Deel via

Nu er nog premies zijn: isoleer die spouwmuur of buitengevel!

January 2017
Isolatiepremies worden steeds verder afgebouwd. Je neemt dus het best het zekere voor het onzekere: snel nog de spouwmuur of buitengevel isoleren terwijl het nog extra voordelig kan. Perfect geïsoleerde spouwmuren verhogen niet enkel de waarde van je woning, ze verlagen ook aanzienlijk je stookkosten. Wist je trouwens dat je ook een oude of vervallen buitengevel mooi kunt renoveren door te isoleren langs buiten in combinatie met een gloednieuwe gevelafwerking?

Twee manieren om je gevel te isoleren

Wanneer je woning dateert van de zestiger of vroege zeventiger jaren van vorige eeuw, is de kans groot dat je gevel over een luchtspouw beschikt, maar nog niet voorzien is van het nodige isolatiemateriaal. In dat geval kan je je gevel perfect laten na-isoleren door er isolerende glaswolvlokken in te blazen. Dat is een zeer efficiënt procedé dat gespecialiseerde bedrijven snel en proper kunnen uitvoeren.

Is je woning ouder? Dan spreken we wellicht over een volle gevel zonder luchtspouw, zoals dat vroeger gebruikelijk was. Ook zo’n gevel kan aan alle noden van het hedendaags comfort en de eisen voor energiezuinigheid aangepast worden. Het is in theorie technisch mogelijk om een nieuwe muur vóór de bestaande op te trekken om zo een luchtspouw met isolatie te creëren. Dat is echter een dure en complexe operatie omdat de fundering hiervoor verbreed moet worden.

Beter is om degelijke isolatie langs de buitenzijde van de gevel aan te brengen met daarbovenop een nieuwe mooie gevelafwerking, crepi bijvoorbeeld. Hiermee is je gevel niet enkel perfect geïsoleerd, maar ook nog eens stijlvol gerenoveerd.

Isoleren is mens- en milieuvriendelijk

Het is voldoende bewezen dat isoleren een positieve invloed heeft op ons gevoel van comfort, welbehagen en op onze gezondheid in het algemeen. Hoogwaardige isolatiematerialen zijn gemaakt van gerecycleerde grondstoffen. Hierdoor geven ze geen schadelijke gassen of dampen af, noch bij hun productie, noch bij de plaatsing en ook niet achteraf in de loop van hun levenscyclus.

Ook je comfort wint bij een goed geïsoleerde spouwmuur of buitengevel: tocht of schijntocht worden vermeden en je woning wordt frisser in de zomer en warmer in de winter. Isolatie werkt daarbij als een soort van natuurlijke thermostaat die grote temperatuurschommelingen in huis vermijdt. Zelfs de geluidsisolatie wordt er beter door zodat je in huis beter tot rust kunt komen.

Meer veiligheid en zekerheid door isoleren

De meeste isolatiematerialen scoren zeer goed op het vlak van brandveiligheid. Laat de isolatiewerken ook steeds uitvoeren door een ervaren en erkend partner. Zo ben je er zeker van dat de gebruikte materialen over de nodige attestaties beschikken en op elk vlak voldoen. Bij echt gespecialiseerde bedrijven kan je bovendien na de werken een warmtescan aanvragen en geniet je van een 25-jarige fabrieksgarantie op de gebruikte materialen. Bij een professionele uitvoering van de isolatie of na-isolatie hoef je je bovendien geen zorgen te maken om een eventuele beschadiging van de woning of het gebouw.

Beter isoleren is meer besparen

Door je spouwmuren of buitengevel te isoleren win je op elk vlak: je energiefactuur daalt en de EPC-waarde van je woning verbetert sterk waardoor ook de verkoopwaarde stijgt. Beschouw isoleren gerust als een aantrekkelijke spaarformule met ultrahoog rendement.

Precies door de aanzienlijke besparingen die je met een goede spouwmuur- of buitengevelisolatie realiseert, is de investering vrijwel steeds terugverdiend in een recordtijd van slechts 3 tot 5 jaar. Nadien spreken we enkel nog van pure winst.

Wat met isolatiepremies en fiscaal-financiële tegemoetkomingen? Die worden in 2017 verder stelselmatig afgebouwd. Wie zich goed informeert bij erkende en gespecialiseerde aannemingsbedrijven of bij de bevoegde en betrokken instanties kan echter ook nu nog op een flinke financiële duw in de rug rekenen!

Vrijblijvend advies en informatie?

Vul hieronder je gegevens in en vraag een gratis diagnose en vrijblijvende offerte aan bij een erkend specialist voor zowel dakisolatie als muurisolatie.

 

5 reacties

Anduze
Allemaal goed en wel... Onlangs een prijsofferte gevraagd voor het isoleren van de zijgevel van mijn woning. (Bescheiden half open bebouwing) Voorziene kost tussen 8000 en 10000 euro. Als alleenstaande mama met 2 kinderen is dit een onmogelijke kost. Ook al vliegt de energie hier buiten. Je moet het wel kunnen betalen...
24/01/17 09:03 REAGEER
marceldesmedt
Ik weet niet of het een spouwmuur isolatie is of een buitenmuur isolatie ,maar mijn spouwmuur isolatie voor een open bebouwing heeft mij een 1000€ gekost normaal 1400€ maar de premie die ik kreeg was 400€ dat is toch geen geld he
Marcel
24/01/17 13:09 REAGEER
vejo
Hallo Marcel, Ik ben op zoek naar firma voor spouwmuur isolatie,zou je mij het adres kunnen geven van de firma die het bij jou heeft gedaan?
Alvast bedankt
Vera
25/01/17 12:27 REAGEER
marceldesmedt
De firma Tant in Maldegem ik weet natuurlijk niet of dat ver van U vandaan is,want er zijn nog firma's die dat doen
25/01/17 15:55 REAGEER
vejo
Bedankt,
ik woon in de Kempen het zal wat te ver zijn denk ik :))
25/01/17 16:10 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels