Ingrediënten
- 300 gram kippendijfilet
- 3 el volle yoghurt
voor het kruidenmengsel:
- 1 cm verse gember
- 1 groene peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl suiker (kokosbloesemsuiker of bruine suiker)
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl garam masala
- Snuifje zout
voor de groenten:
- 2 zoete aardappels
- 1 kleine bloemkool
- 1 tl komijnzaad
- 1 el olijfolie
Receptinformatie
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 2
Benodigdheden
- ovenschaal van ca. 25 x 25 cm
- staafmixer, hakmolen of blender
- afsluitbaar bakje om de kip in te laten marineren
Instructies
- Maal de kruiden samen met de yoghurt in een hakmolen, met een blender of staafmixer tot een gladde saus.
- Giet de saus in een afsluitbaar bakje en bedek hier de kip in. Laat dit minstens 15 minuten intrekken. Hoe langer hoe beter!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Meng in de ovenschaal de bloemkool, zoete aardappel, olijfolie en komijnzaadjes met je handen zodat de groenten goed bedekt zijn met olie en komijn.
- Leg vervolgens de kip op de groenten. Bak gedurende 20 minuten.
- Schep na 20 minuten om en bak nog eens 10 à 15 minuten.
- Om het af te maken kun je er nog een klein beetje yoghurt overheen gieten en garneren met verse koriander. Lekker om mango chutney bij te serveren!
Naar: 'sheet pan chicken tikka', een recept van Smitten Kitchen
Mango chutney
Ingrediënten
- 500 gram mangostukjes (vers of uit de diepvries)
- 1 groene peper in dunne ringen gesneden
- 1/2 cm verse gember (fijngesneden)
- 1 sjalotje (fijngesneden)
- sap van 2 limoenen
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el kokosbloesemsuiker (of bruine suiker)
- 1/2 tl kurkuma
- 1/4 tl witte peper
- 150 ml water
- 1 tl roomboter
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Aantal personen: 12
Benodigdheden
- steelpan
- weckpotjes of bokaaltjes om de chutney in te bewaren
Instructies
- Smelt de boter in de pan. Voeg het sjalotje toe en fruit dit op laag vuur. Voeg vervolgens de gember en de mango toe en schep dit gedurende enkele minuten om. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat het gedurende 45 minuten op een laag vuur doorpruttelen. Check regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit. Zo niet, voeg dan wat extra vocht toe.
- Intussen kun je mooi je potjes steriliseren. Als je de chutney meteen eet of binnen enkele dagen, dan is dat niet nodig.
- Schep de mango chutney in de potjes.
1 reactie