Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 2 sjalotjes (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 cm gember (fijngesneden)
- 200 ml droge witte wijn
- 2 rode pepers (fijngesneden)
- 2 stengels citroengras (gekneusd)
- 300 ml kokoswater
- 400 ml kokosmelk
- klontje roomboter
- 3 takjes koriander
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Aantal personen: 2
Benodigdheden
grote (mossel)pan met deksel
Instructies
1. Check of er schelpen kapot zijn bij de mosselen. Gooi die mosselen weg. Kijk ook welke schelpen open zijn. Tik er even mee op het aanrecht. Gaan ze niet dicht? Gooi deze schelpen dan ook weg.
2. Spoel vervolgens de mosselen die je overhoudt af onder koud water.
3. Zet de pan op middelhoog vuur en doe hier de boter in. Voeg ui, knoflook, peper en gember toe en bak dit enkele minuten. Voeg wijn, kokosmelk, kokoswater en citroengras toe en breng aan de kook.
4. Voeg voorzichtig de mosselen toe en breng weer aan de kook. Zet de deksel op de pan en kook de mosselen in circa 5 minuten gaar.
5. Roer de koriander er doorheen. Serveer de mosselen met bijvoorbeeld brood. Eet de mosselen uit de schelpen die open zijn gestoomd, gooi de dichte schelpen weg.
1 reactie
Bedankt vh goede idee.
Groet Frans