Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Falco26


Geregistreerd op: 19-3-2008
Woonplaats: WEMMEL

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Wo 16 Dec 2015, 21:48  Onderwerp: Claustrofobie
Was verleden maandag in UZ Brussel voor MRI van het kleine bekken.
Heb in het verleden al tal van scans doorlopen, Ct-scans, bot scans, MRI in 2010 telkens zonder stress of angst en met goed resultaat. Bij de laatste MRI liep het mis, ik kreeg het plots benauwd, begon te zweten, droge mond, kon niet meer slikken, voelde mij opgesloten, heb dan in extreme paniek op de alarmdrukknop gedrukt, de verpleegster heeft dan het onderzoek stilgelegd. Zij had het over Claustrofobie. Is mij nooit eerder overkomen. Als er door dit vroegtijdig afgebroken onderzoek onvoldoende bruikbare beelden zijn zal dit onderzoek moeten worden overgedaan. Dat zie ik echt niet zitten. Zijn er mensen al in deze situatie terechtgekomen?
maior domus


Geregistreerd op: 24-7-2014


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 17 Dec 2015, 3:56 
Kunnen ze u voor dat onderzoek geen pilleke geven om te kalmeren? resultaten behaald in het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
Falco26


Geregistreerd op: 19-3-2008
Woonplaats: WEMMEL

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Do 17 Dec 2015, 11:47  Onderwerp: Claustrofobie
Had medicatie genomen om rustig te worden, vroeger al voorgeschreven door huisdokter, voor onder meer onderzoeken zoals gastro scopie.
Wordt ook toegediend net voor men U naar het operatie kwartier rijdt.
Maar hier heeft het echt niet geholpen.
Prima Vera


Geregistreerd op: 25-5-2012


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 17 Dec 2015, 12:49 
Als het van het bekken is, kunnen ze je toch met je voeten eerst inschuiven? Dan blijft je hoofd vrij. Hebben ze bij mij vorige maand ook gedaan. Bovendien zeiden ze me dat dit nu algemeen bij hen gedaan werd, je moest dat zelfs niet meer vragen (Klina Brasschaat).
Falco26


Geregistreerd op: 19-3-2008
Woonplaats: WEMMEL

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Do 17 Dec 2015, 14:11  Onderwerp: Claustrofobie
Ja, dit lijkt mij de oplossing, maar of ze dit op mijn vraag zo gaan willen doen is een andere vraag. Als patiënt heb je niet veel inspraak, zelf al heb je gelijk.
Prima Vera


Geregistreerd op: 25-5-2012


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 17 Dec 2015, 16:48  Onderwerp: Re: Claustrofobie
Falco26 schreef:
Ja, dit lijkt mij de oplossing, maar of ze dit op mijn vraag zo gaan willen doen is een andere vraag. Als patiënt heb je niet veel inspraak, zelf al heb je gelijk.


Uiteraard heeft elke kliniek zijn eigen werkwijze. Maar het is het waard om het te vragen. Als ze het in Klina te Brasschaat kunnen, moeten ze het op een ander ook kunnen niet? En tenslotte een nee heb je al en een 'ja' kan je nog altijd bekomen! Veel suc6. Wink
Falco26


Geregistreerd op: 19-3-2008
Woonplaats: WEMMEL

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Do 17 Dec 2015, 18:14  Onderwerp: Claustrofobie
Kom zopas van specialist gastro enterologie en een nieuwe MRI is niet direct nodig. Een hele opluchting. Blijkbaar had ze voldoende info met de weinige foto's die de MRI scan toch nog heeft kunnen maken. Maar als er ooit een nieuw onderzoek met MRI komt zal ik zeker vragen om het onderzoek met lichaam omgekeerd te laten doen.
Bedankt "maior domus' en "Prima Vera" voor de nuttige tip.
MVG.
angel22


Geregistreerd op: 10-6-2012


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 19 Mei 2016, 18:22  Onderwerp: claustrofobie
In Knokke is er een ziekenhuis dat een open scan heeft, ik heb claustrofobie maar eerlijk gezegd ik had er daar nog last van.
Vriendinnen van mij hadden er daar geen last van.
fijne dag verder
they


Geregistreerd op: 29-9-2013
Woonplaats: Limburg

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 29 Aug 2016, 23:18 
Ik heb zéér erge claustrofobie , en neem telkens een "Temesta" kalmeerpil ,een tiental minuten vóór ik onder een scanner ga .En dat help mij , de zonder , vergeet het maar!!!
angel22


Geregistreerd op: 10-6-2012


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 21 Okt 2017, 5:50  Onderwerp: mri
In Knokke is er een open MRI scan
ziekenhuis is niet ver van de hoofdstraat in Knokke, als je van het station komt ligt het aan de rechterkant.
Je moet in de straat gaan waar aan de linkerkant een winkel met manden is.

Ik heb het zelf al gedaan maar ik had nog altijd claustrofobie, anderen mensen die ik ken hebben er geen last van gehad.
fijne dag verder
Danny.


Geregistreerd op: 15-5-2003
Woonplaats: Vlaams Brabant

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 21 Okt 2017, 7:21 
Betreffende het zogezegde "niets te zeggen hebben als patiënt", mijn echtgenote is rolstoel gebruiker en we werden ook naar een MRI scan gestuurd wegens verergerde pijn aan de rug (is reeds tweemaal geopereerd geweest, en er werden verschillende wervels gefixeerd).

Toen het onze beurt was wenste mijn echtgenote dat ik bij de transfert tussen de rolstoel en die bijzonder smalle tafel aanwezig zou zijn om daarbij te helpen (ik heb ervaring met haar rugpijnen en de manier hoe die transfert op een min of meer pijnloze manier kan gebeuren), maar neen, mevrouwtje, wij zijn hier met voldoende mannen, en we weten wat we moeten doen ...

Dus mijn echtgenote om het zo te zeggen bij armen en benen vast gegrabbeld, en één, twee, drie op die tafel, ik zou bijna moeten zeggen, geworpen. Mijn echtgenote had daardoor enorme rugpijn, en dit nog enkele dagen lang.

Ik heb mij toen, op aanraden van onze huisarts, tot de ombudsdienst van het hospitaal gewend om deze slechte ervaring te melden.

Enkele dagen later kreeg ik daar antwoord op, en indien ik daarmede akkoord was, mocht ik bij de hoofdverpleger (chef van de afdeling radiologie) op gesprek komen, wat ik dan ook gedaan heb.

Wij hadden daar een aangenaam gesprek, en ik kon vernemen dat er daar ook medewerkers zijn die het toch op een andere manier doen, en bij de volgende MRI scan ben ik gaan helpen om de transfert te doen.

Dus, wij hebben wel iets te zeggen, en als ze niet willen luisteren, kan men zelfs weigeren het onderzoek te laten doorgaan, wat ze natuurlijk niet graag hebben.

Groetjes

Danny
Toen wij in 1958 huwden hadden wij niet veel, veel daarvan hebben wij nu nog steeds.
Windows 10, Medion E6431, Firefox, Thunderbird
kitten


Geregistreerd op: 15-4-2004
Woonplaats: Deurne/Antwerpen

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 18 Nov 2017, 14:50 
Door hersenproblemen nu ook al 2 MRI doorstaan. Je hoofd gaat dan in een soort rasterhelm, wat op zich al redelijk claustrofobisch is. De eerste keer was het hel en maar juist op het nippertje doorstaan. De tweede maal, heb ik een pilletje ( Xanax ) genomen zo'n 20 minuten op voorhand. De zeer begrijpende verpleger ( hier in Monica campus Deurne ) raadde me ook aan om te proberen zo rustig mogelijk en traag te ademen en ondertussen elke ademhaling te tellen, zo tot ongeveer 100 zei hij. Wel het viel echt wel mee, bij manier van spreken, bij 77 kon ik er al uit,
Maar uit vroegere ervaring weet ik dat er open MRI's zijn, maar blijkbaar volgens het ziekenhuis zijn dat oudere types en verdwijnen die overal geleidelijk aan.
Misschien eens rondvragen in wat ziekenhuizen in de buurt.

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.