Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 100 gramverse (baby)spinazie
- 75 gram ricotta
- 1/8 tl zwarte peper
- 2 el geraspte cheddarkaas
- Scheutje olijfolie
- Optioneel: 1 el broodkruim
Receptinformatie
Totale benodigde tijd: 30 minuten
Aantal personen: 2
Benodigdheden
koekenpan
ingevette ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan.
- Bak de spinazie totdat die helemaal klein geworden is. Draai het vuur uit en voeg ricotta en peper toe. Roer door de spinazie heen.
- Leg de kip op een snijplank en maak met een scherp mes per kipfilet circa 5 schuine incisies. Maak ze diep, maar niet zó diep dat je de kipfilet in stukken snijdt.
- Verdeel het spinaziemengsel over de kip en druk dit vooral goed in de incisies die je hebt gemaakt zodat je de kip echt vult.
- Als je broodkruim gebruikt (bij voorkeur panko, dat maakt het extra knapperig), strooi je dat er nu overheen. Dat kun je ook prima achterwege laten, maar het zal dan wel iets minder knapperig zijn.
- Strooi tot slot de cheddarkaas er overheen en doe de kipfilets in een ovenschaal. Bak ze in ca. 20 minuten gaar met een mooie goudbruine topping!
0 reacties