Deel via

Euronext wil familiebedrijven naar de beurs lokken

January 2017

Euronext gaat het aantrekkelijker maken voor familiebedrijven om naar de beurs te trekken en wil tevens de zichtbaarheid van familiebedrijven bij investeerders vergroten. Ze kunnen voortaan rekenen op extra ondersteuning van de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon. Het gaat dan bijvoorbeeld om een gericht coachingsprogramma en extra online informatie over de beurs als bron van financiering.

In februari komt er daarnaast een speciale Euronext Family Business-index. In die nieuwe Europese beursgraadmeter komen negentig bedrijven, zowel grote ondernemingen als kmo’s, uit de vier landen waarin Euronext actief is.

Familiebedrijven vormen een interessante markt voor Euronext. Er zijn momenteel meer dan 14 miljoen van dergelijke ondernemingen in Europa. Dat is ongeveer 60 procent van het totaal aantal bedrijven in Europa. Wereldwijd zijn familieondernemingen goed voor 66% van alle ondernemingen en genereren ze jaarlijks 70% van het globaal BBP.

Aan de beurzen van Euronext zijn reeds 201 familiebedrijven genoteerd. Die zijn samen goed voor een marktwaarde van ongeveer 745 miljard euro. Daarvan zijn er 158 kmo’s met een totale marktkapitalisatie van 43 miljard euro.

Meer informatie over beleggen vind je op de website van VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers: www.vfb.be.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels