Deel via

VFB organiseert Fundamentele Analysedag

November 2016

VFB organiseert op zaterdag 10 december de Fundamentele Analysedag in de Hogeschool Thomas More in Mechelen. De Fundamentele Analysedag mag steevast rekenen op een 120 à 150 bezoekers, die net iets dieper op de zaken willen ingaan en dat ietsje meer tijd willen besteden aan hun centen en beleggingen. En dat met een grondiger kennis van zaken. De ‘value’belegger ook die zich verdiept in iets meer cijfermateriaal.

Voor de eerste keer zal VFB een aantal fondsbeheerders aan het woord laten. Zij zullen de strategie en de selectiemethodiek van het fonds dat zij beheren toelichten. Ook zullen zij de belangrijkste aandelenposities van het fonds bespreken. Maar is beleggen altijd een zaak van goed met cijfermateriaal te kunnen omspringen? Toch niet. Hoe komt het bijvoorbeeld dat wiskundeknobbels toch niet per definitie succesvolle beleggers zijn? De ‘aard van het beestje’ speelt natuurlijk ook mee. Hiermee komen we op het vlak van de ‘Behavioral Finance’ en het onderzoek hiernaar.

Volgende thema’s komen aan bod: Value benadering van industriële aandelen, Discounted Free Cash Flow eenvoudig uitgelegd, voorstelling en selectiecriteria van fondsen met bespreking van de drie grootste aandelenposities, duccesvol beleggen met VectorVest, en het verband tussen value beleggen en behavioral science.

Voor het programma en inschrijving zie www.vfb.be.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels