Deel via

5 tips hoe de natuur je mooier kan maken

November 2016

(zowel mannen als vrouwen!)

Het is soms ongelofelijk wat voor chemische producten mensen allemaal gebruiken om mooier te zijn. Minder rimpels of afslanken zijn de populairste redenen hiervoor. De natuur heeft echter veel dingen al lang voorzien en een aantal pas ontdekte eigenschappen maken het leven aangenamer.

Tip 1: slakkenslijm

Toegegeven, het klinkt niet bepaald aangenaam. Maar wist je dat slakken met een huisje hun eigen huisje kunnen herstellen? Het is deze unieke eigenschap die we kunnen lenen van deze diertjes.
In de diertjes zitten de stoffen allantoïne en glycolzuur, welke beide eigenschappen blijken te hebben om te herstellen. Indien deze stoffen toegepast bij de mens, blijkt dit ook gelijkaardige eigenschappen te hebben. Crèmes met deze stoffen helpen bij littekens (dus ook goed voor mannen!), rimpels, mee-eters, kraaienpootjes, puistjes en zwangerschapsstriemen. Het voordeel is dat dit bovendien van niet giftige slakken kan verkregen worden, waardoor je puur natuurlijke producten op je huid kan smeren die helpen. Ga dus op zoek naar deze natuurlijke producten met slakkenslijm

Tip 2: artisjok

Iedereen die wil afvallen, moet daarom niet minder eten, maar moet ook zijn of haar vetverbranding stimuleren. Je wil dat je lichaam voldoende energie verbruikt en het niet geneigd is om het op te slaan.

Blijkt nu dat een stof uit het hart van artisjokjes dit kan doen, namelijk de stof Cynarine. Dit blijkt een stimulerende en versnellende werking voor vetverbranding te hebben in ons lichaam. Tevens blijkt het ook een positieve werking te hebben op onze darmflora.

Hoewel maar weinig mensen de artisjok lekker vinden om er meerdere stukjes élke dag van te eten, heb je daarom ook oplossingen om door middel van kleine drankjes de nodige hoeveelheid binnen te krijgen. En dit terwijl ze ook gezoet zijn met bijvoorbeeld ananas zodat het een lekker drankje is met weinig calorieën. Een dagelijkse lekkere “shot” in combinatie met op je voeding en beweging te letten helpt je een heel eind verder om van die kilo’s af te geraken op een verantwoorde manier. Voor de shots, klik hier.

Tip 3:  slangenvergif

Je leest het juist. Daar waar we als eerste aan denken dat het slecht is, blijkt slangenvergif ook heel wat positieve effecten te hebben. Meer bepaald het gif van de slang Tempel Viper (Tropidolaemus wagleri) blijkt nuttig te zijn voor iedereen die rimpels weg wil krijgen.

Het gif blijkt bij klinische studies het effect te hebben dat de spieren in de huid minder samentrekken. Dankzij dit effect, indien toegepast op het gezicht en nek, krijgt de huid rust en kan deze herstellen. Hierdoor ontstaan er minder rimpels, of worden ze minder diep. Resultaten zouden het meest uitgesproken zijn op je voorhoofd, kraaienpootjes rond de ogen en rimpels rond de mond.

Het slangenvergif is verkrijgbaar in crèmes die meestal ook andere ingrediënten nog bevatten die ook nog helpen voor de huid. (meer info)

Tip 4: kwallenvergif

Na de slakken en slangen dacht je dat je alles al gehad had? Niet! Ook kwallen blijken stoffen aan te maken die we kunnen gebruiken. Deze dieren blijken de stof fibrilline te hebben. Het is een glycoproteïne die al onderdeel is in onze eigen huid. Indien we deze stof aanbrengen op onze eigen huid, gaat deze de elasticiteit van de huid verbeteren en gaat het terug meer structuur geven aan het gezicht. Indien dit ook gecombineerd wordt met andere actieve ingrediënten die dode huidcellen verwijderen, en hierdoor cel vernieuwing gestimuleerd wordt, kan je dankzij de kwallen een meer ontspannen, steviger en gezondere huid verkrijgen. Ga dus op zoek naar producten met kwallenextract

Tip 5: chrysanten

Je hebt misschien recent deze bloemen op het kerkhof geplaatst wanneer je niet wist dat deze een stof bevatten die je kunnen helpen bij spierpijn of pijnlijke gewrichten! De stof die in chrysanten zit wordt gebruikt in gels die je kan aanbrengen op de huid en die indringen om te helpen bij spierpijn en stijfheid van de gewrichten. Bovendien zou de stof ook de afwerende functie van de huid stimuleren waardoor deze ook mooier en beter wordt. Nu kijk je ongetwijfeld met andere ogen naar deze mooie bloemen! De stof kan je onder meer vinden in deze gel tegen spierpijn en stijfheid.

Overzicht

Voor onze lezers zijn we op zoek gegaan naar verantwoorde natuurlijke producten die bovendien niet getest werden op dieren maar wel dermatologisch verantwoord zijn. Je kan ze vinden via onderstaande links die we naar aanleiding van dit artikel nu toegevoegd hebben aan het assortiment van de webshop van SeniorenNet. Gelijkaardige producten kan je bij de betere winkel voor schoonheidsproducten of gezondheidsproducten vinden.

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels