Deel via

Roestvrijstaalproducent Aperam noteert ook in Brussel

February 2017

De Luxemburgse producent van roestvrij staal Aperam noteert vanaf donderdag 16 februari ook op Euronext Brussel. Het is de op vijf na grootste producent van roestvrij staal ter wereld. Het heeft zes fabrieken in België, Frankrijk en Brazilië. Er werken bijna tienduizend mensen.

België vormt het hart van de industriële activiteiten van Aperam in Europa. De fabriek in Genk, het vroegere ALZ, ligt op een strategische plaats dicht bij de voornaamste leveranciers en klanten. Aperam stelt meer dan 1.750 personeelsleden te werk in België, zowat 18% van het totale aantal. Sinds de oprichting in 2011 investeerde het al meer dan 100 miljoen euro in België.

Aperam is een afsplitsing van staalgigant ArcelorMittal. Sinds januari 2011 is het genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Luxemburg en Parijs. Aandeelhouders van ArcelorMittal ontvingen ten tijde van de beursgang voor elke twintig aandelen Arcelor één aandeel Aperam. De familie Mittal bezit 40,8% van het bedrijf en de staat Luxemburg heeft 2,5% in handen.

Meer informatie over beleggen vind je op de website van VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers: www.vfb.be.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels