Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Topic gesloten
Tilly
Moderator SeniorenNet

Geregistreerd op: 24-12-2002
Woonplaats: aan het bos van den baron

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 24 Aug 2006, 9:49  Onderwerp: Plaats in deze rubriek jullie foto-en plaatjes verzameling
Hallo SeniorenNetters Wink

Deze nieuwe rubriek is speciaal aangevraagd om de vele animatieplaatjes die er verzameld worden in het oefenforum hier te kunnen verderzetten.

Ook al wie een topic wil aanmaken, of al heeft aangemaakt rond één speciaal thema bv. Zwanen, bloemen, handen ... reisfoto's enz. kan hier een eigen plekje bekomen.

Op deze manier kunnen wij allemaal, wanneer we iets zoeken , ook gebruik maken van deze verzameling.
Hier denk ik dan aan de wensen, deelnemings en groeten die in verschillende topics zo mooi versierd werden en bijeengebracht.

Hou er rekening mee dat onze andere deelnemers ook van deze geplaatste afbeeldingen gebruik mogen maken, dus plaats er dan niet uw naam onder.

Persoonlijke foto's mogen niet door anderen gebruikt of bewerkt worden zonder toelating van de eigenaar.

Gebruik zoveel mogelijk de oplader van SeniorenNet en link niet rechtstreeks van andere sites aub en hou rekening met de wetgeving hierover. (zie volgend bericht)

Veel plezier in deze rubriek Idea

Tilly
Tilly
Moderator SeniorenNet

Geregistreerd op: 24-12-2002
Woonplaats: aan het bos van den baron

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 29 Aug 2006, 12:20 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .  

 


AFBEELDINGEN en FOTO's VAN HET INTERNET - BELANGRIJK BERICHT

Het COPYRIGHT, aangegeven door het symbool
. . 

 

op een foto of andere afbeelding : betekent dat het werk beschermd is door het auteursrecht en niet mag worden gekopieerd zonder toestemming van de auteur die de geestelijke eigenaar blijft.Het vermelden van de naam van de auteur of het verwijzen naar de originele lokatie rechtvaardigt het onrechtmatig gebruik van een auteursrechtelijk beschermd element niet. De toestemming van de auteur is vereist.

Behalve wanneer je te maken hebt met websites waarop foto's te koop worden aangeboden, zal je meestal de toestemming bekomen. Vergeet er niet bij te vermelden dat je die graag zou gebruiken ter illustratie en zonder commerciële doeleinden.

Aan het gebruik zijn niettemin bepaalde voorwaarden verbonden :
- wijzig nooit het concept van het originele werk
- verwijder nooit de naam van de auteur
- link niet rechtstreeks
maar sla het werk op in je documenten, tenzij de auteur je expliciet verzoekt een url van een sponsor-website te gebruiken (opletten voor ongewenste reclame in dit geval!).

op een website : betekent dat niets uit de website mag worden gekopiëerd zonder toestemming van de webmaster. Het copyright symbool bevindt zich meestal op de startpagina maar voor alle zekerheid is het aangeraden eerst de algemene voorwaarden (disclaimer) te lezen.

Vergeet niet : gebruik zonder toelating kan leiden tot sancties zoals het vorderen van bijdragen op de auteursrechten.


WAAROM NIET RECHTSTREEKS LINKEN

We weten inmiddels op welke websites we terecht kunnen voor het vinden van allerlei afbeeldingen, gifs, enz. Het zal velen onder ons niet ontgaan zijn dat sommige van die websites niet meer actief zijn. Het gaat hier meestal om persoonlijke websites. De reden : door het rechtstreeks linken gaat hun telemeter enorm verbruiken zodat de eigenaars hogere en vaak onbetaalbare rekeningen krijgen voorgeschoteld. Ofwel geven ze er de brui aan, ofwel laten ze hun website hosten waardoor rechtstreeks linken niet meer mogelijk is (vandaar die rode kruisjes of andere ongezellige reacties) en we kunnen te maken krijgen met ongewenste reclame. Bovendien zal jouw rechtstreeks gelinkte afbeelding verdwijnen van zodra een website niet meer actief is.

Een gouden regel : Sla de afbeeldingen eerst op in je eigen computer en gebruik de oplader van SeniorenNet wanneer je ze wenst te posten op het forum. Dit wordt meestal toegelaten door de eigenaar van de website maar lees voor alle zekerheid de voorwaarden om te weten of er geen andere beperkingen zijn.

Het volgen van deze richtlijnen is maar een kleine moeite waardoor we bovendien respect en dankbaarheid tonen tegenover de eigenaars die het ons mogelijk maken creatief te zijn op een leuke manier.

Met dank aan Mira voor het opstellen van deze tekst.
Tilly
Moderator SeniorenNet

Geregistreerd op: 24-12-2002
Woonplaats: aan het bos van den baron

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Zo 02 Dec 2007, 16:54 
AANDACHT Idea

Om tegemoed te komen aan de vraag van onze leden om de topics met foto's te onderscheiden van afbeeldingen en plaatjes werd beslist om enkel nog foto's in een sticky te plaatsen en alle andere afbeeldingen en plaatjes in gewone topics te houden.

De reisfoto's kunnen hier dus in een sticky geplaatst worden gedurende een bepaalde tijd, na verloop van tijd worden die sticky's dan door de moderator weer weggehaald.
De topics zelf kunnen dan nog steeds bewaard blijven.

Idea Wie één bepaalde topic dagelijks wil blijven bekijken kan deze best in "favorieten" bewaren.


Tilly, namens het moderatorteam

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.