Deel via

8 nieuwe tips: hoe vermijd je met een kleine investering woninginbraak?

July 2016
De kans dat er bij jou thuis een inbreker zal toeslaan, is veel groter dan je denkt, ondanks de moeite van politie en overheid. De belangrijkste schakel om indringers uit je huis te weren, ben jijzelf geworden. Kende je deze 8 handige tips al? Je vermindert er het risico op woninginbraak drastisch mee, waardoor je weer op beide oren kan slapen!

Elke 7 minuten een woninginbraak

Hoewel uit de recentste criminaliteitscijfers van afgelopen week blijkt dat het aantal inbraken gezakt is, blijft het cijfer toch nog steeds astronomisch hoog. Op de tijd dat je een ijsje op hebt gesmuld deze zomer, is er weer een gezin slachtoffer geworden. Ongelooflijk, toch?!

Jij of één van je buren wordt bijna gegarandeerd slachtoffer. Laat je het zo ver komen?

Cijfers zoals ‘200 inbraken per dag’ zeggen je misschien niet zoveel, maar als je dat omrekent naar je eigen thuissituatie, betekent het dat statistisch gezien 1 woning op 40 per jaar slachtoffer wordt. Dat wil zeggen dat jij, of een van je twee buren links van je, een van je twee buren rechts van je, of een van de 3 overburen in de komende 5 jaar het slachtoffer zal worden van een inbraak. Ga je dit jezelf laten overkomen, of doe je er iets aan?

Politie doet z’n best

Woninginbraken zijn een prioriteit in het nationaal veiligheidsplan, en in combinatie met allerlei investeringen van de overheid zakt het aantal inbraken. Dat is op zich goed nieuws, maar toch liggen de cijfers nog schrikwekkend hoog. Investeringen zoals intelligente camera’s op de wegen de komende jaren zullen helpen, maar daarvoor moet men natuurlijk al een melding hebben van de nummerplaat van de dief.

De 8 tips

Geen traditionele tips als ‘altijd je deur sluiten’. Dat weten we intussen wel. Neen, dankzij de technologische vooruitgang en goede ideeën van bedrijven wereldwijd kunnen we voor weinig geld veel betekenen voor de veiligheid van onze woning!

Veiligheidsexperts zijn het erover eens dat de beste beveiliging afschrikking is. Als een dief eenmaal begonnen is, doet deze vaak verder. Het komt erop aan de dief op andere ideeën te brengen en, in praktijk, naar je buren te sturen die niet beveiligd zijn. (en als je de buren ook laat beveiligen, gaan ze gewoon naar een andere wijk!)

Tip 1: Namaak tv: dé innovatie van 2016

De hype van 2016 in huisbeveiliging is de tv-simulator. Voor zo’n €26 kan je een klein toestelletje in je huis plaatsen dat een willekeurig flikkerend licht afgeeft. Zo lijkt het alsof de televisie aanstaat, en er dus iemand thuis is. Als je het toestelletje zelf niet kan zien, maar enkel de reflectie van het licht, komt niemand erachter dat het namaak is.

Veel mensen laten soms een lamp branden, al dan niet met een timer. Inbrekers kennen dat trucje inmiddels al, en deinzen niet meer terug voor een lamp die blijft branden.
Hoewel je eigenlijk gewoon je televisie ’s avonds kan laten aanstaan, is dat niet energiezuinig. Televisies verbruiken honderden kWh aan elektriciteit, met een hoge energierekening tot gevolg. Deze tv-simulator verbruikt slechts 1 watt en heeft bovendien een lichtsensor, waardoor hij enkel werkt wanneer het nuttig is ’s avonds. Bovendien kan je ook een timer instellen zodat ie bijvoorbeeld na 4 uur uitvalt.
Je kan deze fake tv-simulator kopen in de betere veiligheidswinkel, of snel online via ons. Doordat het zo’n hype is, is er momenteel schaarste, snel zijn is dus de boodschap.

Tip 2: Een alarmsirene (maar zonder sirene)

Voor een volledig anti-inbraaksysteem moet je al snel enkele duizenden euro’s ophoesten. Als dat niet onmiddellijk in je budget past, kan je ook een namaak alarmsirene aan je gevel hangen. Als de inbreker het toestel niet gaat openmaken, zal hij nooit zien dat het namaak is.  Zo heb je voor een paar euro een alarmsysteem, of zo lijkt het toch!
Dergelijke namaak sirenes zijn verkrijgbaar bij veiligheidswinkels, doe-het-zelfwinkels of makkelijk en veilig online.

Tip 3: Een buitencamera (net echt!)

Ook een camera aan je gevel kan goed werken om inbrekers af te schrikken. Weet hij veel of hij echt werkt of niet! Ze zien er namelijk net uit zoals echte camera’s, vaak inclusief een flikkerend ledlampje. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken om kwade buren, aangiftes bij de privacycommissie, enz. Je maakt tenslotte niet écht beelden van openbare ruimtes. Goedkoop en dus erg gemakkelijk tegelijk!
Je kan dergelijke dummy camera’s vinden in doe-het-zelfzaken en via onze veilige online shop van SeniorenNet.

Tip 4: Fake bewegingsdetectoren

Als  je wil volhouden dat je een professioneel alarmsysteem hebt laten installeren, is het een goed idee om op één of enkele zichtbare plaatsen binnen in huis ook namaak bewegingsdetectoren te hangen. Hang ze op plaatsen die vanaf de straat of tuin zichtbaar zijn binnen in huis, zodat een dief ze meteen opmerkt als hij door het raam gluurt. Geen enkele dief zal het risico nemen dat het misschien toch echte zijn, waardoor hij zich snel uit de voeten zal maken!
Deze namaak bewegingsdetectoren zijn nog nieuw en maar op enkele plaatsen verkrijgbaar, of via onze online shop.

Tip 5: Anti-klimstrips

Op de bovenkant van muurtjes, schuttingen en poorten kan je een anti-klimstrip bevestigen. Zulke strips schrikken inbrekers af, en ze zijn bovendien ook effectief tegen katten, vogels en andere dieren die op of over je hek willen klimmen. Inbrekers houden er pijnlijke handen aan over, en hebben meteen in de gaten dat je heel erg met je veiligheid begaan bent, waardoor ze liever het volgende huis nemen.
Voorlopig vonden we deze anti-klimstrips, van het merk König, nog nergens, maar wij hebben voor onze bezoekers een voorraad gereserveerd, klik hier. 

Tip 6: glasbreukalarm

Voor iedereen nuttig, ook voor wie een duur alarmsysteem heeft, zijn glasbreukalarmen. Als je deze goedkope toestelletjes op je ramen bevestigt, laten ze een hels lawaai weerklinken zodra het glas breekt. Zo vermijd je dat een dief op een winderige dag ongezien je raam kan inslaan.
Deze glasbreukalarmen zijn erg courant en zijn te vinden in sommige grotere supermarkten, doe-het-zelfketens en natuurlijk ook online.

Tip 7: echte camerabeelden

Wist je dat je voor maar een paar tientallen tot honderden euro’s je eigen camerabeveiliging hebt? Vroeger sprak je voor zo’n systeem over (tien)duizenden euro’s. Gelukkig voor ons is dat tegenwoordig allemaal een peulschil geworden. Je hebt draadloze systemen waarvoor je enkel een stopcontact nodig hebt, terwijl andere systemen nog een netwerkkabel nodig hebben.
Zogenaamde IP-camera’s zijn courant verkrijgbaar in elektrozaken, doe-het-zelfzaken en online.

Tip 8: lamp met bewegingsdetector én camera

We kennen ze allemaal wel: de sterke spots aan gevels en garages die met een sensor aangaan als je erlangs komt. Hoewel dat inderdaad dieven kan afschrikken, is het voor iedereen zo gewoon geworden dat het licht aangaat, dat dieven steeds arroganter worden en de lampen negeren. Om dat tegen te gaan, bestaan er nu dergelijke lampen, waarin ook nog een verborgen camera zit. Zo is de dief netjes verlicht én gefilmd.
Deze veiligheidslamp is voorlopig nog erg nieuw en weinig verkrijgbaar, wel al bij onze shop van SeniorenNet (klik hier)


Is jouw huis voldoende beveiligd? Laat het ons weten in de reacties.


 

1 reactie

johannesdevries
sommige apparaatjes zijn inderdaad zeer nuttig zoals glasbreuk en namaak tv zelf heeft ik voor en achter 2 camcorders (voor auto) geplaatst zij werken en dat zie je ook in de nacht

bedankt voor deze zeer nuttige tips
8/01/17 09:45 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels