Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
delmoral


Geregistreerd op: 29-10-2006
Woonplaats: meeuwen

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 31 Jan 2017, 23:02  Onderwerp: HOORAPPARATEN
Specsavers heeft in Nederland zeer goeie hoorapparaten aan gunstige prijzen 6 kategorien bvb:klasse 4 : 1675 e voor 2 stuks( L+R)
Kan iemand mij vertellen als je terugbetaling bekomt van uw Belgische ziekenbond bij aankoop in Nederland. Vanzelfsprekend moet je de toelating hebben van een Belgische dokter hoor specialist.
pastoor


Geregistreerd op: 19-3-2005
Woonplaats: Hoeselt, White House

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 01 Feb 2017, 0:51 
delmoral,Specsavers heeft in Nederland zeer goeie hoorapparaten aan gunstige prijzen 6 categorieën bvb: klasse 4 : 1675 e voor 2 stuks( L+R). Kan iemand mij vertellen als je terugbetaling bekomt van uw Belgische ziekenbond bij aankoop in Nederland. Vanzelfsprekend moet je de toelating hebben van een Belgische dokter hoor specialist.

Als men in Olland een product koopt, en daar betaalt, en de factuur meebrengt naar België. Dan gaat de Belgische mutualiteit toch geen centen terugbetalen op die factuur want de centen liggen in Olland.
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.
delmoral


Geregistreerd op: 29-10-2006
Woonplaats: meeuwen

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 01 Feb 2017, 11:25  Onderwerp: hoorapparaten
Dit is wel een eenvoudig antwoord, Pastoor.De mutualiteit geeft U alleen het bedrag waar je volgens hun statuten recht op hebt.Als je bij een Belgische firma het dubbele moet betalen heeft de mutualiteit daar niets mee te maken.
pastoor


Geregistreerd op: 19-3-2005
Woonplaats: Hoeselt, White House

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 01 Feb 2017, 12:28 
De mutualiteit krijgt toch de briefen van de dokters van België, niet die van Holland, wij verzenden hen dat toch. Er staan geen Hollandse dokters op hun computer.

Gij moogt altijd uw Hollandse factuur naar de mutualiteit sturen.

Er is daar een uitzondering op. Als iemand geboren in een Europees land gaat wonen in een ander Europees land, dan betaalt de mutualiteit van dat ander land de ziekte kosten aan die iemand en tegelijkertijd krijgen ze van de mutualiteit van het land waar die man geboren is de betaling. Duitsland doet dat onder andere voor de 250.000 Nederlanders die eens op pensioen zich in Duitsland vestigen (Betere ziekte behandeling). Ook voor elke Belg die daar woont.
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.
Gast

Geplaatst: Wo 01 Feb 2017, 14:06 
Bij CM is de terugbetaling van hoorapparaten lager als je ze aangekocht hebt in het buitenland of bij een niet geconvencioneerde audicien.
Hun prijzen staan op hun website evenals alle voorwaarden.

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.