De nieuwe Apple TV: TidBITS beantwoordt jouw vragen

De nieuwe Apple TV: TidBITS beantwoordt jouw vragen

Berichtdoor Hobbit » 09 Nov 2015 11:49

De nieuwe Apple TV: TidBITS beantwoordt jouw vragen


[right]De vierdegeneratie-Apple TV is vanaf nu verkrijgbaar. Apple was zo aardig om me er een te sturen voordat ze beschikbaar waren, dus ik neem de kans te baat om je vragen over de Apple TV te beantwoorden. (En ja, er wordt aan een nieuwe versie van "Take Control of Apple TV < http://tid.bl.it/tco-apple-tv-tidbits >" gewerkt. Als je het boek nu koopt, krijg je de update gratis.) Als ik iets gemist heb waar je wel wat over wil weten, kun je een vraag stellen via de reacties.

Wat is er nieuw? Moet ik een Apple TV kopen?
Hij is veel sneller dan het derdegeneratie-model, met de dual-core A8 in plaats van een single-core A5. Hij wordt bovendien geleverd met de Siri Remote, die een glazen trackpad heeft, volumeknoppen en, zoals je op basis van de naam mag verwachten, ondersteuning van Siri.
http://tidbits.com/resources/2015-10/Apple-TV.png

Aan de softwarekant heeft de nieuwe Apple TV een nieuw besturingssysteem, tvOS, die meer overeenkomt met iOS dan de voorgaande Apple TV-software. Samen met tvOS heb je nu ook de beschikking over een App Store, een appkiezer, ondersteuning van Siri en berichtgeving.
Als je een tweedegeneratie-Apple TV hebt moet je zeker overstappen, want deze wordt niet meer ondersteund.
Als je een derdegeneratie-Apple TV hebt, vindt dat het huidige model wat verouderd is, en geld overhebt, is de nieuwe Apple TV een goede stap. Als je geen Apple TV hebt maar wel iets wilt waarmee je content uit iTunes af kunt spelen, is het ook een goede aankoop.
Als je voor het grootste deel tevreden bent met je derdegeneratie-Apple TV, hoef je geen haast te maken. En als je afhankelijk bent van een optische audio-uitgang (TOSLINK) om audio van je Apple TV door te lussen naar je geluidsinstallatie, zul je nog even willen wachten.

Waarom? Wat is er met de TOSLINK-poort gebeurd?
Die is helaas weg, en dat is verbazingwekkend, gegeven het feit dat het nieuwe model veel dikker is dan het oude (35 mm versus 23 mm). Kennelijk verwacht Apple dat iedereen nu audio-ontvangers heeft met HDMI, maar veel eigenaars van thuisbioscopen hebben nog oudere ontvangers die HDMI niet ondersteunen.
Een oplossing is om je audio van je televisie naar je ontvanger te sturen, in plaats van de Apple TV direct aan de ontvanger te koppelen. Maar als dit geen optie voor je is, kan het ook met een apparaat als de ViewHD HDMI Audio Extractor http://www.amazon.com/dp/B00KBHX072/?ta ... selectro00

Ondersteunt de nieuwe Apple TV 4K-resoluties?
Nee, maximaal 1080p. Maar 4K-televisies zijn nog steeds een beetje zeldzaam, en 4K-content al helemaal, dus dat zullen de meeste gebruikers niet missen. Bedenk verder dat veel gebruikers het al lastig vinden om het verschil te zien tussen 720p en 1080p, tenzij zij grotere televisies hebben of heel dicht op het scherm zitten. De stap naar 4K is waarschijnlijk nog moeilijker te zien, tenzij je meteen naar veel grotere televisies gaat, zoals gebeurde toen CRT-beeldbuizen werden vervangen door platte schermen.

Hoeveel kost de nieuwe Apple TV?
$ 149 voor de 32 GB-uitvoering en $ 199 voor de 64 GB-uitvoering.

Er zijn twee nieuwe modellen Apple TV? Welke moet ik kopen?
Dat is een goede vraag! Apple raadt het 32 GB-model aan voor gebruikers die vooral media willen streamen en misschien een paar apps en games willen gebruiken, en het 64 GB-model voor gebruikers die vooral apps en games denken te gaan gebruiken.
Maar dat is een simplistisch antwoord. Apps en games zijn misschien 200 MB bij de eerste download, maar kunnen soms na installatie wel 2 GB zijn. Ontwikkelaars kunnen bovendien tot 20 GB aan iCloud-bronnen gebruiken.

De truc is dat de Apple TV, in elk geval in theorie, je ruimte zou moeten beheren zodat je nooit tekortkomt. Apps zullen ongebruikte content negeren (zoals het tutorial-niveau in een videospel) en nieuwe content downloaden als het nodig is. In theorie zal de Apple TV oudere content weggooien als er ruimtetekort is, en nieuwe content downloaden als dat nodig is. Dave Tach van Polygon heeft over dit onderwerp een prima technische uitleg geschreven http://www.polygon.com/features/2015/10 ... ags-200-mb.

Dit betekent dat als je een snelle internetverbinding hebt zonder limiet, 32 GB genoeg zou moeten zijn. Zitten daar wel beperkingen aan, dan is de keuze voor de 64 GB-uitvoering waarschijnlijk beter. Dat is maar een gok: we zullen eerst moeten zien hoe apps bandbreedte gebruiken, en of dit een probleem zal zijn.

Wat gebeurt er met de vorige Apple TV?
Hij blijft beschikbaar, voor $ 69, maar hij zal waarschijnlijk nauwelijks meer bijgewerkt worden. Er komt misschien een update om Apple Music aan te kunnen, maar we rekenen er niet op.

Waar kan ik de Apple TV kopen?
Apples Web store http://www.apple.com/nl/shop/buy-tv/apple-tv is waarschijnlijk de beste plaats, en de fysieke Apple Stores zouden hem op voorraad moeten hebben. Andere verkopers, zoals Best Buy en B&H, zouden hem ook moeten kunnen leveren.
Als je er een wilt kopen van Amazon is er slecht nieuws: Amazon gaat hem niet leveren. Amazon vindt dat er sprake is van "verwarring voor klanten". Ze bedoelen dat klanten het waarschijnlijk verwarrend vinden dat deze video-apparaten Amazon Prime Video niet ondersteunen.

Kan ik een vervanging voor mijn Siri-afstandsbediening kopen als hij zoekraakt of stukgaat?
ja, maar hij is niet goedkoop: $ 79 bij Apple http://www.apple.com/nl/shop/product/ML ... iri-remote. Au!

Is er nog iets anders wat ik zou moeten kopen voor mijn nieuwe Apple TV?
Je hebt een mannetje/mannetje HDMI-kabel nodig, als je er al niet een hebt. Apple verkoopt er graag een aan je voor $ 19, maar je kunt een betere kabel voor minder scoren bij Amazon < http://www.amazon.com/dp/B00870ZHCQ/?ta ... selectro00. Bepaal wel eerst de plek voor je Apple TV, zodat je een kabel van de juiste lengte koopt.
Apple verkoopt een beschermingsplan (AppleCare) voor deze Apple TV voor $ 29. Maar dat is waarschijnlijk geldverspilling, omdat schade door ongeluk, net zoals bij AppleCare voor Macs, niet wordt gedekt.

Er zijn al een paar Apple TV-accessoires op de markt.
Apple verkoopt een Remote Loop < http://www.apple.com/nl/shop/product/ML ... emote-loop > voor 12,99, die je in de Lightning-poort van de Siri Remote plugt en die je om je pols wikkelt, zodat je de afstandsbediening niet laat vallen terwijl je een spel speelt. Als je zweethanden of jonge kinderen hebt, of nog erger, jonge kinderen met zweethanden, dan kon dit wel eens een goede besteding zijn.
Image < http://tidbits.com/resources/2015-10/Remote-Loop.jpg >

Studio Neat verkoopt voor $ 12 een Siri Remote houder < http://www.studioneat.com/products/remote >, gemaakt van machinaal geslepen, geolied walnotenhout en een voet met micro-zuignappen. Meerdere houders zullen waarschijnlijk snel volgen.< http://tidbits.com/resources/2015-10/Remote-Stand.png

Als je een spelcontroller voor je Apple TV zoekt, dan is de SteelSeries Nimbus < https://steelseries.com/gaming-controllers/nimbus > aan te bevelen. Met een prijs van $ 49,95 is het een van de goedkoopste Made for iPhone-controllers, en het is de eerste controller die is afgestemd op de Apple TV, inclusief menuknop. De batterij houdt het 40 uur vol, en hij werkt ook met iOS-apparaten en met Macs. Te koop bij de online winkel van Apple http://www.apple.com/nl/shop/product/HJ ... controller.
http://tidbits.com/resources/2015-10/Nimbus.png

Heb ik een controller nodig om op de Apple TV spellen te spelen?
Nee, alle apps moeten de Siri Remote ondersteunen, maar sommige spellen zullen waarschijnlijk beter werken met een volwaardige controller.

Hoe doet de Apple TV het als spelapparaat?
Hij is niet voor het serieuze werk, maar er zijn een paar leuke, niet al te ingewikkelde spellen. Mensen die hem kopen voor media-streaming, zullen blij verrast zijn met de spelmogelijkheden. Vanaf het begin zijn er iOS-favorieten te vinden, zoals
Alto's Adventure , Badland Crossy Road , Jetpack Joyride , Oceanhorn en Shadowmatic .
Het goede nieuws is dat al deze apps ofwel het iOS-koopsysteem ondersteunen, ofwel gratis zijn. Dus als je de iOS-versie bezit, zijn ze beschikbaar op je Apple TV!

Maar de echte gamers zullen waarschijnlijk niet warmlopen voor de spelbeleving. Ontwikkelaars zouden nog met iets verrassends kunnen komen, maar de Siri Remote is te klein en te beperkt om veel traditionele spelbeleving te kunnen bieden. Vergeet ook niet dat Apple vereist dat alle apps werken met de Siri Remote, dus ontwikkelaars zijn beperkt in wat ze kunnen doen met geavanceerdere controllers.

Het is dus niet aan te raden een 64 GB Apple TV en een spelcontroller te kopen met het doel om te gamen, tenzij je een geweldige Apple-nerd bent. Tegen de tijd dat je dat allemaal hebt aangeschaft, ben je $ 250 verder. Voor slechts $ 100 meer koop je een Xbox One- of een Playstation 4-bundel, en een veel betere spelbeleving.
Maar ik ben benieuwd wat spelontwikkelaars gaan doen met het apparaat. Zie de Apple TV niet als een spelcomputer, maar meer als een mediabox waar ook apps en spellen op kunnen draaien.

Moet ik voor de Apple TV mijn iOS-apps opnieuw kopen?
Sommige spellen wellicht wel. Bepaalde apps (zoals Alto's Adventure http://blog.builtbysnowman.com/post/132 ... e-apple-tv ondersteunen het iOS-koopsysteem, wat betekent dat als je een iOS-app bezit, je de Apple TV-versie gratis kunt downloaden. Maar sommige ontwikkelaars kiezen ervoor om hun TV-apps los van hun iOS-apps te verkopen.

Kan ik nog steeds met een iOS-apparaat mijn Apple TV installeren?
Ja! Wanneer je je nieuwe Apple TV installeert, kun je kiezen voor automatisch instellen. Je moet dan je iOS-apparaat (anders dan de iPad 2) met iOS 9.1 en met Bluetooth ingeschakeld naast de Apple TV plaatsen. Volg de instructies op het iOS-apparaat om wifi automatisch te installeren en om in te loggen op je Apple-account. Hiermee configureer je echter niet apps van derden, zoals Netflix.

Dus ik moet ook nog apart op iedere app van derden inloggen?
Ja, want helaas heeft Apple niet een volledige inlogmethode geïmplementeerd. Dus je moet iedere app die inloggen of een kabelverificatie vereist, apart installeren.

Kan ik bij het inloggen dan wel een Bluetooth-toetsenbord gebruiken?
Helaas, nee, Apple heeft die mogelijkheid uit de vierdegeneratie-Apple TV gehaald, en ik weet niet zeker of hij terugkeert.
Waarom? Mijn theorie is dat Apple niet wil dat ontwikkelaars gaan proberen om dingen als tekstverwerkers naar de Apple TV te brengen. Sorry, BBEdit, maar iets beters kan ik niet verzinnen.

Als ik moet inloggen in al deze diensten, en ik geen Bluetooth-toetsenbord kan gebruiken, dan moet het toetsenbord op het scherm behoorlijk goed zijn. Toch?
Nee. De tekstinvoer op de nieuwe Apple TV is juist een grote stap achteruit, aangezien de letters zijn gerangschikt in een rechte lijn in plaats van een raster. Wachtwoorden invoeren via het scherm-toetsenbord van de Apple TV is om gek van te worden, want je moet door elke letter scrollen. Het is een grote stap terug van de vorige Apple TV-interface, waar het toetsenbord gepresenteerd werd als een raster waarin je makkelijker kon navigeren.
http://tidbits.com/resources/2015-10/Ap ... yboard.png

Ik heb gehoord dat als je de Siri-afstandsbediening ontkoppelt en in plaats daarvan een Apple Remote gebruikt, tvOS zal omschakelen naar het oude raster-toetsenbord. Dat is vreemd, en zou deels het doel van de nieuwe Apple TV zou tenietdoen.

Ik heb iOS-apparaten en een Apple Watch. Kan ik deze gebruiken om de Apple TV te bedienen?
Nog niet. De app Remote moet worden geüpdatet om te werken met de nieuwe Apple TV.

Hoe lastig is het om te wennen aan de interface van de nieuwe Apple TV?
Erg weinig! Anders dan Siri [nog niet in Nederland - nvdv] en de App Store zou de nieuwe interface vertrouwd moeten zijn voor Apple TV-veteranen. Als je eenmaal gewend bent aan de nieuwe kleuren en de spectaculaire parallax-effecten, is de interface vrijwel gelijk aan die van de vorige modellen. In het hoofdmenu kies je apps die op een raster staan, en de andere menu's lijken behoorlijk veel op het oude model.
http://tidbits.com/resources/2015-10/Ap ... n-menu.png

Maar sommige apps van derden, die niet meer zo strikt gecontroleerd worden door Apple, hebben wel een gedurfd herontwerp, zoals HBO's nieuwe Apple TV-apps (die ik veel beter vind dan de vorige).
http://tidbits.com/resources/2015-10/HBO-GO.png

Over apps gesproken: zit de nieuwe Apple TV ook vol apps die ik niet wil?
Nee, anders dan de vorige Apple TV-modellen wordt de vierdegeneratie-Apple TV geleverd met een absoluut minimum aan apps. De apps die je wilt, download je van de App Store.

*Staan al mijn favoriete Apple TV-apps in the App Store? Zelfs Qello Concerts?
Bijna elke app die op de derdegeneratie-Apple TV beschikbaar was, is in de App Store beschikbaar voor het vierdegeneratie-model. Maar Apples app Podcasts is wel verdwenen (ik weet zeker dat deze wel terugkomt, omdat die te zien is in Apples marketingmateriaal < http://9to5mac.com/2015/11/02/apple-tv-podcasts-app/ >), en ik heb gehoord dat enkele Canadese Apple TV-apps ontbreken.

Staat de app Flickr in de App Store? Kan ik deze gebruiken om de schermbeveiliging mee in te stellen?
Ja, die is er nog steeds. Alleen werkt de schermbeveiliging-functionaliteit nu niet meer. Als je in een album Use as Screensaver kiest, krijg je een foutmelding die zegt: "Screensaver functionality is not available at this time. Flickr will be updated with screensaver support as soon as possible" ["Schermbeveiligingsfunctionaliteit is op dit moment niet beschikbaar. Flickr wordt zo snel mogelijk geüpdatet met ondersteuning van schermbeveiliging" - nvdv].

Hoe kan ik de apps die ik ga downloaden indelen?
Je kunt apps niet in mappen stoppen, maar je kunt ze wel eenvoudig toevoegen of verwijderen. Je kunt apps nu ook uit de bovenste rij van het hoofdmenu halen! Om een app te verplaatsen, selecteer je die in het hoofdmenu en druk je op het touchpad tot de miniatuur begint te schudden. Schuif met je vinger over het touchpad om te app te verplaatsen en tik erop om hem weer vast te zetten.

Goed, maar hoe verwijder ik apps die ik niet wil hebben?
Druk met je vinger alsof je de app gaat verplaatsen. Zodra hij begint te schudden, druk je op Play/Pause om hem te verwijderen. Of ga naar Instellingen > Algemeen > Beheer opslag en klik op het prullenmand-miniatuurtje naast de app.
http://tidbits.com/resources/2015-10/Ap ... torage.png

En hoe zet ik een verwijderde app weer terug of vind ik een app die ik al heb gekocht in iOS?
Open de App Store, ga naar de bovenste navigatiebalk en kies Aankopen. Vervolgens kun je de app in kwestie selecteren en deze op het hoofdscherm terugplaatsen.
http://tidbits.com/resources/2015-10/Ap ... chased.png

Hoe kom ik terug in het hoofdscherm?
Kies Home op de Siri Remote, of houdt de Menu-knop ingedrukt.

Is er een manier om tussen apps te schakelen zonder eerst terug te gaan naar het hoofdmenu?
Net als op een iPhone of iPad dubbelklik je op de Home-knop op de Siri Remote om de appkiezer op te roepen en kies je vervolgens de app die je wilt.
http://tidbits.com/resources/2015-10/Ap ... itcher.png

Werken koptelefoons met de nieuwe Apple TV?
Ja, je kunt nu eindelijk Bluetooth audio-apparatuur aan de Apple TV koppelen, hetgeen geweldig zal zijn voor mensen met Bluetooth-gehoorapparaten of iedereen die naar de televisie wil luisteren zonder dat anderen in de kamer er last van hebben! Om dit te doen, ga je naar Settings > Remotes and Devices > Bluetooth. Zet je apparaat in koppelmodus, selecteer het apparaat uit de lijst en volg de instructies op het scherm. Als je meer dan één Bluetooth-apparaat hebt, heb je pech: de Apple TV zal er helaas maar één tegelijk kunnen koppelen. Als je Apple TV al aan een Bluetooth audio-apparaat gekoppeld is en je een tweede wilt koppelen, dan zal de eerste worden ontkoppeld.

Als ik oordopjes met een microfoon gebruik, kan ik Siri dan via een Bluetooth-microfoon activeren?
Helaas ziet het daar niet naar uit. Dat is jammer, en misschien voegt Apple die functie later toe met een software-update.

Werkt de Apple TV nog wel met AirPlay-ontvangers?
Ja! Selecteer een apparaat uit het videomenu (veeg naar beneden terwijl een video wordt afgespeeld), of selecteer hem in Instellingen > Audio en Video > Audio uitvoer.
http://tidbits.com/resources/2015-10/Ap ... o-menu.png

Kan ik de volumeknoppen op de Siri Remote gebruiken om het volume van Bluetooth- en AirPlay-speakers te veranderen?
Helaas niet. Je moet het volume wijzigen op het audio-apparaat zelf, of in Instellingen > Audio en Video > Volume, zoals je kunt zien in de schermafbeelding hieronder. Ook dit is een stap terug vergeleken bij de vorige Apple TV, waar je het AirPlay-speakervolume kon aanpassen vanuit het videomenu.
http://tidbits.com/resources/2015-10/Ap ... volume.png

Werkt mijn oude Apple Remote ook met de Apple TV?
Jawel, want de nieuwe Apple TV heeft nog steeds een IR-sensor. De mijne deed het meteen na het uitpakken, maar ertegen praten deed me denken aan Scotty in "Star Trek IV". http://www.youtube.com/watch?v=hShY6xZWVGE

Kan ik nog steeds iedere IR-afstandsbediening instellen voor de Apple TV?
Ja! Ga naar Settings > Remotes and Devices > Learn Remote. Je kan echter niet instellen dat een afstandsbediening van derden een Home- of Siri-knop heeft.

Hoe gebruik ik Siri op de Apple TV?
Eigenlijk net zoals op een iPhone of iPad. Houd de Siri-knop op de Siri Remote ingedrukt, en spreek je zoekopdracht uit. Je moet tijdens het praten de knop ingedrukt houden om de microfoon geactiveerd te laten, en pas loslaten als je uitgesproken bent.

Wat kan Siri voor me doen op de nieuwe Apple TV?
- Apps openen: "Open Photo's"
- Vraag om de weersvoorspelling: "What's the weather today?" Dit geeft de weersvoorspelling in jouw omgeving weer. Veeg omhoog op het touchpad van de Siri Remote voor details. http://tidbits.com/resources/2015-10/Ap ... eather.png
- Om sportuitslagen en informatie vragen: "When do the Titans play next", "How did the Titans do last Sunday", of "How tall is Dirk Nowitzki?" Als je een pijl naar boven ziet, betekent het dat je naar boven kunt vegen voor meer informatie.
http://tidbits.com/resources/2015-10/Ap ... s-info.png
- Zoek in de iTunes Store op titel, cast en crew, recensies, waardering, datum, leeftijdsaanduiding, seizoen, aflevering en studio. Enkele voorbeelden: "Movies with Harrison Ford", "The best movies from 1989", "Season two of The Blacklist", "Episode three of Full House" en "Movies I can watch with my kids".
http://tidbits.com/resources/2015-10/Ap ... search.png>
- Verfijn je zoektocht, bijvoorbeeld: "Show me the best James Bond movies. Only the ones with Daniel Craig". http://tidbits.com/resources/2015-10/Si ... arches.png>
- Terwijl je een video bekijkt: "pause the video", "turn subtitles on/off" en "skip forward/back by [x] minutes". Maar het sterkste verkoopargument is waarschijnlijk dat je de Apple TV ook kunt vragen "What did s/he say?", waardoor er 15 seconden terug wordt gegaan en de ondertiteling even wordt ingeschakeld, zodat je de gemiste dialoog toch kan volgen.

Werkt "What did s/he say?" ook in apps van derden?
Ja in sommige. Ik kan je vertellen dat het werkt in Netflix en HBO GO. Het werkt ook in YouTube, maar toont daar geen ondertitels.

Zoekt Siri alleen in iTunes-bestanden, of kan het ook programma's van andere aanbieders vinden?
Als je op onderdelen zoekt, toont Siri alternatieve bronnen naast iTunes, zoals Netflix, HBO NOW (of HBO GO) en Hulu. Helaas hebben ontwikkelaars nog geen toegang tot deze functionaliteit, waardoor deze beperkt zijn tot de diensten waar Apple me samenwerkt.http://tidbits.com/resources/2015-10/Ap ... ources.png

Is Siri nog foutgevoelig?
Ja natuurlijk, het is Siri! Siri verstaat mij soms verkeerd, en er zijn dingen die het niet goed kan vinden.
Een ander nadeel aan Siri is dat video's doorlopen als Siri geactiveerd is, hoewel het de audio uitschakelt zodat die niet stoort bij de spraakherkenning. Ik hoop dat Apple de Apple TV bijwerkt zodat deze de video's pauzeert als je Siri gebruikt.

Bizar genoeg werkt Siri niet met Apple Music.
Apple zegt dat dat ook pas begin 2016 gaat gebeuren < http://www.theverge.com/2015/10/29/9634 ... -next-year> . Het kan ook niet in de App Store zoeken.

ik heb gehoord dat de Siri Remote mijn televisie en ontvanger kan bedienen. Hoe werkt dat dan?
Best goed eigenlijk. Standaard kon het het volume van mijn Sharp-televisie regelen. Ik wilde echter dat het het volume van mijn ontvanger zou regelen. Dit kan worden ingesteld in Settings > Remotes and Devices > Volume Control. (Je kunt het regelen van het volume hier ook uitschakelen.)
De Siri Remote kan ook je televisie automatisch aan en uit zetten. Dit kan worden uitgeschakeld in Settings > Remotes and Devices.
Hoe dit werkt, hangt af van of je televisie HDMI-CEC ondersteunt, wat in de meeste nieuwe televisietoestellen en ontvangers is ingebouwd. Met HDMI-CEC kan je Apple TV je apparatuur aansturen via de HDMI-kabel. Als je apparatuur geen HDMI-CEC ondersteunt, kan je het volume nog steeds aansturen en de televisie aan en uit zetten met de Siri Remote. Als je je Apple TV in slaap zet, houdt hem dan op de televisie gericht om die ook uit te zetten. Lees meer informatie dit artikel van Apple support < https://support.apple.com/nl-nl/HT205225 >.

Wacht even, hoe zet ik mijn Apple TV in slaap (en wek ik hem)?
Om de Apple TV te wekken, druk je op een willekeurige knop op de Siri Remote. (Je moet dit misschien meermaals doen.) Om hem in slaap te brengen, houd je de Home-knop ingedrukt en kies je Sleep.

Kan ik nog steeds iTunes-materiaal bekijken via Thuisdeling?
Ja, en de app Computers staat ook nog steeds in het hoofdmenu. Het werkt net als voorheen. Schakel Thuisdeling in iTunes op de Mac in, via Bestand > Thuisdeling, en schakel vervolgens Thuisdeling in op de Apple TV, via Instellingen > Accounts > Thuisdeling. Log daarbij in met hetzelfde Apple ID als in iTunes.
http://tidbits.com/resources/2015-10/Ap ... haring.png

Zoekt Siri in mijn Thuisdeling-bibliotheek?
Helaas nog niet. De zoekfunctie van de Apple TV is beperkt tot de iTunes Store en de App Store.

Let wel op Geen Siri op de nieuwe Apple TV voor Nederland?
http://www.appletips.nl/geen-siri-op-de ... nederland/

Ondersteunt de nieuwe Apple TV Apple Music?
Ja, de ingebouwde Muziek app is speciaal ontworpen voor Apple Music en iCloud-muziekbibliotheek. Helaas werkt hij ook alleen daarmee. Hij laat geen materiaal zien van de iTunes Store of uit iTunes Match. Gelukkig kan je je iTunes-bibliotheek in de app Computers wel lokaal oproepen.
http://tidbits.com/resources/2015-10/Apple-TV-Music.png

Ondersteunt de nieuwe Apple TV iCloud-fotobibliotheek?
Nee, en dat is een jammerlijke omissie. Net als het vorige model Apple TV toont het nieuwe model alleen iCloud Photo Stream en gedeelde iCloud-fotoalbums.

Welke apps zijn er voor de Apple TV?
Bij de introductie waren er al een hoop apps. Helaas zijn er nog geen categorieën in de App Store, dus het is wat lastig navigeren. Gelukkig hebben de mensen van iMore een video <http://www.youtube.com/watch?v=KENklYNH2Io> geplaatst waarin iedere app die bij de introductie beschikbaar was, wordt getoond.

Komt Amazon met een Instant Video-app voor de Apple TV?
Hoewel Amazon wel iOS-apps voor Instant Video heeft, ziet het ernaar uit dat het bedrijf de nieuwe Apple TV boycot, ten minste nu nog wel. Op de nieuwe Apple TV is "iedereen welkom", zei Apple tegen BuzzFeed News < http://www.buzzfeed.com/johnpaczkowski/ ... nally-here >. Amazon heeft geen app aangemeld bij de App Store, en wilde niet reageren toen wij ernaar vroegen.

Is er een Plex-client beschikbaar?
Ja, de officiële Plex < https://plex.tv/ >-client is nu beschikbaar, maar je moet wel een in-app aankoop doen van $ 4,99. Als alternatief kan je voor slechts $ 2,99 ook Simplex < http://simplex.video/ > kopen, hoewel die dan weer niet de muziek- en fotoselecties van Plex kan tonen.

Kan ik op mijn Apple TV schermafbeeldingen of video's maken?
Ja, dat kan, maar niet vanuit de Apple TV zelf. Je hebt er een USB-C naar USB type A-kabel voor nodig om je Apple TV aan je Mac te hangen. Vervolgens kan je schermafbeeldingen maken met Xcode, of video's met de QuickTime Player. Serenity Caldwell schreef een mooie gebruiksaanwijzing < http://www.imore.com/screenshot-apple-tv > voor iMore.

Tot zover voor nu, maar we weten zeker dat je meer vragen hebt. Je kunt ze in de reacties gerust stellen. We doen ons best om ze te beantwoorden, en zullen dit artikel bijwerken of met een nieuw artikel komen mocht dit op een gegeven moment nodig zijn.
Eén Ring om allen te regeren,
Eén Ring om hen te vinden,
Eén Ring die hen brengen zal, en in duisternis binden
Gebruikers-avatar
Hobbit
Site Admin
 
Berichten: 1616
Geregistreerd: 10 Jun 2011 09:20
Woonplaats: Brugge

Terug naar Hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron

x