Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
MichelN


Geregistreerd op: 16-11-2008
Woonplaats: Groot-Leuven

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 08 Nov 2017, 20:21  Onderwerp: Carluccio overleden
De godfather van de Italiaanse keuken is vanochtend overleden op tachtigjarige leeftijd. Zijn grote verdienste is dat hij ons leerde dat de kookkunst van zijn vaderland zo veel meer is dan spabo (spaghetti bolognese, niet eens een Italiaans gerecht), tiramisu of godbetert pizza.
Op Njam loopt nog altijd een serie Two Greedy Italians waarin hij samen met z'n maatje Gennaro een rondreis maakt langs de lokale heerlijkheden waaraan de laars zo rijk is. Weg met de schuimpjes, zalfjes en microscopische porties labo food waarvan je niet eens meer kunt zeggen wat er nu precies in je bord ligt, liever een volle teljoor verse pasta met een volwaardig stuk vlees, vis of een slaatje met "somme goode oliv'oil".
Prima Vera


Geregistreerd op: 25-5-2012


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 08 Nov 2017, 20:59 
Ik zag hem ook graag bezig.
denlowie


Geregistreerd op: 10-5-2004
Woonplaats: gent

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Do 09 Nov 2017, 10:05 
De Italiaanse keuken is één van de beste ter wereld, en zo als men al hier schreef was hij het die dit uitdroeg dat Italiaanse keueken veelmeer is dan gewoon bord met pasta.

Ik ga maandelijks 2 maal Italiaans gaan eten in een ristoranté waar ze geen pizza's hebben, maar de verfijnde Italiaanse keuken, met hun heerlijke anti pasta.als voor gerecht.
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
MichelN


Geregistreerd op: 16-11-2008
Woonplaats: Groot-Leuven

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 09 Nov 2017, 16:24 
denlowie schreef:
Ik ga maandelijks 2 maal Italiaans gaan eten in een ristoranté waar ze geen pizza's hebben, maar de verfijnde Italiaanse keuken, met hun heerlijke anti pasta.als voor gerecht.

Weetje, denlowie, ik had destijds het onnoemelijke genoegen een authentieke Italiaan als buurman/restaurateur te hebben, om de twee weken nadat de match op Anderlecht zaterdagavond afgelopen was en wij rond halfelf thuis arriveerden, stonden de hapjes antipasti ons al op te wachten: verse olijven, coeur de palmier, artichauts en uiteraard authentieke Parmaham. Dat eindigde soms wel eens bij het ochtendgloren in een dancing in een naburig dorp.
Zoals iedere zelfstandige word je wel eens geplaagd door een potentiële klant die per se op een zondagvoormiddag als het middagmaal staat te pruttelen binnenvalt en nog een hoop gedetailleerde informatie vraagt over een offerte en er dus niets anders opzit dan naast de deur te gaan eten. Vriend Carlo had dan wel altijd iets speciaals voor de kinderen en voor ons dingen als saltimbocco alla Romana of een zuiderse versie van osso buco - zijn roots lagen in de streek rond Bari. Jammer genoeg gaf hij er na een aantal jaren de brui aan en begon samen met zijn broer (de eigenlijke kok) een traiteurszaak in Tervuren.

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.