Deel via

Op de juiste manier vertrouwen doe je zo!

October 2016
Ken je het leuke Arabische gezegde: 'Vertrouw op de hogere macht, maar bind wel je kameel vast'? Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht klopt dat als een bus. Vertrouwen wil niet zeggen dat je de teugels mag loslaten en je je van niets meer hoeft aan te trekken. Nee, vertrouwen is een bewuste keus. Een bewuste actie die jij onderneemt om het maximaal aan vreugde in je leven te aan te trekken.

Je bent de spil van jouw leven

De denkpiste:  ‘O, leuk, ik moet niks meer zelf doen, ik moet enkel vertrouwen hebben en het komt wel goed’, is de snelste denkweg naar problemen, rampen, irritaties en onbegrip.

Belangrijk om te onthouden is dat jij de spil bent van je leven. En leven is zowel een zelfstandig naamwoord als een werkwoord. Het leven is het geheel van ervaringen die jouw potentieel verfijnen en versterken. Maar leven betekent ook het actief ontdekken door de keuzes die je maakt.

Bestaan is dus een actief gegeven met als enige constante de constante verandering. Je bent niet meer de persoon die je twee seconden geleden was. Zodra je ontwaakt, begin je te denken en elke gedachte is een verandering van energie. Zonder je denken zou er niks zijn. Je denken beslaat drie niveau's:

– ziel/ hogere macht,

– ego/persoonlijkheid,

– lichaam/materie.

Elk van deze drie niveaus draagt zijn steentje bij aan de sturing van je leven. Het is dus onbezonnen om enkel te vertrouwen op één niveau want er zijn er nog twee andere die roet in het eten kunnen gooien. Wat wel klopt is dat je juiste beslissingen zal nemen in je leven als je vertrouwt op je hogere macht of je intuïtie. Maar je kameel, hier symbool voor je persoonlijkheid, moet je wel nog vastbinden. Dat vastbinden staat symbool voor rekening houden met je lichaam of je fysieke mogelijkheden.

Wat denk je dat er zou gebeuren als het je wens is te kunnen vliegen? Je gaat op een hoge berg  staan, denkt ‘ik vertrouw op de hogere macht’, spreidt je armen en vliegt. Niet bepaald, je stort te pletter en verliest je lichaam …

Gebruik je gezonde boerenverstand om naar je gevoel of intuïtie te luisteren in plaats van naar je angstige  ego

Als ik klanten aanleer om te vertrouwen op de hogere macht, bedoel ik dat ze hun gezond boerenverstand moeten gebruiken om te luisteren naar hun gevoel of intuïtie in plaats van naar hun angstige ego. Omdat je ziel in verbinding staat met alles wat bestaat, beschikt ze over een veel groter overzicht om tot een juister besluit te komen. Je persoonlijkheid is beperkter, omdat ze enkel kan putten uit alle ervaringen in dit leven. Je lichaam is nog beperkter, omdat het gebonden is aan de wetten van zijn materie en het tot uiting brengt hoe de persoonlijkheid in het leven staat.

De meest voordelige manier om keuzes te maken

Wat is nu de beste manier om keuzes te maken die voor jou goed zijn? Dat is door eerst en vooral je gevoel te volgen. Je ziel of hogere macht zal je altijd willen leiden naar dingen die je vreugde bezorgen. Als een persoon, ding of situatie je tegenstaat is het je ziel die je laat weten dat dat niet bij je past. De verbinding zal uitdraaien op een onprettige ervaring.  

Als je angst voelt, ben je niet verbonden met je hogere macht, maar wel met je beperkte persoonlijkheid die je zal laten lijden in plaats van dat je geleidt wordt. Hier mag je 100% zeker zijn dat je foute keuzes zal maken. Angst is immers een zelfbeperking die je jezelf hebt aangeleerd in je eerste zeven levensjaren. Het is dus allesbehalve de juiste basis om keuzes op te funderen.

Bij angst moet je je aandacht van je zonnevlecht (net onder je middenrif) naar je hart proberen te verplaatsen, en zeven keer diep tot in je buik ademen. Bevestig jezelf dan dat je op die manier contact legt met je hogere zelf en weet dat als je vanuit dat punt keuzes maakt, dat je erop mag vertrouwen dat ze de juiste zijn. Dat is vertrouwen op je hogere macht vanuit een bewuste keuze rekening houdend met je beperkingen als fysieke persoonlijkheid.

Ik wens je veel plezier op je levenspad vol vertrouwen.

Auteur: Isabelle Lambrecht

0 reacties

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Bewustzijnscoach
Bewustzijnscoach
Isabelle Lambrecht is healer en bewustzijnscoach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen. www.zichtbaar.be.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels