Ingrediënten
- 300 gram amandelspijs
- 2 appels
- 1/2 citroen
- 5 tl speculaaskruiden
- 2 tl kaneel
- 250 gram boter
- 400 gram tarwebloem
- 275 gram lichte basterdsuiker
- 2 eieren (geklutst)
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 tl maïzena
- mespuntje zout
Receptinformatie
Totale benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten
Aantal personen: 12
Benodigdheden
springvorm 24 cm
Instructies
- Voor de basis maak je speculaas door 250 g bloem en 175 g boter te mengen totdat je iets hebt dat op broodkruim lijkt.
- Voeg 200 g suiker toe, zout, bakpoeder, 3 tl koek- en speculaaskruiden en 1 ei. Maak hier een glad deeg van, verpak in plasticfolie en zet dit een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil 2 appels, snijd in blokjes van 1 x 1 cm, voeg citroensap van een halve citroen toe, 2 tl maïzena en 1 tl kaneel en schep goed door.
- Vet het bakblik in, rol het deeg uit en verdeel dit over je bakblik, inclusief de randen. Druk goed aan. Kneed nu 1/2 ei door je amandelspijs en rol dit ook uit. Verdeel over de bodem. Laat het appelmengel uitlekken in een zeef of vergiet en leg de appelstukjes bovenop de spijs. Bak dit nu 20 minuten.
- Maak de speculaascrumble door 75 g boter, 150 g bloem, 2 tl koek- en speculaaskruiden en 75 g lichtbruine basterdsuiker met je vingers te kneden totdat je kruimels krijgt. Haal de taart na 20 minuten uit de oven, strooi de crumble eroverheen en bak nog eens 10-15 minuten.
Op zoek naar meer lekkere receptjes om je (klein)kinderen te verwennen met Sinterklaas? Wat denk je van een heerlijke gevulde speculaas of truffelpepernoten? Of misschien wil je wel eens zelf marsepein maken?
Auteur: Judith Pagrach
0 reacties