Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
antoine10


Geregistreerd op: 27-3-2017
Woonplaats: bilzen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Do 20 Apr 2017, 20:52  Onderwerp: huur
mag een verhuurder 3 maand vooropzeg als hij het huis te koop zej
Prima Vera


Geregistreerd op: 25-5-2012


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 20 Apr 2017, 21:20  Onderwerp: Re: huur
antoine10 schreef:
mag een verhuurder 3 maand vooropzeg als hij het huis te koop zej


ik dacht dat het zes maanden was.
pastoor


Geregistreerd op: 19-3-2005
Woonplaats: Hoeselt, White House

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 21 Apr 2017, 0:39 
Verkoop van de woning.

klikken, huur opzeggen bij verkoop woning.

De hoofdregel is “koop breekt geen huur”. Als uw verhuurder de woning wil verkopen is dat in principe geen reden om de huurovereenkomst op te zeggen.

Het is aan de volgende eigenaar, verhuurder om de opzeg van de huur te doen. Dat is dan 6 maanden.
Sudoku, wijntjes proeven, genieten.
LuW


Geregistreerd op: 18-6-2017


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 20 Jun 2017, 16:35 
Pastoor....Let op... Uw link verwijst naar een site waar de wetten van Nederland van toepassing is.
Hier in België is dat wel even anders.
LuW


Geregistreerd op: 18-6-2017


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 20 Jun 2017, 16:39 
Geregistreerd huurcontract

Als het huurcontract correct geregistreerd is en dus een vaste dagtekening heeft, dan zal de overeenkomst verder blijven lopen na verkoop van het onroerend goed. De nieuwe verhuurder treedt in dezelfde rechten en plichten als de oorspronkelijke verhuurder en moet de wettelijk opzegmogelijkheden naleven. In principe verandert er dus niets voor de huurder.
Niet-geregistreerd huurcontract

Is de huurovereenkomst niet geregistreerd, maar wordt het pand reeds meer dan zes maanden bewoond door de huurder, dan zal de huurder dezelfde bescherming genieten alsof het contract wél geregistreerd was: de koper van het pand zal de huurovereenkomst enkel kunnen beëindigen zoals de verkoper/verhuurder dit kon.

Slechts wanneer de huurder minder dan zes maand in het pand verblijft op het moment van de verkoop, en het contract is niet geregistreerd, geeft dit de mogelijkheid aan de koper om de huurder onmiddellijk uit te zetten.
Moet ik de huurder verwittigen?

Ondanks het feit dat het niet wettelijk verplicht is, raden wij aan om de huurder in kennis te stellen van de verkoop. Immers, de huurgelden moeten vanaf het verlijden van de authentieke akte worden overgeschreven op de rekening van de nieuwe verhuurder.

Daarnaast moet je ook bepaalde afspraken maken met de huurder betreffende eventuele bezoeken in het kader van de verkoop. Dus dan moet je de huurder sowieso op de hoogte brengen. In sommige gevallen zijn deze bezoekmomenten reeds bepaald in de huurovereenkomst. Is dit niet het geval dan kun je dit onderling overeenkomen met de huurder. Over het algemeen is de huurder gehouden om wekelijks 2 à 3 bezoekmomenten toe te laten, maar afwijkende regelingen zijn uiteraard toegelaten.

Dit komt integraal van de website :
http://www.dewaele.com/nl/advies/ik-verkoop-mijn-appartement-dat-verhuurd-is-moet-ik-de-huurder-verwittigen

Kijk bvb zeker daar eens verder voor info.
pastoor


Geregistreerd op: 19-3-2005
Woonplaats: Hoeselt, White House

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 20 Jun 2017, 17:35 
Juist. Sudoku, wijntjes proeven, genieten.
cuique suum


Geregistreerd op: 6-10-2011
Woonplaats: Waasland

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 21 Jun 2017, 3:09  Onderwerp: opzeg huur bij verkoop
Dag allen,

ik heb dit zelf tweemaal mee gemaakt: 1 keer bij aankoop van appartement, 1 maal bij verkoop van geërfde eigendom.
Eigenaar/verkoper hoeft géén opzeg te geven. Opzeg moet gebeuren door nieuwe eigenaar / koper, conform de hiervoor reeds correct aangegeven regels.
In het geval van aankoop was het appartement in Gent bewoond, door "werkloze", "gescheiden" Afrikaanse muzikant... Tot je even 'googlet' en zijn internationale muzikale carrière ziet??? Durven ze in Gent bij het OCMW nooit eens zoeken en googelen???
Er was een heel summier niet geregistreerd huurcontract met de vorige eigenaar. Gezien bewoning van reeds meer dan drie jaar dus een "3 - 6 - 9".
Ik verwittigde die huurder in april reeds mondeling, bij ondertekening compromis, dat ik het appartement ging kopen, en totaal ging renoveren... Dat hij dus zou moeten verhuizen.
Daarop nam hij domicilie van zijn 3 kinderen (die bij zijn "gescheiden" vrouw ingeschreven waren, en ook in Gent woonden!) ook in dat appartement met 1 slaapkamer?
Durven ze bij de Sociale Huisvestingsmaatschappijen in Gent nooit eens googelen??? Ze zouden VEEL centen kunnen sparen!!!
In augustus, op dezelfde dag van het ondertekenen van de aankoopakte van het appartement zond ik hem aangetekende opzegbrief - zoals wettelijk verplicht met 6 maand opzeg... Uiteraard geen reactie van hem...
Eind december heb ik hem via een advocaat laten dagvaarden voor het vrij maken / verlaten van het appartement. Gelukkig sprak de vrederechter vrij vlot Engels, en eiste de huurder geen officiële tolk. En idem ondertekende de huurder een verklaring in het Nederlands om de woning vrijwillig te verlaten na 1 maand...
Gezien hij de woning niet zomaar zou verlaten, heb ik eind januari via mijn advocaat een deurwaarde ingeschakeld om de woning te ontruimen,...
De huurder is 's avonds vertrokken om 22 uur, vooraleer de deurwaarder 's anderendaags om 08uur zou komen...
De huurder leeft nu allicht "nog lang en gelukkig" op een appartement in Gent, op kosten van het Gentse OCMW... en incasseert allicht via de Ghanese SABAM zijn auteursrechten???
Omgekeerd - positief! -verhaal in een plattelandsgemeente regio Gent: dubbelwoning op zowat 5000 m² grond verkocht aan een grootwarenhuisketen. Beide woningen waren gehuurd met niet geregistreerd huurcontract(, sinds meer dan 3 jaar, dus terug "3 - 6 - 9".
Bij ondertekenen compromis (12 pagina's!!) heb ik de huurders mondeling verwittigd, dat we gingen verkopen. De huurders zijn - geheel vrijwillig! - vertrokken vooraleer de notariële akte na 4 maanden verleden werd...
Dus een en ander hangt af van situatie: regio/ situatie verhuurder - huurder / vrederechter, en noem maar op!!!

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in EET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.