Deel via

De zomer van ... Sasha & Davy!

July 2016
‘Straal. Ga dansen met de liefde en stoor je niet wat anderen vinden’, zingen Sasha (Rosen) & Davy (Gilles) in ‘La Vita è Bella’, hun nieuwste single. Voor de media zijn de musicalactrice en 1/3de van De Romeo’s een dankbaar societykoppel dat bijna wekelijks opduikt. In het verleden kregen ze wel eens de wind van voren, maar dat is ondertussen verleden tijd, want het koppel plakt als twee magneten sterk aan elkaar. Wie doet bij hen de tuin en hoe zat dat ook alweer met die vakantieliefjes? Speciaal voor ‘De zomer van’ ontvangen Sasha & Davy onze Upstars-reporter Kurt bij hen thuis.

Davy: ‘Mijn vakantieliefje was negen jaar ouder. Zij heeft mij alles geleerd!”


Kurt: Zijn jullie zomer- of wintermensen?

Davy: Zomer (resoluut). Ik vind het in de zomer fantastisch in mijn eigen tuin. Natuurlijk is het ook leuk om op alle festivals te staan, op alle kermissen terecht te komen en aan de kust op te treden. Je ziet dat de mensen lekker genieten van hun vakantie en dat maakt het voor ons ook heel leuk om op te treden. Maar als ik dan ’s nachts thuiskom, dan kan ik er echt van genieten om nog even buiten te zitten in mijn tuin. Zomerse nachten, het maakt mij niet uit hoe laat het is.

Sasha: Ja, wij leven mee op het ritme van de seizoenen. De kerstperiode vind ik allemaal heel leuk, maar daarna mag het van mij gewoon weer zomer worden.

Davy: Wij hebben veel te weinig zon hier. Ik merk dat ik in de wintermaanden dat ik regelmatig de zon ga opzoeken. Zo durf ik wel eens een weekje weg te trekken naar het zuiden van Frankrijk of naar Spanje. We hebben daar allemaal behoefte aan, denk ik.

Kurt: Wat doet de zon met een mens?

Sasha: Tja, het geeft je energie. Het maakt je blij en vrolijk. Het lijkt wel of je ook minder slaap nodig hebt. Het donkere gedeelte van de winter? Daar ben ik niet zo’n fan van.  

Davy: Ik vind het fantastisch om in mijn korte broek en met mijn slippers in de zomer te kunnen rondlopen. Mij niets aantrekken van vestimentaire regels. Gewoon mezelf zijn, in een T-shirt. Heerlijk !

Kurt: Hoe ziet een ideale zomerdag eruit voor Sasha & Davy?

Sasha: Als ik niet moet werken, zou het al super zijn als onze kindjes iets langer in bed blijven liggen, zodat wij wat langer kunnen slapen en vervolgens samen rustig kunnen opstaan (lacht uitbundig). Dan een vers fruitsapje drinken – dat is mijn dagelijks ritueel – en naar de bakker gaan om iets lekkers te halen. Gezellig ontbijten, genieten van het gezin en van eenvoudige dingen. Bijvoorbeeld een ijsje gaan eten.

Kurt: Genieten. Ook in jullie prachtige tuin. Davy, is dat jouw verdienste?

Davy: Toch niet (lacht). Wij hebben inderdaad wel een mooie tuin met veel bloemen, die ik zelf water geef. Elke week rij ik het gras af, maar zoals je kan zien is het nu weer wat langer geleden, want de voorbije dagen was het slecht weer en heeft het veel geregend.

Sasha: Ik betrap mijn schoonmoeder erop dat ze, wanneer ze op onze kinderen komt passen, ook het onkruid vakkundig verwijdert. Ja, dat moet ook gebeuren en als Davy dat niet doet omdat hij alleen maar het gras afrijdt, doe ik dat.

Kurt: Davy, als je naar het strand gaat, heeft iedereen je dan in de gaten?

Davy: Goh, niet echt. Ik hou meer van de rust en van het water. Af en toe een plonsje, dat is fijn. Ik ben niet het type dat uren ligt te bakken, bakken, bakken in de zon. Neen, dat is niet aan mij besteed.

Sasha: Ik ben dan weer wel iemand die graag blijft liggen in de zon met een boekje. Maar wij hebben jonge kindjes die graag zandkastelen bouwen, dus doe ik daar gewillig aan mee.

Davy: Sam, mijn dochter, verkocht bloemetjes aan zee toen ze kleiner was. Beau en Noa komen nu ook in die fase, dus als we straks aan zee zijn weet ik al wat ons te wachten staat. Maar ik vind dat voor alle duidelijkheid wel prettig.

Kurt: Hoe lastig is het om op het strand herkend te worden, Davy?

Davy: O, ik vind het wel fijn als de mensen ons herkennen en een babbeltje komen slaan. Ik ben een volksmens die het fijn vindt om met mensen te praten.

Kurt: En als het fout gaat, dan laat je dat ook zien en horen. Ik geloof dat het vorig jaar was, toen jij op het strand een vader bedaarde die z’n kind een stevig pak rammel verkocht.

Davy: Klopt. Ik heb dat één keer gedaan, maar blijkbaar stond ik op dat moment helemaal alleen. Daar was ik wel van geschrokken. Ik had toch verwacht dat er iets meer mensen zouden reageren. Dat is nog maar eens het bewijs dat mensen liever hun kop in ’t zand steken en voor hun eigen veiligheid gaan. Ik kon het niet aanzien. Ik heb het hem toen duidelijk gemaakt, met de schrik op het lijf, dat hij z’n kind zo niet mocht mishandelen.

Kurt: Sasha, aan welke zomer hebben jullie de beste herinneringen?

Davy: Onze huwelijksreizen?

Sasha: Schat, dat was niet in de zomer, hé?

Davy: Serieus. O (lacht uitbundig). Het was in elk geval wel heel zomers. Ik vond vorige zomer wel heel leuk. Toen hebben we heel veel aan de kust opgetreden. De beste zomer bestaat voor mij uit heel veel optreden aan zee, de kindjes af en toe meenemen en dan genieten op het strand en hier bij ons thuis. Echt waar, dat voelt zalig aan!

Kurt: Wat is de ultieme zomerhit?

Davy: Zonder twijfel The First, The Last, My Everything van wijlen Barry White. Waarom? Het is een beetje ‘fout’, maar vroeger had ik die cd van Barry White in mijn auto liggen. Als ik dan met open dak rondreed, dan speelde dat liedje op maximum volume en zong ik op weg naar zee altijd luidkeels mee.

Sasha: Ik kies voor Balada van Gusttavo Lima. Ik vind dat een geweldig tof nummer. Je wordt er onmiddellijk vrolijk van en je krijgt ook zin om te gaan dansen. O ja, wat ik ook niet vergeet is dat Beau als kleine baby altijd begon te lachen wanneer het liedje voorbijkwam op de radio. Dat is een beeld dat ik nooit vergeet, juist omdat het zo schattig was.

Kurt: Vakantieliefjes?

Davy: Mijn eerste liefje was echt een vakantieliefje. Dat was in Middelkerke, op de camping. Daar werd ik verliefd op Wendy. Ik was toen een jaar of 15 en zij was een jaar of acht, negen ouder. Zij heeft mij toen alles geleerd.

Sasha: Ja, ik heb ook een vakantieliefje gehad. Een Italiaan. Hij noemde Mirco en volgens mij kwam hij uit Verona. Ik heb hem ontmoet in Spanje. Daarna zijn we al schrijvend contact blijven houden, maar uiteindelijk heb ik hem nooit meer gezien of gehoord.

Kurt: Zijn jullie ooit samen gaan kamperen?

Davy: Op reis gaan met de tent of de mobilhome, dat is niet meteen iets voor mijn vrouw. Ik zou het persoonlijk nog wel leuk vinden om met de kinderen te doen. Samen naar Frankrijk rijden en onderweg stoppen om bepaalde dingen te bekijken, maar ik denk dat Sasha dat minder ziet zitten.

Sasha: Een mobilhome misschien nog wel, maar een tentje waarbij je met een toiletrol naar de wc moet gaan, daar pas ik voor. Dat vind ik te primitief. Dan ben ik toch iets meer een luxebeest geworden (lacht), want ik wil echt wel een badkamertje.

Davy: Maar schat, je hebt toch geen wc-papier nodig? Je hebt de natuur.

Sasha: Nog erger! Weet je, ik denk dat ik niet van kamperen hou omdat ik dat vroeger met mijn ouders zo vaak gedaan heb, en ik dat eigenlijk niet zo leuk vond. Echt waar, ik vond er niets aan. Ik ben daar liever eerlijk in.

Kurt: Oké. Seg, hoe zit het met jullie wat kledij betreft. Een typisch zomerfenomeen bijvoorbeeld: Crocs. Hebben jullie dat?

Sasha: Wat is daar nu in godsnaam het nut van? Ik heb nu zelf plastieken klompen, maar die zijn gewoon dicht. Crocs hebben gaten en dus worden je voeten voortdurend nat. Wat kan daar nu leuk aan zijn?

Davy: Ik sta er wel versteld van. Ik had een paar weken geleden een gesprek met mijn lieve collega Gene Thomas en die zweert bij Crocs. Die vindt het een zaligheid om ze te dragen

Kurt: Vrienden, het is zomer. Jullie hebben een mooie tuin. Wordt er hier ook vaak gebarbecued?

Sasha: Jazeker. Als het mooi weer is, dan bakt Davy het vlees en maak ik de salades.

Davy: Kijk schat, dat is ook weer iets dat ik doe, hé (lacht). Maar ik heb wel geluk; ik heb zo’n gasbarbecue. Dat gaat altijd iets sneller en iets gemakkelijker. Daar heb ik in geïnvesteerd.

Kurt: Slotvraagje; wanneer is voor jullie de zomer van 2016 geslaagd?

Davy: Simpel. Als ik hem heelhuids doorkom. Er staan heel veel optredens op het programma met De Romeo’s en met Sasha & Davy. We gaan ook nog onze eerste langspeelfilm opnemen. Ik moet mij wel soigneren.

Sasha: Als de zomer wordt zoals onze recentste single La Vita è Bella, dan ziet het er goed uit. Ik hoop het!

Kurt: Komt goed! Bedankt allebei!

Meer info over Sasha & Davy kan je vinden op www.sashaendavy.be Surf snel naar de site en word lid van hun gratis online fanclub.

Sasha & Davy zijn te gast op Het Schlagerfestival 2017. Het recentste album La Vita è Bella is fysiek en digitaal te koop.


Het interview met Chris 'Christiano' Van Tongelen gemist? Dan kan je dat hier opnieuw beluisteren.

Tekst: Kurt Frederickx / Upstars

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels