Ingrediënten
- 1/2 knolselderij (geschild en in grove stukken gesneden)
- 1 prei (in dunne ringen gesneden)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 150 ml lauwwarme melk
- 25 gram roomboter (+ extra om in te bakken)
- 1/4 tl koekkruiden (of kaneel + nootmuskaat)
- 300 gram mager rundergehakt
- 1 tl worcestersaus
- 2 takjes tijm (alleen de blaadjes)
- snuifje zout
- klontje roomboter om in te bakken (of gebruik olijfolie)
- 250 gram stoofpeertjes (kan je klaargemaakt kopen in de winkel of zelf maken)
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale benodigde tijd: 30 minuten
Aantal personen: 2
Benodigdheden
stamper
kookpan
koekenpan
Instructies
- Kook de knolselderij zo'n 10 minuten in ruim kokend water.
- Zet intussen de koekenpan op hoog vuur. Doe hier wat boter of olie in en bak kort de knoflook. Voeg na ca. 1 minuut de prei toe en blijf goed doorroeren. Doe het groentemengsel in een kommetje en maak de pan schoon.
- Kneed het gehakt met de tijm, worcestersaus en zout en vorm er 6 gehaktballen van.
- Smelt wat boter in de koekenpan en schroei de gehaktballen op hoog vuur dicht. Verlaag het vuur en bak ze nog wat langer tot ze gaar zijn.
- Giet de knolselderij af en giet hier de melk bij, samen met de boter. Prak met de stamper tot een puree en voeg de koekkruiden toe. Meng de prei door de knolselderij heen.
- Serveer de stamppot met ernaast de stoofperen en de gehaktballen.
2 reacties
Ik ben beginnende kok en vindt je recepten top.
Fijn dat je je ervaring deelt.
Groeten,
Rik