Deel via

Voel je de hele dag goed door deze 9 tips!

December 2016
Lijkt je leven soms even snel voorbij te flitsen als het landschap als je op de trein zit? Door de drukte van het leven ren je van de ene verplichting naar de andere, waardoor de sleur om de hoek loert. Toch kan je volgens lifecoach Wim Annerel een aantal goede gewoontes aanleren, waardoor je genegenheid en respect voor jezelf toont. En die ‘details’ kunnen je de hele dag door een goed gevoel geven.

1. Slaap voldoende

Door een slaaptekort krijg je een mistig gevoel in je hoofd, waardoor je geen goede beslissingen meer kan nemen. Op lange termijn heeft te weinig slapen heel wat negatieve effecten op je gezondheid. Voldoende slapen – zonder de hulp van slaapmiddelen - houdt je in een goede stemming. Vanavond maar eens vroeg onder de wol kruipen?       

2. Beweeg

Door te bewegen, maakt je lichaam endorfines aan, en die hormonen geven een boost aan je gemoedstoestand. Wie goed voor zichzelf wil zorgen, mag dus zeker niet vergeten om regelmatig lichamelijke inspanningen te doen. Dus haal die yogamat uit de kast, bind de veters van je loopschoenen vast of neem die gewichten vast – wat ook voor jou werkt en wat goed voelt voor jouw lichaam!

3. Drink voldoende water

Vermijd om gedehydrateerd te raken. Neem vaak kleine slokjes, en je zal merken dat je minder hoofdpijn hebt!

4. Hou een dagboek bij

Leer van je levenservaringen door ze in een dagboek te analyseren. Schrijf alles op wat in je omgaat, dat heeft een therapeutisch effect. Aangezien niemand het leest, hoef je je geen zorgen te maken dat je bijvoorbeeld belachelijk klinkt of een spelfout maakt.

5. Eet groen

Fruit en groenten zitten vol voedingsstoffen en vitaminen, en houden je lichaam gezond. Terwijl bewerkte voeding er vaak voor zorgt dat je je zwaar voelt, geven fruit en groenten je energie en ze dragen bij aan een goede stemming.

6. Heb lief

Als mens zijn we voorbestemd om lief te hebben. Breng liefde in je handelingen, en niet alleen jouw gemoedstoestand zal er wel bij varen, maar ook die van de mensen rondom je.

7. Wees dankbaar

In je dagboek kan je ook een dankbaarheidslijst bijhouden: zo focus je op de positieve gebeurtenissen in je dagelijks leven. Je realiseert je waarvan je houdt in je leven, je kan het versterken en zo voel je je al snel een pak beter.

8. Breng variatie in je leven

Breng wat leven in je leven. Tracht elke week of elk weekend iets nieuws uit te proberen. Zoals een plek of een buurt in je gemeente bezoeken waar je nooit eerder was. Maak iets klaar dat je nog nooit hebt gegeten, misschien uit een land dat je nog nooit bezocht hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos. En ze brengen een glimlach op je gelaat!

9. Leer elke dag iets nieuws

Net zoals je lichaam onbewerkt voedsel nodig heeft als brandstof, zo heeft je brein voortdurend uitdagingen nodig om te blijven evolueren. Prikkel het daarom elke dag door iets nieuws te leren. Start met het leren van een nieuwe taal, los een raadsel op, lees een artikel op SenNet …  Zorg ervoor dat je elke dag je brein gebruikt. Je zal je elke dag voelen groeien en dat komt jouw gemoed alleen maar ten goede.

Om ’s avonds je dag goed af te sluiten zijn hier nog 5 krachtige vragen om jezelf elke avond te stellen. 

En wat doe jij om je de hele dag goed te voelen? Deel het in de reacties hieronder om zo ook anderen te inspireren.

 

 

 

 

Auteur: Wim Annerel

0 reacties

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels