Deel via

Vitaal door het leven!

June 2016

Silicium, MSM en glucosamine

Ouder worden: het hoeft niet altijd gepaard te gaan met overbelaste gewrichten en andere kwaaltjes. Uiteraard verandert ons lichaam naarmate we ouder worden, dat kunnen we (helaas) niet tegenhouden. Zo worden onze botten steeds brozer, waardoor ze sneller breken als we niet voorzichtig zijn.

Daarnaast treden er veranderingen op in onze gewrichten, kraakbeen en bindweefsel. En laat dat kraakbeen nu net een enorm belangrijke schakel zijn voor soepele gewrichten. 80% van ons kraakbeen bestaat uit collageen, dat van nature soepel en elastisch is, en dat overigens soepel gehouden wordt door de aanwezigheid van hyaluronzuur. De verschillende schakels hyaluronzuur worden op hun beurt samengehouden door glucosamine. Kraakbeenslijtage kan optreden door de volgende oorzaken:

  • Geraffineerde voeding
  • Overbelasting of onvoldoende beweging
  • Obesitas
  • Te weinig water drinken
  • Tekort aan silicium, glucosamine, MSM en vitamine B6/C/D

Silicium: basis van onze hele structuur

Silicium is één van de belangrijkste elementen in ons lichaam en komt voor in de eiwitten elastine (vaatwanden), collageen (huid en gewrichten) en keratine (nagels en haar). Naarmate we ouder worden daalt de concentratie aan silicium in ons lichaam stelselmatig, en halen we minder goed de beschikbare silicium uit onze voeding. Als bouwstenen van het bindweefsel maken glucosamine en MSM (MethylSulfonyMethane) een belangrijk deel uit van het bewegingsstelsel. Glucosamine, de bouwsteen van het kraakbeen en het bindweefsel, komt natuurlijk voor in ons lichaam en biedt bescherming bij schokken. MSM is een natuurlijke organische zwavelverbinding. Zwavel vinden we in hoge concentratie in collageen in de huid, de beenderen, de pezen, de gewrichten en de bloedvaten. De stof werkt ontstekingsremmend, krampwerend en pijnstillend.

Fytosil Silicium met MSM en glucosamine

Om kraakbeenslijtage te vermijden in je gewrichten, is het belangrijk dat de collageenvezels vochtig gehouden worden. Je kan je lichaam een handje helpen door Fytosil Silicium met MSM en glucosamine te gebruiken zodat het collageen niet kan afbreken! Fytosil maakt gebruik van silicium, geëxtraheerd uit brandnetel, goed voor het behoud van de osteoarticulaire gezondheid. De ingrediënten van hoge kwaliteit bieden een snelle werking, en in samenwerking met MSM en glucosamine helpt het je om je dynamische leven te behouden!

Bestellen kan hier.

 

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels