Deel via

Last van huisstofmijt, huisdieren of hooikoorts?

August 2016
Niezen, hoesten, tranende ogen en een lopende of verstopte neus. Wie last heeft van allergieën, kent deze vervelende symptomen vast wel. Een nieuwe wetenschappelijke ontdekking garandeert minder last van je allergie. Sterker nog, je hoeft er niet langer medicijnen voor in te nemen. Meer effect, minder chemische middelen. Dát moesten we ook zelf uitproberen, met succes zo blijkt. Pascal Vyncke deed de test.

Nieuw toestel

Een aantal maanden geleden kwam de 'Medinose' terecht op onze redactie. Een toestelletje dat het einde van de allergie inluidt en dat zónder medicijnen. Toegegeven, we waren aanvankelijk erg sceptisch over het product, maar we wilden het toch eens uitproberen. Het is algemeen bekend dat veel mensen allergieën hebben, net als bij ons. Ik ging aan de slag als proefkonijn omdat ik alle drie de allergieën heb waarvoor het zou werken: allergie voor huisdieren, huisstofmijt én hooikoorts. Van een gevoelige neus gesproken.  

Medinose

Het toestelletje ziet er op het eerste gezicht niet echt spectaculair uit: een klein apparaatje met twee plugs om in je neusgaten te steken. Inderdaad, in je neus steken! De eerste keer dat ik het als proefpersoon deed voelde het ook raar aan. Na een aantal keren went dat gevoel wel en merk je er eigenlijk niets meer van. De handleiding spreekt over 3 tot 4 keren gedurende 3 minuten in het begin, daarna mag je afzwakken tot 1 keer per dag 3 minuten. Tijdens de behandeling voel of merk je niets.

De wetenschap erachter

Medici hebben al in 2007 ontdekt dat een bepaalde frequentie van licht (een soort van rood licht) op je neusslijmvliezen ervoor zorgt dat ze minder gevoelig zijn voor externe prikkels. En laat het net die prikkels zijn die in je lichaam de allergiereactie opwekken. Hierdoor word je minder gevoelig voor hooikoorts, huisstofmijt of huisdieren. Rechtstreeks gevolg is minder niezen en je neus snuiten. Maar ook mensen die last hebben van bijvoorbeeld opgezwollen ogen of kriebelhoest zijn ermee geholpen, omdat je neusslijmvliezen die reacties in gang zetten. Doordat de neusslijmvliezen minder of niet meer reageren op de allergieprikkels, reageren je ogen of longen hierdoor ook minder of niet.

Het werkt!

Om de test goed te doen ben ik gestopt met mijn normale medicijnen (een combinatie van pillen en neusspray) en ben ik overgeschakeld op de Medinose. De eerste dagen had ik opmerkelijk meer last van allergie, maar al na een week begon dit te stabiliseren en te verminderen. Uiteindelijk waren mijn klachten minder dan toen ik gewoon medicijnen nam. Goed, ik moest af en toe nog wel eens niezen, maar dat moest ik ook ervoor ook nog. Intussen zijn we een aantal maanden verder en ben ik klachtenvrij geworden.

Aanrader

De Medinose heeft eigenlijk toch wel wat verandering teweeg gebracht. Geen dagelijkse medicijnen meer innemen en, wat ik persoonlijk erg vervelend vond, niet elke keer meer aan de dokter voorschriftjes moeten vragen voor een nieuwe lading. Zo moest ik vroeger regelmatig naar de dokter omdat mijn medicijnen op waren, terwijl ik verder perfect gezond was.

Positieve reviews

Als je op internet kijkt naar de ervaringen van andere mensen, lees je dat ze over het algemeen ook erg positief zijn. Je leest reacties als:

  • ‘Vorig jaar na het hooikoortsseizoen het apparaat gekocht, dit jaar dus voor het eerst echt uit kunnen proberen, en tot nu toe geen noemenswaardige klachten gehad. De eerste week 3x daags gebruikt, nu nog 2x daags. Als het apparaat zo blijft helpen dan nooit meer iets anders.’ (Chris)
  • ‘3 leden van ons gezin gebruiken dit apparaat nu voor het derde seizoen en het is echt een opluchting. Geen pillen en sprays meer, geen enorme aanvallen. Gewoon 3 keer per dag in het begin van het seizoen en later 1 of 2 keer het apparaatje in de neus doen en het werkt heel goed.’ (Roos)
  • ‘Na een tip van een kennis, heb ik de Medinose aangeschaft. Na de eerste keer gebruiken had het bij mij direct effect. Ik gebruik hem nu voor het 3e jaar. Sinds de eerste keer van het gebruik van het apparaat merk ik dat ik nu vrijwel minder last heb van de symptomen zoals (rode) jeukende en tranende ogen, ademhalingsproblemen door verstopte neus. Bovendien voel ik me in tegenstelling tot de jaren ervoor, tijdens de hooikoortsperiode, minder moe. Ook slaap ik beter dan voorheen en heb ik minder last van een droge keel.’ (Arjan)
  • ‘Ik gebruik de Medinose al 1 jaar lang in de hooikoorts tijd, het apparaat werkt echt. Je voelt na paar dagen gebruik een sterkte verlichting van de symptomen en meer energie in je lichaam! Een eventueel nadeel is de prijs, maar het is het bedrag meer dan waard. 3x per dag een Medinose sessie en ik ben van de vervelende hooikoorts af!’
  • ‘Ik zie alleen maar voordelen, hij is licht en makkelijk mee te nemen (inclusief meegeleverde kunststof doosje), het werkt echt en ik heb geen medicijnen meer nodig.’ (Iwan)

Gegarandeerde werking

De fabrikant van Medinose, Medisana, is ook erg zeker van z’n stuk. Tot eind september loopt er namelijk een actie: als je de Medinose koopt en niet tevreden bent, krijg je hem integraal terugbetaald. Als je last hebt van allergie, is deze extra zekerheid extra meegenomen.

Terug naar medicijnen?

Ikzelf? Nooit meer. Ik moet liefst niets van die chemische rommel hebben, maar gebruikte het jaren omdat het niet anders kon. Je hebt geen deftig leven zonder die medicijnen. Maar nu met de Medinose is zonder medicijnen leven eindelijk mogelijk. Het lijkt me veel gezonder.

Wil je de Medinose kopen tegen allergie? Dat kan bij de betere multimediazaak, of via SeniorenNet. Nu tijdelijk aan een actieprijs met gratis thuislevering.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels