Deel via

Lekker winters: knolselderijstamppotje met tijmgehaktballen

December 2016
De winkelrekken liggen weer vol gezellige wintergroenten. Food blogger Judith Pagrach koos de knolselderij uit om een heerlijke stamppot te maken. De knol zit boordevol vitamine C en ijzer en zorgt voor een bijzondere structuur in je mond. In combinatie met de tijmgehaktballen en de zoete stoofpeertjes is het een lekkere, gezonde doordeweekse maaltijd. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1/2 knolselderij (geschild en in grove stukken gesneden)
  • 1 prei (in dunne ringen gesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 150 ml lauwwarme melk
  • 25 gram roomboter (+ extra om in te bakken)
  • 1/4 tl koekkruiden (of kaneel + nootmuskaat)
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 tl worcestersaus
  • 2 takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • snuifje zout
  • klontje roomboter om in te bakken (of gebruik olijfolie)
  • 250 gram stoofpeertjes (kan je klaargemaakt kopen in de winkel of zelf maken)

Receptinformatie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale benodigde tijd: 30 minuten
Aantal personen: 2

Benodigdheden

stamper
kookpan
koekenpan

Instructies

  1. Kook de knolselderij zo'n 10 minuten in ruim kokend water.
  2. Zet intussen de koekenpan op hoog vuur. Doe hier wat boter of olie in en bak kort de knoflook. Voeg na ca. 1 minuut de prei toe en blijf goed doorroeren. Doe het groentemengsel in een kommetje en maak de pan schoon.
  3. Kneed het gehakt met de tijm, worcestersaus en zout en vorm er 6 gehaktballen van.
  4. Smelt wat boter in de koekenpan en schroei de gehaktballen op hoog vuur dicht. Verlaag het vuur en bak ze nog wat langer tot ze gaar zijn.
  5. Giet de knolselderij af en giet hier de melk bij, samen met de boter. Prak met de stamper tot een puree en voeg de koekkruiden toe. Meng de prei door de knolselderij heen.
  6. Serveer de stamppot met ernaast de stoofperen en de gehaktballen.

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

2 reacties

Rikkert
Dag Judith,
Ik ben beginnende kok en vindt je recepten top.
Fijn dat je je ervaring deelt.
Groeten,
Rik
13/12/16 11:04 REAGEER
Njammmm, ziet er lekker uit :) Ik volg nooit 'n recept, ik doe het op mijn wijze punt
14/12/16 00:04 REAGEER

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels