Deel via

Dé Sinterklaastaart: smullen maar!

November 2016
Hou jij net zoveel van Sinterklaas als foodblogger Judith Pagrach? Zij is gek op alle soorten speculaas en pepernoten en wil graag het recept voor dé ultieme Sinterklaastaart delen met jullie. Hou je klaar voor een bodem van speculaas, een laagje amandelspijs, frisse appeltjes en een topping van verse speculaascrumble, heerlijk! Wat vind jij de lekkerste Sinterklaastraktatie?

Ingrediënten

  • 300 gram amandelspijs
  •  2 appels
  •  1/2 citroen
  •  5 tl speculaaskruiden
  •  2 tl kaneel
  •  250 gram boter
  •  400 gram tarwebloem
  •  275 gram lichte basterdsuiker
  •  2 eieren (geklutst)
  •  1/2 tl bakpoeder
  •  2 tl maïzena
  •  mespuntje zout

Receptinformatie

Totale benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten
Aantal personen: 12

Benodigdheden

springvorm 24 cm

Instructies

  1. Voor de basis maak je speculaas door 250 g bloem en 175 g boter te mengen totdat je iets hebt dat op broodkruim lijkt.
  2. Voeg 200 g suiker toe, zout, bakpoeder, 3 tl koek- en speculaaskruiden en 1 ei. Maak hier een glad deeg van, verpak in plasticfolie en zet dit een uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Schil 2 appels, snijd in blokjes van 1 x 1 cm, voeg citroensap van een halve citroen toe, 2 tl maïzena en 1 tl kaneel en schep goed door.
  5. Vet het bakblik in, rol het deeg uit en verdeel dit over je bakblik, inclusief de randen. Druk goed aan. Kneed nu 1/2 ei door je amandelspijs en rol dit ook uit. Verdeel over de bodem. Laat het appelmengel uitlekken in een zeef of vergiet en leg de appelstukjes bovenop de spijs. Bak dit nu 20 minuten.
  6. Maak de speculaascrumble door 75 g boter, 150 g bloem, 2 tl koek- en speculaaskruiden en 75 g lichtbruine basterdsuiker met je vingers te kneden totdat je kruimels krijgt. Haal de taart na 20 minuten uit de oven, strooi de crumble eroverheen en bak nog eens 10-15 minuten.

Smakelijk!

Op zoek naar meer lekkere receptjes om je (klein)kinderen te verwennen met Sinterklaas? Wat denk je van een heerlijke gevulde speculaas of truffelpepernoten? Of misschien wil je wel eens zelf marsepein maken?

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels