SeniorenNet Forum Index SeniorenNet
Het forum voor elke 50-plusser!
 
 HelpHelp   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst     RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken 
 InloggenInloggen 

Varkens entrecote

 
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index -> Eten en drinken
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
denlowie



Geregistreerd op: 10-5-2004
Woonplaats: gent

BerichtGeplaatst: Do 27 Apr 2017, 4:22    Onderwerp: Varkens entrecote Reageer met quote

Nu er zijn een paar restaurants die varkens entrecote 3cm dik op de kaart hebben staan, en ik eet dit graag en vraag dan ook regelmatig zo een stukvlees, zelf eet ik dit thuis om de twee maanden eens.

Nu verleden zondag was ik in zo een zaak en ik bestelde zo een stukvlees en ook naast mij een tafel van twee personen +/-50 jaar ook.

Ik kreeg als eerst dit vlees, was weinig tot niet gebakken laat ons zegen bleu a saignant , ik eet rauwvlees maar vond dit toch dat het beter zou geweest zijn als dit beter gebakken zou geweest zijn.

Nu die twee mensen naast mij riepen de serveerster bij hun en zegden dat dit zeer onvoldoende gebakken is.

Daarop kwam de kok met de volgende uitleg:Een varkens entrote mag hoogstens rosé gebakken zijn.

Wat denken jullie daar van rosé of doorbakken??

Thuis bak ik dit zeer goed langs beiden zijden en plaats deze nog een 10 min. in een warme oven.




_________________
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Prima Vera



Geregistreerd op: 25-5-2012

BerichtGeplaatst: Do 27 Apr 2017, 8:35    Onderwerp: Reageer met quote

Dat die kok een dikke zeveraar is en zijn métier niet kent.
Zo'n stuk vlees, daar mag nog een tikkeltje rosé in te zien zijn en meer niet. Het is en blijft varkensvlees.
Een varkenshaasje heb ik ook graag rosé maar dat is mijn eigen goesting en vooral smaak. Maar ideaal ook hier is echt rosé gebakken.


En niet te vergeten ik ben echt wel een vleeseter en voor mij mag alle rood vlees echt wel bleu zijn. Rauw gehakt eet ik doodgraag en rauw spek daar eet ik het vet ook rauw van op.



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
denlowie



Geregistreerd op: 10-5-2004
Woonplaats: gent

BerichtGeplaatst: Do 27 Apr 2017, 10:03    Onderwerp: Reageer met quote

Moet wel zeggen de kok heeft koksschool gelopen in Middelburg zeeland en zijn zaak is toch een goed draaiende zaak van de midden klasse, net over de grens van Nederland, hij heeft een zeer eigen stijl van koken, wat niet door alle Vlamingen gewild is.

Eigenlijk eet ik dit meestal in de dammeblanche in Knokke met een pikelsaus erbij, daar is dit fantastisch goed, jaren geleden ook regel matig gegeten in Blankenberge maar dit zijn dan andere mensen in gekomen en heb er niet meer geweest.




_________________
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Prima Vera



Geregistreerd op: 25-5-2012

BerichtGeplaatst: Do 27 Apr 2017, 10:33    Onderwerp: Reageer met quote

denlowie schreef:
Moet wel zeggen de kok heeft koksschool gelopen in Middelburg zeeland en zijn zaak is toch een goed draaiende zaak van de midden klasse, net over de grens van Nederland, hij heeft een zeer eigen stijl van koken, wat niet door alle Vlamingen gewild is.

Eigenlijk eet ik dit meestal in de dammeblanche in Knokke met een pikelsaus erbij, daar is dit fantastisch goed, jaren geleden ook regel matig gegeten in Blankenberge maar dit zijn dan andere mensen in gekomen en heb er niet meer geweest.


Chef koks kunnen het ook al wel eens mis zien hé! Zo heb ik ooit eens met éne ambras gehad over een paardenfilet. Diene moest volgens hem uitgebakken zijn omdat het anders ongezond was om die bleu te eten. Hij prees zichzelf dan nog eens aan als paardenspecialist ook. Dat zal ook het verschil zijn waarom de éne beroemd is en de andere gewoon zijn restaurant heeft en gedaan.



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
denlowie



Geregistreerd op: 10-5-2004
Woonplaats: gent

BerichtGeplaatst: Do 27 Apr 2017, 11:12    Onderwerp: Reageer met quote

Paarden bloende (salami) en gedroogde paardenfilet die zijn ook niet gebakken of gekookt.



_________________
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Berichten van afgelopen:   
Plaats Reactie    SeniorenNet Forum Index -> Eten en drinken Tijden zijn in EET (Europa)
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.