Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
Tilly
Moderator SeniorenNet

Geregistreerd op: 24-12-2002
Woonplaats: aan het bos van den baron

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 29 Dec 2004, 1:25  Onderwerp: ORAL HISTORY
In deze topic kunnen de leden van de vroegere mailgroep ORAL HISTORY elkaar treffen. Ook alle andere forumgebruikers zijn natuurlijk van harte welkom.

ORAL HISTORY

Heb je interesse om met ons te spreken over Oral history , gesproken geschiedenis schrijf erover hier in deze topic.


Tilly, op verzoek van Rocofort.
Marsje


Geregistreerd op: 27-11-2004
Woonplaats: Leuven

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Zo 16 Jan 2005, 23:19  Onderwerp: oral hystory
Zoek nog getuigenissen van de brand van Leuven, natuurlijk wat de voorouders er van verteld hebben. zie mijn weblog hierover.
http://brand-van-leuven.skynetblogs.be/

Verhalen kan je me steeds bezorgen via mcil@skynet.be
barbaralia


Geregistreerd op: 6-9-2006
Woonplaats: genk

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Wo 06 Sep 2006, 9:04  Onderwerp: sint-barbara: verhalen gezocht.
WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR VERHALEN OVER SINT-BARBARA (vieringen) voor een tentoonstelling in Genk, winter 06-07.
reacties op cultuur@genk.be.

 

 
zotspook


Geregistreerd op: 25-8-2005
Woonplaats: limburg

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 28 Sep 2007, 15:25  Onderwerp: St Barbara herinneringen.
Vroeger toen men nog in de mijn ging werken, werkte er Twee van m'n ooms in de mijn van Zolder, elk jaar rond Sinterklaas op 4 december was er een mis voor St Berb zoals ze dat in ons dorp zegde. Dan was er een feest voor de mijnwerkers, die werden getrakteerd in een zaal in het dorp. In de kerk was er een beeld van deze heilig, ik herinner mij dat die een toren of zoiets bij zich had, en dit beeld werd versierd ter ere van haar naamfeest; Dan waren de mijwerkers in uniform present en bij ons kwam er altijd een oom mijnwerker is goeie dag zeggen, en op sinterklaasdag was die oom weeral present, hij kwam dan weeral in mijnuniform kijken wat de goeie sint had gebracht en daarkon hij zo van genieten. Deze oom zelf had geen kinderen. Jammer want hij is al ettelijke jaren dood.
En in de processie die tweemaal per jaar uitging in juni en augustus was er altijd iemand die St Barbara uitbeelde, die had rond zich een groep mijnwerkers in Grand tenue de mijnwerkers waren dan op hun paasbest mooi gewassen blauwe mijnuniform, hun helm op en een rode zakdoek op hun schouders geknoopt, een koperen lamp bij zich en zo stapten ze mee in de processies voorop gegaan door minimijnwerkers, dit waren kleine jongens uit de derde kleuterklas, die een klein blauw mijnuniformpje droegen, een kleine helm op hadden, en een kleine koperen lamp bijhadden, ze werden aangekleed aan de school door de zusterkes die er ieder jaar veel tijd aan besteden opdat dit piekfijn in orde te hebben telkens als het processie was. Daarna werd deze groep gevolgd door bloemenmeisjes, het sacrament met de priester en het zangkoor. dit was het einde gewoonlijk van de processie.
Ook ik wil is graag komen kennis maken met het seniorennet ik ben al zelf over de vijftig tja een oud spook he ! of wat dacht je en ik werk ook bij senioren en heb altijd veel interesse ervoor gehad

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.