Deel via

Belle Perez neemt Jennifer Ewbank mee op theatertournee

February 2017
2016 was voor de Spaans-Belgische Belle Perez een absoluut topjaar. Het was een jaar vol persoonlijke hoogtepunten, waaronder haar huwelijk en de geboorte van haar eerste kindje. Ook in 2017 gaat Belle op hetzelfde elan verder. Een eerste climax wordt haar nieuwe theatertournee Agua y Fuego (Water en vuur), waarmee ze vanaf afgelopen zaterdag Vlaanderen en Nederland doorkruist. Belle neemt singer-songwriter en vriendin Jennifer Ewbank mee als gastartieste. Haar aanwezigheid zorgt voor extra ‘vuur’ in de voorstelling!

Persoonlijke mijlpalen

Wat een jaar was 2016 voor Belle Perez. Ze blies veertig kaarsjes uit, ze gaf haar jawoord aan haar grote liefde Wouter, en haar zoontje Ellia zag het levenslicht. Drie mijlpalen in haar privéleven, die zorgden voor tonnen inspiratie. Dat Belle na een korte rustperiode opnieuw veel goesting heeft om muziek te maken, bewees ze vorige week in Brecht. In aanwezigheid van een select gezelschap gaf Belle een voorsmaakje van haar nieuwe theatertournee Agua y Fuego. Met een brede glimlach en veel glans, gaf Belle meer dan twee uur het beste van zichzelf. ‘Het was voor mij best wel een emotionele avond. Voor het eerst terug op het podium, een paar weken na de geboorte van ons zoontje. Gelukkig valt alles keurig in de plooi. Als we zaterdagavond starten met deze theatertournee, dan staat er een verrassende Belle Perez op het podium. Ik ben vorig jaar veertig geworden. Ik ben op een punt gekomen in mijn carrière dat ik al mijn ervaring kan combineren met de zaken die ik privé heb meegemaakt. Die rijkdom zorgt ervoor dat ik als mens ben geëvolueerd. Die openheid komt aan bod in mijn nieuw tournee. Ik vertel de achtergrond en de verhalen bij mijn liedjes. Dat lijkt evident, maar dat is het niet.’

Water en vuur 

Agua y Fuego is het evenwichtige resultaat van een persoonlijke en artistieke zoektocht. De theatertour wordt intiem en verrassend, en geeft de fans inkijk in het persoonlijke leven van Belle. ‘Ik ga altijd af op mijn gevoel en kies steevast voor nummers die mij op het lijf geschreven zijn’, vertelt Belle. ‘De liefde staat centraal, net zoals mijn Spaanse roots.’ Agua y Fuego mixt ritmische latin tracks en eigentijdse versies van klassiekers, een mooie balans tussen Spaans temperament en latinklassiekers, krachtig versus kwetsbaar. Dat contrast vind je ook terug op Belle haar gelijknamige album.

Jennifer Ewbank

Gastartieste en singer-songwriter Jennifer Ewbank zorgt alvast voor een extra portie muzikaal vuurwerk. Eind vorig jaar werden de vriendschapsbanden tussen beiden terug aangehaald toen ze backstage te gast waren op het Zingpaleis-feestje van De Romeo’s. ‘We kennen elkaar al langer en voelen elkaar goed aan. De klik was er direct, zeg maar, en de voorbije maanden is er een hechte vriendschap ontstaan met Belle. Ik heb niet hoeven na te denken toen ze mij vroeg of ik zin had om met haar mee te gaan op theatertournee. In ’t begin van de voorstelling begeleid ik Belle op de piano. Later zing ik mijn recente single “Vuur” en uiteraard doen we ook een duet. Voor mij is dat laatste een primeur, want het is de eerste keer dat ik zoiets doe in het Nederlands, Spaans en Engels. Ik ben uiteraard erg benieuwd naar wat de Vlamingen en Nederlanders ervan gaan vinden.’ Datzelfde enthousiasme en die waardering vinden we ook terug bij Belle. ‘Jennifer ontroert mij als ze op het podium staat. Haar liedjes komen bij mij binnen. Je voelt dat wat ze doet recht uit het hart is. De liedjes die ze schrijft, maar ook als ze mij begeleidt. Ik vind het fijn dat ze meegaat op tournee. Ze is net als ik ook mama. Dat schept een band en dat maakt het voor mij ook makkelijker als ik ons zoontje moet missen. Ik weet nu al dat dit mijn mooiste en meest emotionele theatertournee ooit wordt.”

Beluister hier een leuk interview met Jennifer!

Belle Perez en Jennifer Ewbank staan acht keer in het theater met Agua y Fuego. Voor de voorstelling van zaterdag 18 februari (Vilvoorde) zijn nu de allerlaatste tickets hier beschikbaar.

Meer info op www.belleperez.com

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels