Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
Danny.


Geregistreerd op: 15-5-2003
Woonplaats: Vlaams Brabant

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 14 Feb 2018, 19:58 
Ik heb Easus Partition Master Boot Mode lopen op dienen XP, en blijkbaar heeft deze niet het probleem dat ik daarstraks gemeld heb.

Of het zal lukken weet ik niet, hij staat 27% Total Progress, en 20% Moving data.

Maar er is voorlopig geen beweging meer

Groetjes

Danny
Toen wij in 1958 huwden hadden wij niet veel, veel daarvan hebben wij nu nog steeds.
Windows 10, Medion E6431, Firefox, Thunderbird, Windows Essentials, IE
Danny.


Geregistreerd op: 15-5-2003
Woonplaats: Vlaams Brabant

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 14 Feb 2018, 22:20 
OK, partities gedaan, DVD met Mageia OK, morgen verder Toen wij in 1958 huwden hadden wij niet veel, veel daarvan hebben wij nu nog steeds.
Windows 10, Medion E6431, Firefox, Thunderbird, Windows Essentials, IE
Danny.


Geregistreerd op: 15-5-2003
Woonplaats: Vlaams Brabant

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 15 Feb 2018, 8:12 
Voila, we zijn hier terug, en wat denkt ge?

Juist het loopt vast.

Wat ik gedaan heb is het volgende:
- Het ISO bestand van de Mageia binnen gehaald.
- Dit op een DVD door middel van ImgBurn laten branden.
- De DVD in de lezer van de Medion geplaatst
- De Medion laten opstarten en kunnen vaststellen dat het opstarten lukt tot ...

Na de keuze van de landstaal, zijnde Nederlands, is het klavier blijkbaar uitgeschakeld, geen enkele toets reageert nog, ook met de muisaanwijzer (die werkt blijkbaar nog) op de tab verder (of was dit een andere benaming?) klikken geeft geen gevolg, ook laat zich de DVD niet uitwerpen, de lezer gaat niet open.

Dan maar met de ON/OFF knop uitgeschakeld, opnieuw laten starten, en nu kan ik de CD/DVD lezer wel openen om te beletten dat Mageia opnieuw zou opstarten.

De XP start nog normaal op.

Zoals ik reeds liet verstaan, dienen Medion wil van geen enkel ander OS weten Wink

Groetjes

Danny
Toen wij in 1958 huwden hadden wij niet veel, veel daarvan hebben wij nu nog steeds.
Windows 10, Medion E6431, Firefox, Thunderbird, Windows Essentials, IE
hviaene


Geregistreerd op: 5-4-2004
Woonplaats: Merksem

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 15 Feb 2018, 8:44 
Je hebt het toch over het ingebouwde toetsenbord van die laptop, niet een dat je ingeplugd hebt???
Ik zou eigenlijk dat ding eens zelf in mijn handen willen hebben, het intrigeert mij. Kans dat je het bij iemand in het Antwerpse kunt krijgen???
Danny.


Geregistreerd op: 15-5-2003
Woonplaats: Vlaams Brabant

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 15 Feb 2018, 9:49 
Hviaene, ik begrijp heel goed dat je zou willen weten waarom dat ding het niet doet ...

En ik heb het wel degelijk over het toetsenbord en ook dat touchpad van het toestel, er is ook niets ingeplugd in de USB sloten, enkel de voeding is aangesloten, maar ook eigenaardig is, ik heb wel voor de keuze van de taal naar Europa met de pijltjes kunnen "schuiven", en ook dan voor Nederlands kiezen, maar daarna is alles buiten dienst.

Ik denk het hierbij te laten, of zou een andere taal wel willen werken, maar ik versta geen Chinees Wink Wink Wink

Ik ben eveneens nieuwsgierig of er hier "slechte stralen" het installeren beďnvloeden op dienen XP, en ben daarom dezelfde oefening begonnen op een andere Medion waar een Windows 7 Home op staat, wie weet ???

Groetjes

Danny
Toen wij in 1958 huwden hadden wij niet veel, veel daarvan hebben wij nu nog steeds.
Windows 10, Medion E6431, Firefox, Thunderbird, Windows Essentials, IE
hviaene


Geregistreerd op: 5-4-2004
Woonplaats: Merksem

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 16 Feb 2018, 8:54 
Ik begrijp iets niet. Na het kiezen van de taal (je moet inderdaad naar beneden schuiven), moet normaal het venster komen van "Ga akkoord met de licentie". Dat vereist alleen maar klikken. Hetzelfde geldt voor het toetsenbord (daar moet je ook klikken op "Advanced" misschien) : Belgisch aanklikken, klikken voor de partitionering en selekties aanklikken enz .... Je hebt in feite het toetsenbord niet nodig tot na de installatie wanneer je de gebruikersnamen en paswoorden moet intikken.
Ik heb eigenlijk nog nooit geprobeerd of ik voordien iets KAN intikken, vermits niet nodig.
Danny.


Geregistreerd op: 15-5-2003
Woonplaats: Vlaams Brabant

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 16 Feb 2018, 10:29 
Hviaene, ik denk dat ik iets gevonden heb voor het bevestigen van de keuze die men wil hebben Wink

Ik denk dat er een verschil te vinden is bij een installatie met een muis als bediening, en met het touchpad waar ook knoppen te vinden zijn,  namelijk, het klikken op het touchpad werkt niet, men moet de knoppen gebruiken, dat heb ik ondervonden door dienen Mageia op mijn Windows 7 Home portabel te willen installeren.

Maar Hviaene, neem met niet kwalijk a.u.b., ik heb die installatie afgebroken, dit is wel degelijk geen spek voor mijnen bek zoals men zegt, ik ben de mening toegedaan dat makers van al die disto's (en zeker wat ik in Mageia ervaren heb) veel te veel aan de gebruiker over laten, maar misschien is dit ook de bedoeling het parametreren van de PC individueel aan de gebruiker over te laten zodat men bijna kan zeggen dat iedere PC uniek is.

Ik vergelijk dit een beetje met een lekker eetmaal, men kan alle ingrediënten aankopen (Linux, maar die is dan wel gratis), of men gaat naar een restaurant ...

Tot slot wil ik hier mijn respect betuigen aan de makers van al die verschillende distro's, maar nogmaals, Hviaene, ik zal mij aan Windows blijven houden, sorry.

Groetjes

Danny
Toen wij in 1958 huwden hadden wij niet veel, veel daarvan hebben wij nu nog steeds.
Windows 10, Medion E6431, Firefox, Thunderbird, Windows Essentials, IE
Toby


Geregistreerd op: 8-1-2005
Woonplaats: Het Soete Land Van Waes

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 17 Feb 2018, 7:05 
@Danny: jammer dat alle pogingen mislukt zijn, ondanks de verdienstelijke inzet van forumlid hviaene.

Wat ik je kan aanraden is dat wanneer het ooit nog eens moest kriebelen, van (voorlopig althans) nog geen plannen te hebben om een Linux distro te installeren.

Zoek een heel kleine distro, die zelfs alleen het ram geheugen gebruikt en al de rest van je toestel ongemoeid laat. Je moet enkel zo'n versie downloaden, ISO branden (kan ook vanaf een stickske) en je computer opstarten via het schijfstation. Daar heb je geen enkel probleem mee heb ik begrepen. 

Je kan dan gewoon zo'n minuscuul programma uitproberen, "doorwandelen" zogezegd en eens je er genoeg van hebt, er mee stoppen, schijfje verwijderen en that's it.

Zo kan je bv. eens uittesten : Knoppix, Antix, Puppy Linux, Damn Small Linux, Tiny Core Linux, Legacy OS ...
Zoals je reeds eerder aangaf is de keuze legio.

Verder nog gefeliciteerd met je feest en nog veel succes toegewenst.
Never heard about Linux ? Never used it ?
High time to change your mind and give it a damn try.
Message sent by a 12 year old Acer Aspire 7530 laptop proudly using Linux Mint 18.3 "Sylvia" 64 bit Cinnamon operating system
.
hviaene


Geregistreerd op: 5-4-2004
Woonplaats: Merksem

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 17 Feb 2018, 9:00 
@ Danny,

Je hebt gelijk in die zin dat als je een Linux wil installeren in dual boot, je zelf een en ander moet willen doen om zover te komen.
Maar je kunt dat redelijkerwijs niet vergelijken met Windows omdat
1. Win zelf eigenlijk totaal geen mogelijkheid geeft om een dual boot te maken.
2. Niemand deze dagen nog een Win. installatie zelf doet. Als je dat zou willen, dan zit je zelf ook weer met partitionering te klooien.

Win XP had dat allemaal niet nodig, maar dan nog duurde een Win installatie op zijn minst dubbel zo lang als een Linux installatie, en dan moest je nog al je applikaties (Office e.d.) er bij doen die in  een Linux installatie er ineens bij zitten.

Overigens kan ik de raad van Toby beamen: probeer eens een live distributie (bij voorkeur vanop USB stick - dat is sneller). Mageia heeft er ook zo een, maar als ik eens een redding operatie moet doen, gebruik ik meestal de Knoppix vanwege een andere partitioneringstool.
Danny.


Geregistreerd op: 15-5-2003
Woonplaats: Vlaams Brabant

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 17 Feb 2018, 9:38 
Hviaene en Toby, bedankt beiden voor die poging mij toch naar een Linux te lokken, maar ik ga het hierbij laten, mijn goesting is over, sorry.

Hviaene, er zijn nochtans tal van voorbeelden te vinden hoe men verschillende Windows 7, 8 en 10 versies naast elkaar kan laten lopen, maar ik ben geen specialist, en dat had je waarschijnlijk reeds begrepen Wink

Eigenlijk wil ik geen dual boot, mijn vraag was enkel maar om Windows te behouden, en ook van die zo geprezen Linux te kunnen proeven.

Sorry lieve mensen, bedankt voor de verschillende pogingen, en vooral bedankt voor jullie "verloren" tijd, maar ik ga het hierbij laten, en mijn wagonnetje loskoppelen Wink

Groetjes

Danny
Toen wij in 1958 huwden hadden wij niet veel, veel daarvan hebben wij nu nog steeds.
Windows 10, Medion E6431, Firefox, Thunderbird, Windows Essentials, IE
Toby


Geregistreerd op: 8-1-2005
Woonplaats: Het Soete Land Van Waes

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Zo 18 Feb 2018, 7:01 
@Danny: geen dank hoor, graag gedaan, ook al is mijn bijdrage eerder gering en bescheiden, ikzelf heb alweer nog wat bijgeleerd van forumlid hviaene. Ook hij (of zij ?), dank ik voor zijn (haar ?) uitleg.
Nog veel succes aan beiden toegewenst, overigens.  Smile
Never heard about Linux ? Never used it ?
High time to change your mind and give it a damn try.
Message sent by a 12 year old Acer Aspire 7530 laptop proudly using Linux Mint 18.3 "Sylvia" 64 bit Cinnamon operating system
.
pcekspeer


Geregistreerd op: 6-8-2010
Woonplaats: 3530 houthalen limburg

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Zo 18 Feb 2018, 12:02 
Danny. schreef:


Eigenlijk wil ik geen dual boot, mijn vraag was enkel maar om Windows te behouden, en ook van die zo geprezen Linux te kunnen proeven.

Je hebt het nochtans wel zo aangegeven in je openingspost:
Danny. schreef:


Nu mijn vraag, kan ik daarop een dual boot met een of andere Linux installeren, of doe ik dit beter niet?



Als je Windows wilt behouden en gelijktijdig proeven van Linux, dan kan dat via een dual boot
(dubbele start) of via het gebruik ve medium waarop die Linux geďnstalleerd staat, zoals hoger aangegeven.
PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
63.0.1 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5--Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.