Deel via

Tips om de feestdagen door te komen zonder verteringsongemakken

December 2016
Tijdens de feestdagen durven we wel eens te veel te eten. Ongemakken zoals brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel na het eten, reflux of zure oprispingen … kunnen de kop opsteken. Hier alvast enkele tips om dat te vermijden en om fit het nieuwe jaar in te gaan.

Goed kauwen

Goed kauwen is een belangrijke eerste stap in het spijsverteringsproces, dat start vanaf het moment dat we ruiken of zien wat er op tafel komt, tot vele uren na het innemen van het laatste voedsel. Voedsel dat onvoldoende is gekauwd is onvoldoende vermengd met ons speeksel en dus onvoldoende voorbereid op de spijsvertering. Hierdoor kunnen ongemakken in maag en darmen optreden.  

Belang van enzymen

Digestieve enzymen, zoals amylase, lactase en cellulase zorgen voor een goede afbraak en opname van voeding in ons lichaam. Gezond voedsel is essentieel voor een optimale gezondheid, maar zelfs het meest gezonde voedsel is van weinig nut als het niet op de juiste manier verteert. Naarmate je ouder wordt, gaan er een aantal digestieve enzymen verloren. Gelukkig kan je je lichaam wel een handje helpen door die enzymen te vervangen. Supplementen van digestieve enzymen zorgen zowel bij gezonde mensen als bij mensen met verteringsproblemen voor een groter digestief comfort en een afname van spijsverteringsklachten. Daarnaast helpen enzymen ook om ontstekingen te bestrijden en ze bevorderen het herstel na een chirurgische ingreep.

Gember

Ben je ook fan van gemberthee? Een lekkere oosterse maaltijd met gember en koriander?  Houden zo!  In China gebruikt men al 2000 jaar gember om de symptomen van misselijkheid en braakneigingen te verminderen. Het krachtige kruid helpt de spijsvertering door de aanmaak van speeksel en verteringssappen te stimuleren. Bovendien heeft het een positieve invloed op ontstekingen van de darm.

Eet voldoende vezels

Vezels zijn belangrijke stoffen voor een goede spijsvertering. Ze houden water vast en brengen zo vocht in de darm. Op die manier gaan ze constipatie tegen. Groenten, fruit en volle granen zoals roggebrood zijn bijvoorbeeld vezelrijke producten. 

Water

Water drinken zorgt ervoor dat afvalstoffen goed door het spijsverteringssysteem geleid worden. Het ruimt de gifstoffen in je lichaam op. Voldoende water drinken is ook belangrijk voor vetverbranding, een mooie stralende huid, en je vochtbalans.

Bewegen

We weten allemaal dat we moeten bewegen om fit te blijven en calorieën te verbranden. Maar wist je dat lichamelijke inspanningen ook de peristaltische bewegingen stimuleren, waardoor het voedsel verdergaat in het spijsverteringsstelsel?

Similase® Total

Similase® Total ondersteunt de vertering* op een snelle én natuurlijke manier. Het bevat een volledig complex van enzymen en gemberwortelextract*.  Voor de vertering van zowel vetten, koolhydraten als eiwitten.

Het volstaat om 1 capsule in te nemen tijdens of net na de maaltijd om de vertering te ondersteunen. Similase® Total is bovendien werkzaam in een breed pH-gebied, ongeacht de zuurtegraad van de maag.

De werking van Similase® Total zien? Bekijk hier het kaassaus-experiment.

Verkrijgbaar bij jouw apotheek

Meer informatie: www.similase.eu

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels