Deel via

Heerlijk malse kipfilet gevuld met ricotta en spinazie

January 2017
Het principe is heel simpel: je snijdt enkele sneetjes in je kipfilet, en die vul je met een lekkere vulling. Dan stop je de kip in de oven en twintig minuutjes later kan je een heerlijk sappig stukje kip met vulling en een knapperige bovenkant oppeuzelen. Wat ook leuk is, is dat je oneindig veel kan variëren met dit recept! Probeer bijvoorbeeld ook eens pijnboompitten-fetavulling, of een met Boursin met kruiden. Wat je maar wilt! Je kan er bijvoorbeeld een salade, gebakken aardappels of gepofte aardappels bij eten.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 100 gramverse (baby)spinazie
  • 75 gram ricotta
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 2 el geraspte cheddarkaas
  • Scheutje olijfolie
  • Optioneel: 1 el broodkruim

Receptinformatie

Totale benodigde tijd: 30 minuten
Aantal personen: 2

Benodigdheden

koekenpan
ingevette ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan.
  3. Bak de spinazie totdat die helemaal klein geworden is. Draai het vuur uit en voeg ricotta en peper toe. Roer door de spinazie heen.
  4. Leg de kip op een snijplank en maak met een scherp mes per kipfilet circa 5 schuine incisies. Maak ze diep, maar niet zó diep dat je de kipfilet in stukken snijdt.
  5. Verdeel het spinaziemengsel over de kip en druk dit vooral goed in de incisies die je hebt gemaakt zodat je de kip echt vult.
  6. Als je broodkruim gebruikt (bij voorkeur panko, dat maakt het extra knapperig), strooi je dat er nu overheen. Dat kun je ook prima achterwege laten, maar het zal dan wel iets minder knapperig zijn.
  7. Strooi tot slot de cheddarkaas er overheen en doe de kipfilets in een ovenschaal. Bak ze in ca. 20 minuten gaar met een mooie goudbruine topping!

Smakelijk!

Auteur: Judith Pagrach

0 reacties

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels