Deel via

Unilever leent vrijwel gratis

April 2016

Het Nederlands-Brits concern Unilever, actief op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen, is met één van de zuinigste leningen ooit op de markt gekomen: een pak schulden met nul procent rente en een return voor de investeerders van vrijwel nihil.

In een tranche van de obligatieverkoop met een totale waarde van 1,5 miljard euro, verkocht het concern voor 300 miljoen euro obligaties met vervaldatum in 2020 met een rente van 0% en een opbrengst voor de investeerders van net 0,08%.  Deze obligaties zijn één van de laagst rentende bedrijfsobligaties ooit, en ze tonen aan hoe de stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) de financieringskosten op de obligatiemarkten omlaag duwen.

De financieringskosten voor grote Europese bedrijven daalden pijlsnel sinds de ECB in maart aankondigde dat ze ging starten met de aankoop van bedrijfsobligaties. De uitgifte van Unilever is een van de eerste sinds de Centrale Bank zei dat de aankopen zullen starten in juni. 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels