Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
christiana


Geregistreerd op: 14-11-2007


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 15 Jan 2018, 14:35  Onderwerp: gratis Macrium Reflect 7
ik zou eens willen proberen een image van mijn laptop  windows 10 te maken 

Macrium Reflect 7 wil  dat op de c schijf installeren
 moet ik dat program  dan niet op  de d schijf installeren ?
laptop windows 10
AMD K10
4,00GB Dual-Kanaal DDR3 @ 532MHz

en pc windows 10
AMD A-10-5700APU
verhaegen
Support SeniorenNet

Geregistreerd op: 3-4-2003
Woonplaats: kapellen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Ma 15 Jan 2018, 20:10 
neen hoor
gewoon instaleren
een image maken en een opstartcd/dvd of usb stik ermee maken
christiana


Geregistreerd op: 14-11-2007


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 16 Jan 2018, 13:15 
 

 
 

 

zit strop met die schedules
wil alleen maar een image (ik wil niet regelmatig een update van de schijf maken  )
weet niet hoe ik de image moet maken zonder die schedules

als ik nu een en image maak bvb iedere maand of zo

dacht dat het makkelijker zou zijn

(afbeeldingen zijn ook wat klein zo te zien sorry)
laptop windows 10
AMD K10
4,00GB Dual-Kanaal DDR3 @ 532MHz

en pc windows 10
AMD A-10-5700APU
pcekspeer


Geregistreerd op: 6-8-2010
Woonplaats: 3530 houthalen limburg

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 16 Jan 2018, 13:33 
Als de afb. te klein lijken, gewoon erop klikken, dan openen ze in een afzonderlijk tabblad. PC Win7 Prem SP1/64bit/RAM4GB/HD1000GB/IE11//FFox
58.0.2 64bit /Chrome64bit//MSE+Win firewall/WLMail/Gmail/thunderbird/OpenOffice4.1.5/BSA+Micr.SafetyScan+MSRT.-Web Of Trust (WOT)-Spywarebl 5.5-Ccleaner-Superantispyw/MBAM/AdwCleaner/JRT/Win10/Ixquick/
christiana


Geregistreerd op: 14-11-2007


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 16 Jan 2018, 13:38 
 

 

heb dit nu eerst gedaan zal nu eens verder kijken wat ik moet
laptop windows 10
AMD K10
4,00GB Dual-Kanaal DDR3 @ 532MHz

en pc windows 10
AMD A-10-5700APU
christiana


Geregistreerd op: 14-11-2007


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 16 Jan 2018, 13:50 
 

 

is een rw dvd+r heb hem geformatteerd (was een nieuwe dvd ) zegt dat niet gaat 
laptop windows 10
AMD K10
4,00GB Dual-Kanaal DDR3 @ 532MHz

en pc windows 10
AMD A-10-5700APU
verhaegen
Support SeniorenNet

Geregistreerd op: 3-4-2003
Woonplaats: kapellen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Di 16 Jan 2018, 17:30 
dat is mogelijk , op rw's gaat het meestal niet
omdat ze te verwijderen zijn

best is een usb stik of externe hd
dan kan je ze ook altijd nog gewoon verwijderen

dit is van de 6 maar toch bruikbaar (nederlands)
http://www.computerhandleiding.nl/software/image-maken.html
http://www.pcdokternop.nl/Macrium%20Reflect%20Handleiding.htm
christiana


Geregistreerd op: 14-11-2007


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Di 16 Jan 2018, 19:48 
wauw dank je wel voor de info Verhaegen

zal het van de week eens allemaal bekijken en lezen

(zal eerst van de week eens proberen een afspraak voor de tandarts te regelen
want heb tandpijn )

als het gelukt is met de image of niet laat ik wel iets weten

dank je wel Verhaegen 
laptop windows 10
AMD K10
4,00GB Dual-Kanaal DDR3 @ 532MHz

en pc windows 10
AMD A-10-5700APU
christiana


Geregistreerd op: 14-11-2007


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 19 Jan 2018, 13:19 
heb de image op externe schijf staan

maar die controle  voor de opstart cd is nog niet goed  moet eerst in boot menu zien te komen

heb  tijdens opstart  knop F8 F11
en DEL knop geprobeerd (asus laptop )

maar er gebeurt niets hij blijft windows 10 opstarten

zal wel iets mis doen maar wat ?

heb de opstart cd gemaakt met Macrium Reflect
laptop windows 10
AMD K10
4,00GB Dual-Kanaal DDR3 @ 532MHz

en pc windows 10
AMD A-10-5700APU
verhaegen
Support SeniorenNet

Geregistreerd op: 3-4-2003
Woonplaats: kapellen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Vr 19 Jan 2018, 13:33 
dit is hetgeen asus der over zegt
https://www.asus.com/nl/support/faq/1013017/
christiana


Geregistreerd op: 14-11-2007


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 19 Jan 2018, 14:05 
ik heb nu tabblad boot

dit staat er

boot configuration

UEFI BOOT (disabbled)
pxe  rom        (disabbled)

boot option 1         sata
boot option 2          sata

moet ik dan  add new boot option nemen ?

of cd en dvd drive bbs prioriteit aan klikken met enter ?
laptop windows 10
AMD K10
4,00GB Dual-Kanaal DDR3 @ 532MHz

en pc windows 10
AMD A-10-5700APU
christiana


Geregistreerd op: 14-11-2007


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 19 Jan 2018, 14:10 
Ga naar het tabblad [Security] -> en schakel [Secure Boot Control] uit daar staat niks van  in

zal nog maar even wachten en eens verder zien
laptop windows 10
AMD K10
4,00GB Dual-Kanaal DDR3 @ 532MHz

en pc windows 10
AMD A-10-5700APU
verhaegen
Support SeniorenNet

Geregistreerd op: 3-4-2003
Woonplaats: kapellen

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Vr 19 Jan 2018, 16:18 
dat hangt van bios versie tot biosversie
maar normaal staat dat ook in de handleiding die in de laptop zit
daar zit gewoonlijk ergens ne pdf handleiding in
christiana


Geregistreerd op: 14-11-2007


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Vr 19 Jan 2018, 17:19 
is niet meer nodig denk ik Shocked mijn F2 knopke  doet het niet  meer ,windows start gewoon op
dus geraak er niet meer in
laptop windows 10
AMD K10
4,00GB Dual-Kanaal DDR3 @ 532MHz

en pc windows 10
AMD A-10-5700APU

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.