Deel via

7 tips: vertrouw jij je omgeving 100%?

July 2016
Als tiener geloofde je vast nog steevast in de goedheid van de mens, maar de kans is groot dat de ervaring je ondertussen geleerd heeft dat niet iedereen een goede inborst heeft. Is er na een bezoekje wel al eens iets verdwenen uit je huis? Misschien gaat je partner wel vreemd? Of zijn je (klein)kinderen niet altijd even eerlijk over hun doen en laten? Kom het te weten dankzij deze 7 tips.


Tip 1: Je kantoor of werkruimte checken

Spionageapparatuur was vroeger peperduur en enkel weggelegd voor louche personen, maar nu heeft iedereen er baat
bij te weten wat er gebeurt als je niet aanwezig bent. Ben je benieuwd wat je collega’s allemaal uitspoken of hou je toch graag een oogje in het zeil als je poetsvrouw bij je thuis is? Door bijvoorbeeld een bureauklok met geïntegreerde camera neer te zetten kan dat, zonder dat zij iets in de gaten hebben. Kijk nadien naar de opgenomen beelden en sta niet meer voor verrassingen. 

Tip 2: Elke ruimte checken

Niets is zo vervelend om iemand anders toegang te verlenen tot je huis, om later te merken dat je vertrouwen werd geschonden. En vooral: bewijs het maar, want misschien was het toch iemand anders!

Vervang je klok door een klok met spionagecamera en je probleem is opgelost. Voortaan kan je alles zien wat er in de ruimte gebeurt.

Of hang bewegingsdetectoren met geïntegreerde camera, alsof je een anti-diefstalsysteem plaatst. Zo heb je dubbel voordeel: men denkt dat er een inbraakalarm geplaatst is en zal misschien niets meer doen. Doet men het toch? Jij hebt beelden!

Tip 3: Gesprek opnemen

Als iemand recht in je gezicht dingen durft te zeggen die je het liefst wil bewaren, kan je gebruik maken van allerlei spionagespulletjes. Maar het makkelijkste is nog je smartphone: op bijna elke smartphone staat standaard een voice recording-app (en anders download je eentje gratis). Start de opname vóór je de ruimte binnen gaat met de persoon. Houd je smartphone vast of laat hem in je borstzak zitten zodat de microfoon alles kan opnemen. Niemand die het weet, terwijl jij toch je audio-opname hebt! Wil je toch liever iets geavanceerder, dan bestaat er bijvoorbeeld een pen met ingebouwde camera of een zonnebril met geïntegreerde camera.

Tip 4: De gevel, garage, kelder of zolder

Niet enkel in huis kunnen er dingen gebeuren die je liever zou weten, ook in de kelder, buiten aan je gevel, in de tuin of op zolder. Voor deze locaties is het wat gek om een bureauklok neer te zetten of een klok aan de muur te hangen. Je kan er wel bijvoorbeeld een lamp met bewegingsdetector (én geïntegreerde spionagecamera) hangen. Zo is alles netjes verlicht en niemand die het merkt dat er intussen gefilmd wordt.

Tip 5: Doet men wel wat je verwacht?

Vooral op meer afgelegen locaties of bouwwerven kan het nuttig zijn om te weten wat er wel of net niet gebeurt. Stel dat een aannemer van de buren jouw bakstenen komt gebruiken, of dat een buurman die langskomt vlug wat in je container komt dumpen. Een klok aan de muur zou nogal opvallend zijn op deze locaties.

Je zou er wel de zogenaamde wildcamera’s kunnen hangen. Deze camera’s werken op batterijen en zijn volledig gecamoufleerd en nemen bovendien enkel beelden op wanneer er beweging is. Hoewel ze eigenlijk bedoeld zijn om een mooi hert of vos te filmen in de natuur, kan je ze ook strategisch plaatsen op afgelegen locaties waar geen permanente stroom aanwezig is voor geavanceerde camera-apparatuur. De camera is snel opgehangen en je komt enkele dagen later gewoon kijken op de beelden wat er gebeurd is. Er bestaan ook wildcamera’s met GPRS-functie, zodat de beelden rechtstreeks naar je mobiele telefoon gestuurd worden.

Tip 6: Truc met het haar

Denk je dat iemand achter je rug in een kast of lade zit te snuffelen? Doe dan de eeuwenoude truc met het haar. Neem een stukje haar en kleef het met wat speeksel over de kastdeur of lade, zodat het beide kanten raakt. Hang het een beetje schuin en aan de zijkant. Niemand die het merkt, maar zodra de deur of schuif opengemaakt is, valt het haartje op de grond. Zij merken het niet, jij wel!

Tip 7: Weten waar iemand is? Volg de locatie van de smartphone

Wil je nagaan of iemand wel degelijk is waar hij of zij zegt te zijn? Is hij of zij wel echt ‘naar de winkel’? Fluitje van een cent! Iedereen die een smartphone of tablet heeft, is eigenlijk heel gemakkelijk op afstand te volgen, en dit zonder extra apps. Het enige dat je nodig hebt zijn de gegevens van de account van de smartphone. Zowel een iPhone als elke Android-smartphone kan je op het internet volgen.

Android: Surf naar deze pagina en log in met de Google-account van de persoon die je wilt volgen. Wacht vervolgens enkele seconden tot je op een wereldkaart de locatie kan zien tot op enkele meters nauwkeurig. Werkt zowel met Android-smartphones, als met -tablets.

iPhone: Surf naar deze pagina en log in met de Apple-account die aan de iPhone (of iPad) gekoppeld is. Wacht vervolgens enkele seconden en op een wereldkaart tot je op een wereldkaart de locatie kan zien tot op enkele meters nauwkeurig. Als er meerdere toestellen aan dezelfde account gekoppeld zijn, zie je de verschillende toestellen met een groene bol aangeduid op de wereldkaart.

 

De producten vermeld in dit artikel zijn bij de betere elektrozaak te koop of via onze eigen SeniorenNet webshop, betrouwbaar met gratis verzending en 2 jaar garantie.

6 reacties

Walterke
Ik probeerde dat eens uit om de locatie te vinden op je Android toestel.
M'n gsm ligt naast mij aan de pc, ik klik op die link, en m'n gsm komt te voorschijn op die pagina van apparaatbeheer.
Dan komt er een venstertje voor en daar staat op dat de " locatie is niet beschikbaar".
Dan heb ik bluetooth ingeschakeld, en net hetzelfde.
Met m'n vrouw haar gsm werkt dat ook niet.
In de film is dat allemaal snel gedaan, en iemand anders z'n gsm "pairen", maar nu in werkelijkheid, NOPPES.
26/07/16 09:00 REAGEER
audenaert
Uw locatiegegevens moet aan zetten
26/07/16 09:36 REAGEER
achiel1
goed voor mensen die aan zichzelf twijfelen.
26/07/16 10:21 REAGEER
coenegrachts
Hier ook jong: noppes.
26/07/16 14:17 REAGEER
aronjaco
Wat
26/07/16 14:54 REAGEER
aronjaco
Wat zijn we goed bezig zeg. Paranoïde noem ik dat.
Relaties zijn op vertrouwen gebaseerd. Geen wonder dat velen geen vrienden meer hebben.
Als je al die cameraatjes plaatst , ben je dan zelf eigenlijk te vertrouwen ?
Mocht ik weten dat alles opgenomen wordt ergens , wel dan ga ik daar helemaal niet meer heen.
26/07/16 14:59 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels