Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
miel


Geregistreerd op: 15-4-2005
Woonplaats: vlaanderen

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 28 Feb 2018, 18:54 
Hoeveel procent van ons net kan die centrale in Coo dan wel genereren? we doen wat we kunnen, niet wat we willen.
wardje


Geregistreerd op: 4-12-2005
Woonplaats: oostrozebeke

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 28 Feb 2018, 20:18 
Miel;
 heb nog onderhoudswerk gedaan  in centrales en heb eens gesnuisterd in papieren en heb het volgende nog gevonden:
bij vol vermogen levert ze een capaciteit van 1164 MW en dat gedurende zes uur.
dat is zoveel als een kerncentrale maar met een opstarttijd van een 2 minuten.
dus bij stroomschaarste hebben ze onmiddelijk een energiereserve.
Het grote voordeel is wanneer de vraag te laag is, kan de centrale elders geproduceerde elektriciteit opslaan en haar tijdens verbruikspieken aan het net teruggeven.
Dat is het zowat , meer weet ik er ook niet over ,is zelfs geleden van in mijn schooltijd dat ik er nog ben geweest.
,
pol55


Geregistreerd op: 20-5-2006
Woonplaats: Mijnstreek BE Limburg

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 03 Maa 2018, 7:51 
pol55 schreef:
We mogen niet alles geloven wat onze Energieminister(S)ons voorkauw(en)t. Onze huidige ministers.....Het zal eerder 1500 euro zijn + staatskas 21%.....sorry gewoon een foutje zal de uitleg zijn....


Vandaag  03-03-2018
De kernuitstap doet de schadelijke uitstoot van de Belgische energiesector met 76 procent stijgen tegen 2025. Als er twee kerncentrales langer opblijven, zal de uitstoot tegen dan met 30 procent toenemen. Dat bericht De Morgen, die de nieuwste berekeningen van econoom Johan Albrecht (UGent) over de klimaatimpact van de kernuitstap kon inkijken. Albrecht maakte de berekeningen twee weken geleden, op vraag van Marghem. Maar de minister vond dat ze de nieuwe cijfers niet moest overmaken aan het parlement, omdat ze alleen “een eerste indruk” geven en omdat Albrecht “geen klimaatexpert” is. Ze wacht nog op een rapport van haar administratie.

We gaan er komen , aan die  1500 euro....met deze laatste update alweer een stapje er naar toe. En na 2019 (verkiezingen) zal het nog veel meer zijn...
Marghem en Tommelein  (liberalen)  zijn ons aan het (in)pakken....
Alexander De Croo (Open VLD) maar zelden in het brandpunt van de ­politieke actualiteit. En het hele politieke spektakel interesseert hem ook maar matig. “Er wordt in dit land veel te veel ­gepalaverd.”
Acer Aspire ES17, windows 10,64 bit, Intel Celeron Prosessor N3050. Windows 10 Fall Creators Update
Paul Siemons


Geregistreerd op: 3-2-2004


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 03 Maa 2018, 10:08 
Even wat van de Nederlanders overgenomen: 

10 procent meer duurzame stroom opgewekt
De productie van duurzame stroom is afgelopen jaar met 10 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel duurzaam opgewekte elektriciteit in het totale stroomverbruik in Nederland nam met 1,3 procentpunt toe naar 13,8 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek
Windenergie is met 60 procent de grootste duurzame energiebron in Nederland. De productie hiervan steeg met 16 procent naar 9,6 miljard kWh, wat goed is voor 3 miljoen huishoudens. De toename komt doordat er meer windmolens zijn gebouwd in de tweede helft van 2016. Het aantal windmolens bleef vorig jaar nagenoeg gelijk.
Meer zonnepanelen
Daarnaast steeg de productie van zonne-energie fors, met zo'n 34 procent naar bijna 13 procent van de totale hoeveelheid stroom uit duurzame energiebronnen. De stijging is onder meer toe te schrijven aan het toenemend aantal huishoudens dat zonnepanelen gebruikt.
De productie van elektriciteit uit biomassa daalde met een half procent. Biomassa is na windenergie de grootste duurzame energiebron in Nederland.
https://nos.nl/artikel/2220142-10-procent-meer-duurzame-stroom-opgewekt.html

Even samenvatten : 13,8 procent van de totale electriciteitsproduktie komt van duurzame energie.
We mogen toch zeggen dat de Nederlanders wel hun best doen wat dat betreft maar ze hebben dan nog altijd een tekort van dik 80 procent  .... dat dan door andere bronnen moet opgewekt worden.
Laat nu dat de technologie het kan klaarkrijgen om het aandeel duurzame energie op tien jaar tijd met 100 procent te laten stijgen dan komen ze aan +/- 27 procent  dan moet er nog steeds ongeveer 3/4 bijgeleverd worden.
Hetgeen ik voorstelde dat in 10 jaar tijd het aandeel duurzame stroom met 100 % zou toenemen lijkt me een utopie : of men moet Nederland kompleet vol zetten met windmolens en zowat alle bebouwde oppervlakte bedekken met zonnepanelen.

Men haalt daar ook nog "biomassa" aan als duurzame energiebron: ben van oordeel dat dat niet mag meetellen.
wardje


Geregistreerd op: 4-12-2005
Woonplaats: oostrozebeke

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Za 03 Maa 2018, 10:53 
Er wordt nogal veel gesproken over windenergie,maar hoelang is de levensduur van een windmolen?
De meningen zijn verschillend maar wordt aangenomen 20 jaar, let wel dat moet hij al in die periode tweemaal nieuwe vanen gemonteerd worden, en een keer of 5 nieuwe lagers.

Voor een windenergieproduktie hier als je op de thorntonbank met 54 windmolens rekent, elk met min of meer 6000MW. Deze laatste turbines zijn 198 meter hoog met een rotordiameter van 126 meter.
En dat is dan nog maar een klein percent van de hernieuwbare energie ,hoeveel windmolens moeten er niet geplaatst worden in de korte tijdspanne die er heerst voor ze kernenergie volledig afbouwen.
Hoeveel onderhoud gaat dat niet vergen aan lagers en vanen, rekening houden dat erosie door zeewind en zeezout funderingen en staal en elektrische circuits geen goed zal doen.
Ook rekening houdend als je een park afkoppelt zijn die nodige onderhouds werken niet in een ,twee  gedaan en je moet voldoende stroom kunnen leveren of je kan er weer gaan kopen in de buurlanden.
In de skandinavische landen en Duitsland staan ze op het platteland en hebben geen probleem met zeelucht.
Persoonlijk denk ik windmolens kosten meer energie dan ze opleveren.
Als je rekent het maken, vervoeren, installeren en onderhouden van een windmolen tegen dat hij operationeel is , is er ook al een serieuze CO2 stoot aan voorafgegaan.
Begrijp me niet verkeerd ik heb niks tegen windenergie  maar in een 3 MW windturbine zit ruim 300 ton staal en ijzer. Daarnaast zit er ruim 8 ton aan andere metalen in. Voor de fundering is ook nog eens 900 ton beton nodig.
Nu een kerncentrale kost ook een kapitaal maar heeft toch al in vele jaren zijn deugdelijkheid bewezen met windmolens valt dat nog af te wachten.
sibarita


Geregistreerd op: 29-11-2004


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 30 Maa 2018, 21:25 
 

 


 zie mijn bericht  van  28  februari voor de maand januari  2018 ! Binnen  7 jaar  weg  kernenergie , wie gelooft  dat  , naïeve groene journalisten ?


https://www.volkskrant.nl/binnenland/groene-revolutie-begint-pijn-te-doen-wie-betaalt-de-rekening-van-het-klimaatbeleid~a4587756/
Geniesse das Leben beständig , denn du bist länger tot als lebendig !
"Belgen zijn de meest onuitstaanbare creaturen die er bestaan." Leopold 1 brief van 19 april 1850
wardje


Geregistreerd op: 4-12-2005
Woonplaats: oostrozebeke

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Zo 22 Apr 2018, 10:53 
Nederlandse actievoerders willen dat de “noodlijdende en gevaarlijke schrootkernreactoren” in Tihange en Doel onmiddellijk gesloten worden.
Ze hebben individueel klachten ingediend tegen de Belgische staat, de Belgische nucleaire autoriteit FANC en Engie Electrabel S.A., de exploitant van de kerncentrales Tihange en Doel.
Er had al lang een nieuwe kerncentrale moeten staan. Geen bedreiging meer voor stroomtekort en de oude centrales hadden netjes gesloten kunnen worden.
De schuld ligt bij SPa en Groen en CD&V die 25 jaar geleden weigerden om te investeren in de veiligheid en modernisering van alle kerncentrales in België !
Groene energie kan nooit stroom op aanvraag leveren,en RENDABELE opslag van energie is nog vele tientallen jaren veraf.
De minuskule haarscheurtjes in de reactorvaten waren er al van toen ze nieuw waren , maar waren toen nog niet zichtbaar omdat men toen nog niet de gesofisticeerde meettoestellen had die men nu wel heeft 5000 x uitvergroot om ze te kunnen zien en dit in een drukvat waarvan de wanden 25 cm dik zijn.
Heb geen probleem met kerncentrales , maar wel dat ze zo oud zijn. In plaats van nieuwe gevechtsvliegtuigen te kopen, koop een nieuwe centrale van de laatste generatie. Dat zal ten minste nuttig zijn.
De Nederlanders zijn vergeten dat de reactorvaten uit Nederland komen , en als klap op de vuurpijl de Nederlandse kerncentrales (vlak bij de Duitse en Belgische grens) gebruikt met ketels van dezelfde constructeur en even oud.
En daar spreken ze niet van.
Begrijpe wie kan?
sibarita


Geregistreerd op: 29-11-2004


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Zo 04 Nov 2018, 23:36 
Vanavond was  op NPO 3 , Lubach  op zondag  , een satirisch  programma ,  puur genieten ! Een onderwerp was  de uitstap uit de kernenergie , een aanrader  om  maandagavond  om 22h50  de  herhaling te  bekijken, zeker voor de  groene jongens en  meisjes en andere  groene pissers ! Geniesse das Leben beständig , denn du bist länger tot als lebendig !
"Belgen zijn de meest onuitstaanbare creaturen die er bestaan." Leopold 1 brief van 19 april 1850
Paul Siemons


Geregistreerd op: 3-2-2004


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 05 Nov 2018, 22:38 
Nucleaire uitstap :


Nieuwe kerncentrales in Nederland?

Om de klimaatdoelen te halen, moeten er zo snel mogelijk nieuwe kerncentrales gebouwd worden in Nederland.

Nieuwe kerncentrales zijn volgens Dijkhoff de beste manier om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Kernenergie is relatief schoon: er komt geen CO2 bij vrij, maar wel radioactief afval.,,Ik zie niet hoe je de doelen haalt zonder kernenergie”, zegt Dijkhoff. ,,Dus wat mij betreft gaan we snel beginnen met bouwen.” 

https://www.gelderlander.nl/binnenland/vvd-wil-nieuwe-kerncentrales-om-klimaatdoelen-te-halen~a6116927/
Polmar


Geregistreerd op: 23-2-2004


Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Di 20 Nov 2018, 15:36 
De groenen gaan dat oplossen via de belastingen , want ze zullen geld nodig hebben om energie in te voeren!!
Bereid jullie maar voor, in de toekomst zal het meer dan dan 55% loonbeslag worden, we gaan we naar de 65% gaan, maar we zullen wel kou lijden!!

Polmar
Apple Imac Yosemite
Paul Siemons


Geregistreerd op: 3-2-2004


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 27 Nov 2018, 19:33 
En den deze begint het licht ook terug te zien: 
Macron pleit voor intelligente brandstoftaksen en uitstel kernafbouw
https://www.tijd.be/dossier/europareeks/macron-pleit-voor-intelligente-brandstoftaksen-en-uitstel-kernafbouw/10073537.html
Paul Siemons


Geregistreerd op: 3-2-2004


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 27 Nov 2018, 19:34 
En den deze begint het licht ook terug te zien: 
Macron pleit voor intelligente brandstoftaksen en uitstel kernafbouw
https://www.tijd.be/dossier/europareeks/macron-pleit-voor-intelligente-brandstoftaksen-en-uitstel-kernafbouw/10073537.html
Wil.


Geregistreerd op: 15-11-2005


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 30 Nov 2018, 16:01 
Hoe zal het evolueren? Het is de bedoeling om de CO2 niveaus naar beneden te  halen. Met nucleaire opwekking kan dat. Maar de voorspellingen (wereldschaal) tonen een ander beeld.

 

 
Sorry, hoor, dat ik je beledigd heb; ik had moeten liegen.

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.