Deel via

Mosselen op Aziatische wijze

October 2016
Het is weer volop mosselseizoen, en daar zijn de meeste mensen heel erg blij om! Foodblogger Judith Pagrach is ook dol op de heerlijke zeevruchten, maar wilde eens iets nieuws proberen. Ze stopte de mosselen in een Aziatisch jasje met onder andere peper, gember en kokosmelk. Makkelijk, snel én een fijne twist aan deze lekkere klassieker! Hoe eet jij je mosselen het liefste?

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 2 sjalotjes (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 cm gember (fijngesneden)
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 rode pepers (fijngesneden)
  • 2 stengels citroengras (gekneusd)
  • 300 ml kokoswater
  • 400 ml kokosmelk
  • klontje roomboter
  • 3 takjes koriander


Receptinformatie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Aantal personen: 2

Benodigdheden

grote (mossel)pan met deksel

Instructies

1. Check of er schelpen kapot zijn bij de mosselen. Gooi die mosselen weg. Kijk ook welke schelpen open zijn. Tik er even mee op het aanrecht. Gaan ze niet dicht? Gooi deze schelpen dan ook weg.
2. Spoel vervolgens de mosselen die je overhoudt af onder koud water.
3. Zet de pan op middelhoog vuur en doe hier de boter in. Voeg ui, knoflook, peper en gember toe en bak dit enkele minuten. Voeg wijn, kokosmelk, kokoswater en citroengras toe en breng aan de kook.
4. Voeg voorzichtig de mosselen toe en breng weer aan de kook. Zet de deksel op de pan en kook de mosselen in circa 5 minuten gaar.
5. Roer de koriander er doorheen. Serveer de mosselen met bijvoorbeeld brood. Eet de mosselen uit de schelpen die open zijn gestoomd, gooi de dichte schelpen weg.

Smakelijk!

1 reactie

fransborst
Lijkt me heerlijk. Persoonlijk zou ik de wijn (niet echt aziatisch..) weg laten en het serveren met witte rijst. Ook ipv uien sjalotjes gebruiken.en misschien wat tahoe en of tempe erbij bakken. Lekker en goedkoop en super gezond!! Ook niet alle pepers zijn echt pittig sommige zijn gewoon dunne paprika's.. Daarom haal de kleine Indische pepertjes genaamd rawit, cabe of de roos groen of gele madame janette (de scherpste) Een kwart peper voor de hele maaltijd is genoeg van de laatste De kleine Indische versie kun je er wel een stuk of 5 fijn snijden e(niet in ogen vrijwen en eerst handen wassen v naar het toilet te gaan anders branden er dingen die u niet wilt voelen..haha. Als drinken een lekkere tropische vruchtendrank zoals Guave, sursak of mango met ijsklontjes.
Bedankt vh goede idee.
Groet Frans
27/10/16 13:19 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels