Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappels
- 1 el tomatenpuree uit blik
- 200 gram passata di pomodoro
- 1 sjalotje (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 el gerookt paprikapoeder (pimentón)
- 1/4 tl chilipoeder
- 1 tl platte peterselie (fijngesneden) + extra om te garneren
- zwarte peper
- zeezout
- scheutje olijfolie
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 2 - 4
Benodigdheden
kookpan voor de aardappels
grote koekenpan
kleine koekenpan of steelpan
Instructies
1. Maak de aardappels schoon met een borsteltje en laat de schil zitten.
2. Snijd de aardappels in partjes. Bij een aardappel van normaal formaat in circa 8 partjes.
3. Leg de partjes in de pan en giet er kokend water bij. Kook de aardappelpartjes circa 20 minuten voor.
4. Giet de aardappels af en leg vervolgens een droge theedoek over de pan om de stoom op te nemen. Door deze truc worden je aardappels zometeen echt knapperig.
5. Giet intussen wat olie in de (kleine) koekenpan of steelpan en fruit de knoflook en sjalotje. Voeg vervolgens tomatenpuree, passata, chilipoeder, paprikapoeder en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus enkele minuten inkoken en zet vervolgens het vuur uit.
6. Pak de grote koekenpan, zet op hoog vuur en giet hier wat olie in. Leg de aardappels in de pan en strooi er wat zeezout overheen. Schep de aardappels goed om zodat de olie en het zout goed verdeeld zijn.
7. Bak de aardappels in circa 10 minuten knapperig en gaar. Blijf ze af en toe omscheppen.
8. Serveer de patatas (aardappels) met de saus.
Ben je op zoek naar nog meer recepten voor je tapasmaaltijd? Misschien zijn de empanadas de atún iets voor je? De tortilla Española, gazpacho of pulpo a la gallega?
0 reacties