Deel via

Sluit vriendschap met je leven en je lichaam

March 2017
Hoe vaak heb je al niet gezucht wat een lastpak je lichaam is? Je de haren uit je hoofd willen trekken omdat je lichaam pijn doet? Die verzuchtingen waren ook voor healingcoach Isabelle Lambrecht heel herkenbaar, totdat ze besloot vriendschap te sluiten met haar lichaam en haar leven.

Vriendschap sluiten met je leven

Alles is perceptie of het resultaat van je kijk op iets. Wanneer je vriendschap leert sluiten met alles in je leven, bereik je een vorm van acceptatie, van waaruit jij met een open mind jouw keuzes kan maken.

Hoe jij in het leven staat, kan je maar ontdekken via zelfbewustzijn. En dat zelfbewustzijn bereik je op twee manieren:

  • je bewust worden van de woorden die je gebruikt en de kracht van die woorden bewust inzetten
  • je lichaam als spiegel gebruiken

Een heel simpele tip om je leven te verruimen is komaf te maken met het woordje ‘moeten’. Als je beseft dat je weer het woord ‘moeten’ gebruikt hebt, herhaal dan eens dezelfde zin, maar vervang ‘moeten’ door ‘mogen’.

Voorbeeld
Je lichaam is wat je kreeg en waar je het in dit leven moet mee doen.
=> Je lichaam is wat je kreeg en waar je het in dit leven mag mee doen.

Het verschil is heel subtiel, maar wie voelen kan, zal merken dat bij het gebruik van het woord ‘moeten’ het energiecentrum zich sluit net onder de navel.

Bij het woord ‘mogen’ gaan dit energiecentrum en je maagcentrum echter vibreren en sturen ze energie naar de hersenen voor input uit het oneindige potentieel dat alom aanwezig is.

Ik ga ervan uit dat je al ontdekt hebt dat stagnatie ‘dood’ betekent en vibratie ‘leven/mogelijkheden’.

Is het zo eenvoudig? Ja, want het leven draait rond het scheppen van en benutten van mogelijkheden. Pas als er een open deur is kan je besluiten of je erdoor stapt of niet. Wel, ‘moeten’ vervangen door ‘mogen’, is van je leven een open deur maken.

Vriendschap sluiten met je lichaam

Een klant die last had van de beruchte opvliegers en andere kwaaltjes, spuwde woedend haar gal bij mij. Het kwam erop neer dat ze zei: ‘Moet ik nog jaren met de lichaam verder? Dat wil ik niet!’

Tja, dan zet je jezelf wel in héél nauwe schoentjes. Je lichaam is immers dat wat je kreeg en waar je het in dit leven mag mee doen. 

Je hebt er dus alle baat bij om vriendschap te sluiten met je lichaam en ernaar te luisteren. Dat heeft mij in elk geval geholpen om nu, op 48-jarige leeftijd, na meer dan 25 jaar fibromyalgie, CVS en andere kwaaltjes, weer te stralen en me goed te voelen in mijn eigen lichaam. Mijn lichaam is mijn vriend en kompas op mijn levenspad. Het is een geschenk voor wie het lichaam begrijpt.

Ik ga het heel eenvoudig proberen uit te leggen:

Je hebt de geest en het lichaam. De kringloop stroomt van boven naar beneden, van je geest naar je lichaam. Als je iets beleeft, zal deze ervaring dus ook gevoeld worden in het lichaam. Je geest heeft een heel hoge, snelle trilling, het lichaam een zware, trage trilling. Iemand die snel kan lopen is sneller bij de finish dan iemand die trager loopt. Dat is ook het geval bij je lichaam en je geest. Je lichaam reageert altijd trager dan je geest. Als je valt, in je vinger snijdt, met een hamer op je vinger slaat ... Het is gek, maar het eerste moment voel je helemaal niets, om dan heel plots overweldigd te worden door de verlate reactie van het lichaam.

Een ziekte of probleem in het lichaam is een verlate reactie van een gebeurtenis. Die zorgt ervoor dat jij je bewust wordt van wat er gebeurd is. Hierdoor krijg jij de kans het geheel te herbekijken en te begrijpen. Dat is hoe je groeit. De uitkristalisatie in je lichaam is het duwtje in je rug om bewust te worden. Maar meer hierover in een volgend artikel.

Vanaf half april starten de groeisessies in groep en verschillende workshops. Voor meer info isabelle@isahealing.eu.

Auteur: Isabelle Lambrecht

4 reacties

met mijn leven? moeilijk, ma
8/03/17 02:49 REAGEER
ar, ene dag al beter dan de andere. lichaam? KAN onmogelijk, too uggly vind ik. blijkbaar vinden anderen dit ook. nooit geen aantrek gehad, dus....heb nooit met dit lijf vrede kunnen nemen!!! I ha
8/03/17 02:58 REAGEER
te it!!!!
8/03/17 03:00 REAGEER
troubles met bericht te plaatsen, strange!!! in 3 delen, nou moe :(
8/03/17 03:04 REAGEER

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Bewustzijnscoach
Bewustzijnscoach
Isabelle Lambrecht is healer en bewustzijnscoach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen. www.zichtbaar.be.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels