Deel via

De 5 voordelen van meer jezelf zijn

December 2016
We zijn allemaal geboren om ons-schitterende-zelf te zijn. En toch verstoppen we ons vaak omdat we bang zijn om te zijn zoals we zijn. Wat er ook ooit is gebeurd, onthou dat je zelf zin kan geven aan je leven. Een zin die niemand anders kan invullen. Je licht verstoppen voor jezelf en voor de rest van de wereld is jezelf en anderen onrecht aandoen. Life coach Wim Annerel toont je waarom je gewoon jezelf moet zijn!

1. Waar je ook gaat, wees niet onzichtbaar

Als je gelukkig bent met jezelf zoals je bent, sta je meer open om écht aanwezig te zijn. Daardoor merk je meer op en maak je de ervaring van het leven zoveel interessanter.

2. Als je jezelf graag hebt, zullen anderen jou ook graag hebben

Mensen kunnen altijd zeggen wanneer iemand ‘fake’ is. Als je relatie met jezelf goed zit, voelen anderen dat aan. Ze zullen zich dan ook makkelijker geneigd voelen om je te leren kennen en in je gezelschap te vertoeven.

3. Jezelf zijn geeft je zelfvertrouwen

Stap in je eigen schoenen en niet in die van een ander: zo knellen ze niet. Schoenen die je goed passen zorgen ervoor dat je je beter voelt: ze zorgen ervoor dat je tred steviger is.

Laat dat zelfvertrouwen jou door de dag brengen. Jezelf verstoppen of ‘doen alsof’ vraagt veel emotionele, mentale en fysieke energie.

Hoe meer je vanuit jezelf leeft, hoe minder stress je in je leven ervaart. En hoe meer relaxed en zelfverzekerd je bent. Minder stress zorgt ervoor dat je je beter kan focussen en dus ook meer gedaan krijgt.

4. Zelfvertrouwen trekt zelfvertrouwen aan

Als je jezelf bent, trek je ook mensen aan die authentiek zijn. Zo creëer je op de duur een netwerk van ondersteunende en fijne mensen die je echt je vrienden kan noemen.

Voel je je goed in je vel, dan kan het gebeuren dat mensen uit je omgeving die zich niet zo goed voelen, je minder vaak gaan opzoeken. In hun plaats komen nieuwe mensen die meer op jouw golflengte zitten.

5. Jezelf zijn laat je toe om weer te dromen

Elke dag trachten te overleven terwijl je niet jezelf bent, steelt je creativiteit en passie. Jezelf weer toelaten om te dromen, opent deuren die misschien al jaren gesloten waren. Zo laat je jezelf toe om elke dag geïnspireerd te leven.

Lees verder en ontdek 9 manieren om meer zin te geven aan jouw leven.


Wat ga jij doen – of niet meer doen - om voortaan nog meer jezelf te zijn? Deel het in de reacties hieronder en inspireer zo anderen.


 

Auteur: Wim Annerel

1 reactie

Ik ben mezelf met mezelf, voor de rest: ik pas mij aan de omgeving..........:))))))))))))))))))))))))))))))))
14/12/16 00:02 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels