Deel via

De Romeo’s op volle kracht vooruit!

February 2017
Over geen enkele band is de voorbije zes weken meer inkt gevloeid dan over De Romeo’s. Begin januari was er hun succesvolle documentaire ‘In het spoor van De Romeo’s’ en een paar weken later kwam hun nieuwe album ‘Vrienden voor altijd’ uit. Ook op culinair vlak verwennen De Romeo’s hun fans. Je kan namelijk nu De Romeo’s Frikandel XXL kopen in de frituur in je buurt! Lees hier wat ze dit jaar nog meer in petto hebben!

De Romeo’s Frikandel XXL

De drie charmezangers hebben in samenwerking met vleesproducent Vanreusel hun eigen ‘Romeo’s Frikandel XXL’ op de markt gebracht. Dat ze vorige week maandag te gast waren in Het Friethuis, dat hebben ze in het Vlaams-Brabantse Roosdaal geweten. ‘Nooit eerder stond er zoveel volk aan te schuiven aan onze toog’, klonk het bij de familie De Bisschop, de uitbaters van het frituur. De Romeo’s kwamen bij hen terecht, net in het jaar dat de frituur zijn 50-jarig bestaan viert, voor de officiële presentatie van hun ‘Romeo’s Frikandel XXL’. Deze week worden ze officieel uitgepakt; 300.000 frikandellen, 35 centimeter puur genot, verdeeld over duizenden frituren in België. ‘Misschien is het nu wel hét moment om onze “Viva De Romeo’s”, of een ander liedje van ons nieuwe album “Vrienden voor altijd”, op te nemen in het Frans, zeker nu we met onze worst in Wallonië onze opwachting maken’, zei het trio enthousiast in koor.

Samen met burgemeester Christine Hemerijckx én met hun collega’s Luc Caals, Sasha Rosen, Jettie Pallettie, Filip D’Haeze en Bart Herman, verwelkomden De Romeo’s de eerste lading frikandellen. ‘Indrukwekkend. Ja, ik vind het best wel bijzonder dat mijn man terug te vinden is in de frituur. Het past perfect bij De Romeo’s, drie frietliefhebbers die nu ook hun eigen frikandel hebben’, zei Sasha Rosen. Ook ambiancemaakster Jettie Pallettie was erg te spreken over de nieuwe frituursnack: ‘Ze hebben de langste en zonder meer ook de lekkerste en daar ik ga ik eens stevig in bijten!’ (foto: (c) Roland Hermans)

Samen met de frikandel lanceren De Romeo’s ook een nieuwe website. Chris Van Tongelen: ‘Op www.deromeosxxl.be kan je zien waar je hem kan gaan eten. Als je een selfie maakt met de frikandel en die deelt op Facebook en Twitter, dan maak je kans om een bezoek van ons te winnen in je favoriete frituur. Hoe tof is dat?!’

Vrienden voor altijd

Er is niet alleen de Romeo’s Frikandel XXL, ook het nieuwe album ‘Vrienden voor het leven’ vliegt vooruit in de hitlijsten.’We konden het bijna niet geloven dat de mannen erin geslaagd zijn om amper één week na de officiële release met hun nieuwe cd op nummer twee binnen te komen in de officiële Ultratop-albumlijst. Ja, dit is een uitzonderlijke prestatie, zeker als je weet dat het hun vierde top 5-album op rij is en dat de campagne voor deze “Vrienden voor altijd”-cd nu pas op kruissnelheid is gekomen. We hebben een paar signeersessies achter de rug, maar het grote campagne- en mediageweld rolt zich nu uit. Of De Romeo’s er ook in slagen om de nummer 1-positie te pakken te krijgen valt af te wachten, maar de gasten hebben sterke troeven. Eén daarvan is hun bereikbaarheid. Snel gerekend, treden ze jaarlijks op voor 250.000 mensen en meer. Tel daarbij de gastoptredens en de promotieopdrachten op en, last but not least, zijn ze ook nog eens heel bereikbaar voor hun fans. Hierdoor zijn we er zeker van dat dit album heel wat potentieel heeft. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit’, klinkt het bij platenfirma CNR/Vlaamse Sterren.

Ook in het Romeo’s-kamp heerst er meer dan tevredenheid. ‘Je hoopt altijd dat de mensen de weg vinden naar de nieuwe plaat die je gemaakt hebt. We hebben daar opnieuw heel veel tijd en energie in gestoken. “Vrienden voor altijd” brengt ons terug naar de basis. Muziek maken voor de mensen, voor iedereen. Dat is waar wij mee bezig zijn. Wij willen de mensen entertainen, enthousiasmeren. Als ze naar een optreden komen van De Romeo’s, dan moeten ze even al hun zorgen kunnen vergeten. Dat is onze missie’, zegt het trio unaniem.

Eerste langspeelfilm

Het ziet ernaar uit dat er voorlopig nog geen einde komt aan het indrukwekkende Romeo’s-offensief, want begin maart stellen Chris, Gunther en Davy hun eerste langspeelfilm H.I.T voor aan het grote publiek. ‘Deze week (vorige week) hebben we de film helemaal afgewerkt gezien. Ja, dat was indrukwekkend. Wij hadden ons al geweldig geamuseerd tijdens de opnames, maar ook in de cinema hebben we goed gelachen. H.I.T. is een feelgoodfilm mét De Romeo’s. Wij zijn niet onszelf. Wij spelen een personage. Zo speel ik een geheime agent die De Romeo’s moet beschermen, want onze toekomst is in gevaar. Gaan we doorgaan of splitten we en zo ja, waarom? Je krijgt het antwoord als je naar de film komt kijken’, zegt Romeo Davy Gilles.

Meer info over de H.I.T.-film van De Romeo’s kan je vinden op de Facebookpagina.

Het Zingpaleis

Traditiegetrouw sluiten de mannen hun jaar af op Het Zingpaleis in Hasselt. Na rood, wit en geel gaan De Romeo’s dit jaar voor paars als nieuwe themakleur van hun Zingpaleis. Zaterdag 25 november staan ze met hun liveband - en met veel toeters en bellen - opnieuw in de Hasseltse Ethias Arena. Voor de komende editie keren de gastheren van ‘het grootste meezingfeest van het jaar', terug naar hun roots. ‘Vanaf nu ligt onze focus op de muziek en vooral op het meezingen. We gaan de mensen overtuigen om terug echt mee te zingen met de liedjes. Kijk eens om je heen: hoeveel mensen zingen er niet mee in de auto, als ze onder de douche staan, of tijdens onze optredens? We hebben een rondvraag gedaan bij onze Zingpaleis-bezoekers en de meerderheid komt naar ons feestje omdat ze op zo’n avond ongegeneerd uit de bol kunnen gaan en uit volle borst kunnen meezingen. Dit jaar gaan we echt voor de maximale feestgarantie; alle liedjes die we samen met onze liveband brengen, moeten een hoog meezinggehalte hebben of ze komen niet meer in de setlist. De mensen moeten zich van de eerste tot de laatste minuut amuseren, net zoals wij dat doen op het podium.’

Kies zelf de meezingers!

‘Vanaf september kunnen de Zingpaleis-bezoekers zelf mee de setlist bepalen. Online kan er gestemd worden op je favoriete meezingplaten. Ten laatste drie weken voor Het Zingpaleis, maken wij de songteksten beschikbaar. Mensen kunnen thuis al oefenen en meezingen voor de spiegel. Wie z’n teksten niet van buiten kent, moet niet panikeren, want wij voorzien voor elke bezoeker een Zingpaleis-boekje mét daarin alle teksten’, klinkt het bij de organisatoren.

Concertorganisator Benelive is ondertussen gestart met de ticketverkoop van Het Zingpaleis en voor de komende editie van 25 november grijpen ze terug naar de felgesmaakte beginformule. ‘We maken het middenplein vrij, zodat er genoeg plaats is voor een polonaise, om mee te dansen, of uit volle borst mee te zingen. Wie toch wil zitten, krijgt meteen ook het mooiste uitzicht vanop de omliggende tribunes. We hebben beneden plaatsen voor rolstoelgebruikers en mindervaliden en de échte feestbeesten kunnen nu eindelijk eens losgaan op het staande meezingmiddenplein.’

Hier kan je tickets bestellen voor Het Zingpaleis, dat plaatsvindt op zaterdag 25 november in de Hasseltse Ethias Arena.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels