Deel via

Vereenvoudig je leven met deze 3 wondervragen!

January 2017
Vind je het leven ook soms zo ingewikkeld, druk, zwaar en stresserend? Dan deelt life coach Wim Annerel graag drie wondervragen die hem en heel wat coachingklanten helpen om een eenvoudiger leven te creëren met minder stress, meer focus en meer plezier. Stel jezelf deze vragen geregeld doorheen de dag.

1. Ben ik hier en nu?

Het is heel makkelijk om uit het huidige moment te vallen in negatieve piekergedachten over het verleden en de toekomst. Besteed eens wat meer tijd van je dag in het nu.

Je piekert niet alleen minder, maar je bent ook creatiever, geconcentreerder en aangenamer om mee om te gaan.

Hoe kan je meer in het nu komen?

Een eenvoudige techniek is je een minuut lang op je ademhaling richten.

Of wat je nog kan doen, is je een minuut lang focussen op wat er zich op dat moment afspeelt in je omgeving: als ik nu uit het raam kijk, zie ik de blaadjes van de bamboestruik bewegen in de wind. Ik zie op de tafel naast mijn pc een stapeltje papieren, ik hoor muziek door mijn koptelefoon, ik voel het kussen waar ik op zit, ik ruik de verse koffie … Ik gebruik mijn zintuigen om de wereld rondom mij op dit moment in me op te nemen en me opnieuw te connecteren met het huidige moment.

Ook actie ondernemen en dingen doén brengt sommige mensen vaak weer in het huidige moment.

2. Zal dit nog belangrijk zijn over 5 jaar?

Met deze vraag kan je dingen echt tot hun reële proporties herleiden. Bijna elke moeilijkheid die je nu hebt kan erdoor wat trivialer lijken en niet zo belangrijk en zwaar als je jezelf voorhield de voorbije dagen, weken en maanden.

Je ontdekt misschien dat je een probleem wat te veel had opgeblazen en dat je het veel erger had gemaakt dan het werkelijk is. En je beseft misschien dat je de situatie makkelijker kan oplossen dan je dacht toen je wat meer paniek voelde.

 3. Wie kan het wat schelen?

Nog een heel eenvoudige, maar heel krachtige vraag. Stel je deze vraag bijvoorbeeld als je de behoefte voelt om gelijk te krijgen in een discussie. Gelijk krijgen kan ervoor zorgen dat je je even goed voelt, maar het duurt nooit lang. En op termijn creëer je heel wat negativiteit rondom jou en in jou.

Als je jezelf vraagt ‘Wie kan het wat schelen?’ kan dat je ook helpen om bijvoorbeeld minder perfectionistisch te zijn en om niet alle kleine dingen zo serieus te nemen.

Door deze vraag kan je wat meer ontspannen door het leven gaan en naar de mensen rondom jou kijken.

Wil je naast deze 3 wondervragen nog meer inspiratie? Lees dan 11 manieren om je leven eenvoudiger te maken.

Heb je ervaring met één of meer van deze wondervragen? Deel ze dan hieronder om ook anderen te inspireren.

 

Auteur: Wim Annerel

0 reacties

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels