Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
Conscious Crew


Geregistreerd op: 26-3-2018


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Ma 26 Maa 2018, 12:19  Onderwerp: Vrijwilligers regio Antwerpen: informatieavond 19 April
Ongeveer een jaar geleden hebben we met een groep jonge mensen de Conscious Crew VZW opgericht in Antwerpen. Met onze vereniging willen we bijdragen aan een sociaal rechtvaardige en duurzame wereld. We werken ieder jaar rond  een specifiek thema in samenwerking met andere organisaties (ons eerste thema was Plastic soup). Als tweede thema hebben we Allemaal Mensen gekozen (aansluitend bij de campagne van 11.11.11). Als alternatief voor de angst die wordt uitgespeeld door politici en media, willen we een realistisch -en positief - beeld creëren van de multiculturele stad. 

Zin om zelf de handen uit de mouwen te steken rond dit thema? Kom dan naar onze Conscious Connect: Allemaal Mensen. Dit is een gezellige avond waarop je kan kennismaken met enkele lokale organisaties die een positieve bijdrage leveren aan onze multiculturele samenleving. Zij zoeken vrijwilligers om hun doel beter te kunnen bereiken. En wie weet zit er wel iets bij dat perfect op jouw lijf geschreven is!

Het concept: vier organisaties die zich kort voorstellen en vertellen hoe jij als vrijwilliger een steentje kan bijdragen. We voorzien ook een klein hapje. Deze organisatie kunnen jullie verwachten:
* DUO for a job vzw is een sociale onderneming die werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond in contact ...brengt met 50-plussers die hen ondersteunen bij hun zoektocht naar een job. Zij zoeken vrijwillige 50-plussers die met hun ervaringen de jobkansen van deze jongeren willen vergroten.
* IQRA+ is een onderwijsproject van de Federatie van Marokkaanse Verenigingen (FMV) om leerachterstand bij kinderen uit de lagere school weg te werken. Zij zoeken vrijwilligers die zich wekelijks willen engageren voor de individuele ondersteuning van jonge kinderen.
* Booms Welkom Vluchtelingenwerk ondersteunt nieuwkomers bij de moeilijke zoektocht naar een betaalbare woning. Ze proberen een brug te slaan tussen de vluchtelingen en verhuurders. Zij zoeken vrijwilligers die vluchtelingen kunnen helpen bij het zoeken naar woningen, verhuizen, uitbouwen van sociale contacte, mee helpen organiseren van ontmoetingsmomenten, ... .
* Het Burgerplatform voor Overnachtingen is een bonte verzameling van burgers die niet aanvaarden dat er dagelijks 500 mensen in Brussel op straat moeten slapen. Zij zoeken iedere avond voldoende chauffeurs en gastgezinnen om elke vluchteling of migrant een menswaardige overnachting te kunnen bieden, ook in het Antwerpse.

19 April 2018
19.45
De Nieuwe Vrede
Vredestraat, 16-22, 2600 Berchem, Antwerpen, Belgium

Tot dan!

De crew

P.S.: om een zicht te krijgen op wie komt, stuur een mail naar  om je in te schrijven naar vzwconsciouscrew@gmail.com

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in EET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.