ik snij de geschilde aardappelen toch altijd in blokjes van een paar cm op een paar cm vooraleer ze in het heet water te kieperen.
Zal dan eerst eens enkele gekookte blokjes (overschot) invriezen om te zien of ik ze later op nog "eetbaar" vind.
Bedankt voor jullie mening!

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

26 feb 2019, 07:55

Paca schreef:
26 feb 2019, 00:48

Zal dan eerst eens enkele gekookte blokjes (overschot) invriezen om te zien of ik ze later op nog "eetbaar" vind.
Bedankt voor jullie mening!
Als je deze proef doet wacht dan eens een goede week om ze terug uit te halen, en laat het ons hier eens je bevindingen weten
lowie
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

Paca
Lid geworden op: 28 sep 2006, 01:58
Locatie: Suzhou

27 feb 2019, 12:58

denlowie schreef:
26 feb 2019, 07:55
Paca schreef:
26 feb 2019, 00:48

Zal dan eerst eens enkele gekookte blokjes (overschot) invriezen om te zien of ik ze later op nog "eetbaar" vind.
Bedankt voor jullie mening!
Als je deze proef doet wacht dan eens een goede week om ze terug uit te halen, en laat het ons hier eens je bevindingen weten
lowie
OK Lowie! Beloofd.

Paca
Lid geworden op: 28 sep 2006, 01:58
Locatie: Suzhou

15 mar 2019, 23:55

Wel Lowie, heb dan blokjes aardappel gekookt en lekker van gegeten na afkoeling. Zover alles OK.

Heb toen ook een tiental blokjes apart in een plastieken doosje gedaan en dit een week in de diepvries gestoken.
's Morgens uit de diepvries gehaald en laten ontdooien in de frigo.
Gewacht tot 's avonds ... de boel was ontdooid natuurlijk maar had geen enkele "vastheid" meer, eerder de consistentie van tamelijke vochtige puree in blokjesvorm.

U en anderen hebben dus overschot van gelijk ... ik zal het nooit meer doen :D

denlowie
Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
Locatie: gent

16 mar 2019, 06:26

Bedankt om het te laten weten !
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)

verhaegen
Support SeniorenNet
Lid geworden op: 03 apr 2003, 20:48
Locatie: kapellen

16 mar 2019, 10:16

ne goeie petat moet bloemen
ne petat uit de vriezer trekt op niks
ook niet om koud met mayonaise te ....