Deel via

Beleggen in de groeilanden weer in trek

September 2016
Na een lange periode van teleurstellende rendementen, is 2016 de ommekeer voor zowel groeilandaandelen als obligaties. We geloven het meest in de groeilanden als activaklasse, maar selectiviteit was nog nooit zo belangrijk, stelt Ken Van Weyenberge, Senior Investment Specialist-Asset Allocation bij Candriam Investors Group!

Groeilanden herontdekt

Na een aantal moeilijk jaren herontdekt de belegger het potentieel van de groeilanden. Het uitzonderlijk soepel monetaire beleid van de centrale banken met historisch lage (en zelfs negatieve!) rentetarieven in de ontwikkelde landen, drijft de belegger opnieuw naar de groeilanden. In het begin werden enkel groeilandobligaties als alternatief gezien, maar sinds februari vallen ook de aandelenmarkten in de smaak. Sinds het begin van het jaar vloeide er dan ook al heel wel geld naar de groeilanden.

Vanuit langetermijnperspectief hebben de groeilanden immers nog altijd een hoger groeipotentieel dankzij hun lager ontwikkelingsniveau, een ondersteunende demografie, een groeiende middenklasse en een snellere integratie van nieuwe technologieën die voor potentiële efficiëntietoename zorgen.

De groeilanden zijn de best presterende aandelenmarkten sinds het begin van het jaar. Op basis van de economische vooruitzichten en een verdere potentiële inhaalbeweging tegenover de ontwikkelde landen, bieden ze het hoogste verwachte rendement voor de komende twaalf maanden (op basis van onder meer dividendrendement, huidige waardering, doelwaardering, winstevolutie). Bovendien hebben ze een technische doorbraak gerealiseerd die dat potentieel de komende maanden kan vrijgeven, aldus Van Weyenberge.

Meer informatie over beleggen vind je op de website van VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers: www.vfb.be.

Meer leren over beleggen? Mis de Dag van de Tips niet! Meer info?

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels