Ingrediënten
- 3 zoete aardappels
- 300 gram kipgehakt
- 1 tl shoarmakruiden
- 75 gram geraspte oude kaas
- 100 gram ijsbergsla
- 100 ml volle yoghurt
- 1/2 tl dille
- 2 teentjes knoflook
- 2 druppels tabasco (optioneel)
- snuf zout
- zwarte peper
- scheutje olijfolie
Receptinformatie
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 2
Benodigdheden
ovenschaal
koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne 'frietjes'. Leg de frietjes in de ovenschaal en besprenkel met olie en zout.
- Bak de aardappelfrietjes in circa 15-20 minuten goudbruin en knapperig.
- Maak de knoflooksaus door de yoghurt te mengen met het geperste knoflookteentje, dille, zout en 2 druppels tabasco.
- Haal de ovenschaal uit de oven, maar laat de oven op 220°C staan.
- Zet de koekenpan op een hoog vuur en giet wat olie in de pan.
- Bak het gehakt rul en breng eventueel op smaak met shoarmakruiden.
- Verdeel over de zoete aardappelfrietjes het gekruide gehakt, gevolgd door een goede portie kaas.
- Verwarm het geheel circa 2 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal het uit de oven en leg er ijsbergsla op. Werk af met de verse knoflooksaus.
1 reactie