Help Zoeken Gebruikerslijst Registreer Profiel Log in om je privé berichten te bekijken Inloggen

Nieuw antwoord
wardje


Geregistreerd op: 4-12-2005
Woonplaats: oostrozebeke

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 9:27  Onderwerp: Francken versus Europa
Kwa immigratiebeleid wil de Europese commissaris voor Migratie en Binnenlandse Zaken het Europese asielmodel niet vervangen door een Australisch model.
Vooral het terugsturen van migranten op bootjes ziet hij niet zitten.
Het is nochthans een kans om het gevaar en bijkomend het terrorisme te bannen uit Europa.
De EU trekt zich niets aan van wat de Europeaan denkt, en verloochend de Europese cultuur voor persoonlijk gewin en zogenaamde politieke correctheid.
Europa wordt onze ondergang. Die nieuwelingen willen niet onze taal, onze cultuur en zeker geen werk. Ga eens kijken op de werkvloer, wij worden niet toegelaten in hun wereldje, ze hokken samen. Spreken hun taal en lachen ons uit . Doen ze iets niet graag dan zijn we racisten.
Kris Peeters denkt zelfs aan maatregelen als Francken niet inbindt.
Francken verwoordt wat de grote meerderheid van de bevolking denkt ( denk ik; want ge moet zeer voorzichtig zijn , rekeninghoudend met de mening van anderen). Wil hier zeker geen olie op het vuur gooien.
Kris Peeters heeft blijkbaar niet door wat er in Europa aan het verschuiven is. De vroegere West-Europese landen schuiven stelselmatig op in de richting van de vroeger Oost-Europese land op gebied van migratie en vooral van illegale migratie.
Ze gaande instroom van de asielzoekers volledig laten ontsporen en de sociale kas laten uitzuigen door degene die hier binnenkomen en wij Belgen hen maar onderhouden .
Als er iemand zijn verantwoordelijkheid durft nemen wordt hij teruggefloten. Begrijpe wie kan
Phoebe


Geregistreerd op: 16-3-2003
Woonplaats: In ons mooie Vlaanderen

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 9:45 
Ik heb het al gezegd .
 Kris Peeters zijn politieke ideologie bestaat en beperkt zich voor het ogenblik quasi uitsluitend tot het tegenovergestelde te zeggen van wat NV.A , BDW en Francken zeggen of poneren .


Maar maatregelen treffen tegen Francken  ?  Hij kan het proberen maar ik vermoed dat hij zijn tsjeven-speeksel vlug zal inslikken want ,  ik vrees dat,  indien men Francken  zou aan de kant willen  schuiven NV.A  wel eens uit de regering zou kunnen stappen .
De zever van tegenwerken duurt nu al lang genoeg  zeker ?!

Hopelijk krijgt CD&V dan een optater van jewelste want  hun hypocrisie binnen deze regering met op kop de nijd en afgunst van Peeters ,die precies nog altijd één en ander blijkbaar  niet  volledig verkropt heeft, swingt de pan uit ..
In de Stille Oceaan kan men elkander goed verstaan ....
frits1955


Geregistreerd op: 5-11-2016


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 10:58 
""NV.A  wel eens uit de regering zou kunnen stappen . "

Het zit er stevig in dat NVA daar nu net op aan zit te sturen . De regering laten vallen en de federale en de lokale verkiezingen laten samenvallen zodat ze hun sterkste troeven - identiteit, migranten, veiligheid - ook op lokaal vlak kunnen gaan uitspelen.
Phoebe


Geregistreerd op: 16-3-2003
Woonplaats: In ons mooie Vlaanderen

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 11:24 
Betekenen  'identiteit', veiligheid , migratie'  dan geen begrippen meer met inhoud voor de bevolking van een land e.a in Europa  dat overspoelt wordt door illegalen en migranten ?
Zijn dat misschien geen te verdedigen waarden meer  ? Hoeveel keer moet de autochtoon nog inbinden voor gepamper en zichzelf laten achteruitstellen , hoeveel keer moet er nog door extremistisch/religieus terrorisme mensen vermoord worden , hoeveel duizenden illegalen moeten we nog  overlast laten veroorzaken ?

Wat ik denk over Europa en  hun ouderlingen van afgedankte politieke graaiers en diene  extreem linkse Griek heb ik in de topic 'hoeveel belasting moeten we betalen aan al die buitenlanders' meegegeven.

Men heeft nog eens Francken , vooral aangestuurd door verzamelde linkse  oppositie  en de enerzijds/anderzijds tsjevenpartij CD&V, willen doen aftreden .  Je weet nog wel  .. die cinema die toen opgevoerd werd met die  3 Soedanezen .
Toen NV.A toen zei dat indien men dat afdwong zij uit de regering zouden stappen  zijn ze allemaal in een kramp geschoten , CD&V met name Beke voorop die zijn woorden (her)draaide en keerde , terwijl zijn tong zich  verhield zoals een paniekerige duivel in het wijwatervat in  zijn mond .
In de Stille Oceaan kan men elkander goed verstaan ....
frits1955


Geregistreerd op: 5-11-2016


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 11:45 
""Betekenen  'identiteit', veiligheid , migratie'  dan geen begrippen meer met inhoud voor de bevolking "

Dat heeft niets met mijn opmerking te maken.
Jij stelt..."zou de NVA wel eens uit de regering kunnen stappen". Ik stel dat zoiets wel eens best de bedoeling van BDW zou kunnen zijn om zo de verkiezingen te laten samenvallen en dus ook lokaal te kunnen focussen op identiteit, veiligheid, migratie". Nogal wat lokale NVA verkozenen hebben tot nog toe niet bepaald een onuitwisbare indruk gelaten en het aantal verkozenen dat er de brui heeft aan gegeven loopt op- en BDW weet dat. Vandaar.
En natuurlijk zijn dat belangrijke thema's maar de sociaal-economische thema's zijn gewoon veel belangrijker voor het leven, de toekomst en de portemonnee van Jan Modaal. Thema's waar NVA liefst over zwijgt omdat het bilan op dat gebied niet bepaald florissant oogt en veel weerstand oproept bij brede lagen van de bevolking.Het is veel makkelijker  om dag in dag uit te focussen op migratie en identiteit want dat zijn emotionele thema's die ook geen enkele kennis of achtergrond vragen van de burgers en waar makkelijk mee te scoren valt.
MichelN


Geregistreerd op: 16-11-2008
Woonplaats: Groot-Leuven

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 15:04 
frits1955 schreef:
...focussen op migratie en identiteit want dat zijn emotionele thema's die ook geen enkele kennis of achtergrond vragen van de burgers en waar makkelijk mee te scoren valt.

Jep, ik weet het en Frits gaat zeggen dat het oud nieuws is vanwege langer dan twee weken geleden: waren die rooie clowns van de PVDA het er niet over eens dat een dertigurige werkweek zonder loonverlies perfect haalbaar was? Van volksverlakkerij gesproken!
Dat die riante pensioenregelingen (en statuten) voor ambtenaren op de schop moeten, daar zijn zelfs specialisten het mee eens, ACV-militant Heilige KrisPeeters zal dat nooit willen toegeven, dump die sjarel in vredesnaam op eender welk Europees postje maar laat hem nooit meer deel uitmaken van welke regering dan ook. Burgemeester wordt hij nooit en premier evenmin.
paullamb


Geregistreerd op: 6-6-2005
Woonplaats: Lommel

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 17:35 
Als een 28 uren week voor leraren aan 42000 per jaar bruto , waarom is dat dan niet mogelijk voor handwerkers?
Wil.


Geregistreerd op: 15-11-2005


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 17:47 
Ken jij mensen die lesgeven, Paullamb? Vraag hen eens of ze hun kazakske in de kast zetten tot de volgende dag. Ik ken wel degelijk leerkrachten en het stopt niet wanneer ze thuiskomen.

Zouden die 'handwerkers' ook bereid zijn om thuis nog dagelijks minstens 2 uur te werken voor hun job die ze zogezegd achtergelaten hebben?
Sorry, hoor, dat ik je beledigd heb; ik had moeten liegen.
paullamb


Geregistreerd op: 6-6-2005
Woonplaats: Lommel

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 18:58 
Oh, ja hoor.! Mijn schoonzoon is leraar Godsdienst in drie lagere scholen, 48000 voor 23 uur. Rijdt met de fiets en komt glimlachend thuis en gaat nog wat bijklussen in het heel groot verlof.
Buurvrouw is ( oude term) licentiaat Frans Engels. 28 uur aan 52000 . Vakantie in overvloed ( maar dat is mijn probleem niet hoor) haar Eega ( ook vrouw) Licentiaat Sociale Wetenschappen (56000) Lekker samen thuis, rollebollen enz.
Vriendin, ( voor wie ik de Tow doe) gepensioneerde kleuterjuf 37000.
En helaas ook nog een kleuterjuf uit de buurt die een burn-out heeft.
Nog een jongere kennis wiens Tow ik ook doe, onderwijzeres in het Bijzonder Onderwijs
38500. Gaat Wo namiddag, ZA en Zo bijwerken in een bekende zaak in mijn stad.
is ze moe? Nee,nee ze verveelt zich op school.
potverdorie ,leer me die sector niet kennen hoor.
Nog een Vb? Overbuurman, ambtenaar in de stad. 08.45 start koffie, toilet, krant lezen, even verveeld de bezoekers te woord staan, rust, koffie, even kletsen, op uurwerk kijken,nog wat papperassen verwerken, kas maken en om 16.30 naar huis (met fiets)
nog even bij anderen gras rijden, haag afdoen en nog andere klussen.
Breek mijne mond niet open over de ambtenarij Wil, u komt tekort!!
wardje


Geregistreerd op: 4-12-2005
Woonplaats: oostrozebeke

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 19:08 
paullamb, u hebt me overtuigt ! Smile
Wil.


Geregistreerd op: 15-11-2005


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 22:04 
paullamb schreef:
Oh, ja hoor.! Mijn schoonzoon is leraar Godsdienst in drie lagere scholen, 48000 voor 23 uur. Rijdt met de fiets en komt glimlachend thuis en gaat nog wat bijklussen in het heel groot verlof.
Leerkrachten godsdienst en turnen zijn inderdaad 'bevoordeeld' : geen corrigeerwerk mee naar huis te nemen en het voorbereidend werk beperken zoals ze willen.

Quote:
  Buurvrouw is ( oude term) licentiaat Frans Engels. 28 uur aan 52000
En nu zie ik dat je wat zit te verzinnen. Mijn vrouw stond ook in het onderwijs.
1. Licentiaten Frans/Engels bestonden vroeger niet. Je was germanist of romanist. Dat kan alleen als ze vertaalster is, maar indien ze al boven de 50 is, dan is ze geen licentiate, maar wel iemand met een bijna gelijkgesteld diploma. Tegenwoordig dragen ze die titel wel, maar aangezien je de 'oude term' gebruikt, neem ik aan dat het geen jong persoon is. Tegenwoordig - de laatste 10 jaar of zo, is de combinatie Frans/Engels aan de univ. (licentiaat) mogelijk geworden.
2. ! Licentiaten staan geen 28 u. voor de klas, man. Die doen tussen 22 en 24 uur. Je kent de sector niet!

Quote:
Vriendin, ( voor wie ik de Tow doe) gepensioneerde kleuterjuf 37000.
En helaas ook nog een kleuterjuf uit de buurt die een burn-out heeft.
Er is geen enkele kleuterjuf die met 28 u/week toekomt. Die mensen zitten elke avond te knutselen en spullen voor te bereiden. Maar dat is volgens de stuurlui aan de wal 'maar spelen'.

Quote:
Nog een jongere kennis wiens Tow ik ook doe, onderwijzeres in het Bijzonder Onderwijs
38500. Gaat Wo namiddag, ZA en Zo bijwerken in een bekende zaak in mijn stad.
is ze moe? Nee,nee ze verveelt zich op school.
potverdorie ,leer me die sector niet kennen hoor.
Het bestaat inderdaad, mensen die zich vervelen op hun werk. Ofwel heeft die onderwijzeres geen contact met leerlingen, ofwel doet ze haar werk niet goed. Komt in de privé ook voor.
Quote:

Nog een Vb? Overbuurman, ambtenaar in de stad. 08.45 start koffie, toilet, krant lezen, even verveeld de bezoekers te woord staan, rust, koffie, even kletsen, op uurwerk kijken,nog wat papperassen verwerken, kas maken en om 16.30 naar huis (met fiets) nog even bij anderen gras rijden, haag afdoen en nog andere klussen
We hadden het wel over de zogezegde 28 u. van het onderwijs, hé. Je sleurt er andere dingen bij om de hoop wat te vergroten. Dat komt hier niets bij doen.
Sorry, hoor, dat ik je beledigd heb; ik had moeten liegen.
paullamb


Geregistreerd op: 6-6-2005
Woonplaats: Lommel

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 22:45 
Ach,ach Wil toch.
als u zegt dat ik klets, geen probleem hoor.
ik zie wat ik zie in de aangiftes en ik zie wat ze uitvoeren.
Geen probleem hoor dat udaarvan niets gelooft.
frits1955


Geregistreerd op: 5-11-2016


Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 23:02 
""ik zie wat ik zie in de aangiftes en ik zie wat ze uitvoeren."

Weer zo'n stuurman aan wal die het eventjes gaat vertellen...Licentiaten die 28u geven - nounou  dat is pas nieuws.
Ik stel voor dat al die harde werkers zich reppen richting onderwijs want daar is een schrijnend tekort aan leerkrachten en dat zal oplopen tot duizenden vacatures de komende jaren. Men maakt de job nu nog onaantrekkelijker door de volledige afbouw van  het statuut. Zit er tussen jullie "harde werkers" en "alles weters " ook  iemand tussen die wiskunde kan geven in de 2de en 3de graad ASO? Ik zoek al een jaar mee naar een vervanger voor mijn ex-collega wiskunde die binnen een paar weken op pensioen gaat op zijn 65 (!) jaar - vergeefs tot nog toe.
paullamb


Geregistreerd op: 6-6-2005
Woonplaats: Lommel

Profiel
Prive Bericht
E-mail
Geplaatst: Wo 06 Jun 2018, 23:14 
Ach, dan geven ze nog minder les!
Het maakt me echt niet uit hoor, en ga daar geen polemiek over maken. 
Ik reageer op de vraag of ik iemand ken uit het onderwijs. 
Het antwoord is dus Ja. En ik behartig daarvan enkele tax aangifte. Ik zie alleen dat ze heel veel thuis zijn. Maar ik gun hun dat wel. Maar dat ze thuis nog werk hebben voor school? Dan kunnen ze toch niet gaan bij klussen? Of wel. 
Paca


Geregistreerd op: 28-9-2006
Woonplaats: Suzhou

Profiel
Prive Bericht
Geplaatst: Do 07 Jun 2018, 0:30 
Heel deze reutemeteut over kadetten die in het onderwijs staan doet me wat denken aan een opmerking van mijn dochter toen ze nog in het middelbaar zat.
Het ging als volgt: "Pa, jij zou moeten les geven in onze klas, het zou er heel stil zijn en we zouden geen rekening moeten houden met een platte pipo die daar vooraan wat staat te lullen en geen enkel gezag heeft over zijn leerlingen".
Nu een ernstige vraag: Waarom zijn er kwalitatieve leraren/leraressen tekort? Kom niet af met "zwaar beroep" dat gelooft zelfs mijn hond niet ... in extenso: ik ook niet!

 
Ga naar: 
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in CET (Europa)
BELANGRIJK:
SeniorenNet heeft GEEN banden met de auteurs van berichten op dit Forum.
SeniorenNet is commercieel, religieus en politiek volledig onafhankelijk.
De mening, inhoud, gevolg, informatie of doel van de berichten vertegenwoordigt enkel deze van de auteur van het bericht en dus niet noodzakelijk deze van SeniorenNet.