Deel via

Maak eens een gezonde bloemkoolpizza klaar!

March 2017
Vervang je pizzabodem eens door eentje gemaakt van bloemkool. Heerlijk, gezond én erg simpel om te maken! Daarna leg je er gewoon op wat jij het liefste eet. Foodblogger Judith Pagrach ging voor een klassieker: tomaat, mozzarella en basilicum; de Italiaanse trifecta! Deze pizza is koolhydraatarm en geschikt voor iedereen die glutenvrij eet.

Ingrediënten

bodem:

  • 1 grote bloemkool
  • 1 ei
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook(geperst)
  • 1/4 tl  zwarte peper
  • flink snuifje zeezout

topping:

  • 3 grote tomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • verse basilicum

Receptinformatie

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 30 minuten
Aantal personen: 2-3

Benodigdheden

bakplaat bekleed met bakpapier
hakmolen
schone theedoek
mengkom

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de stronk van de bloemkool af en snijd de rest van de bloemkool in roosjes. Was de bloemkoolroosjes goed en snijd ze met behulp van de hakmolen fijn.
  3. Leg de fijngemaakte bloemkool in een microgolfovenbestendige schaal en verwarm de bloemkool 5 minuten.
  4. Haal de kom uit de microgolfoven en laat het geheel even afkoelen.
  5. Met behulp van de theedoek knijp je de bloemkool helemaal uit zodat al het water eruit is gestroomd.
  6. Meng de bloemkool met het ei, de kruiden en de kaas en vorm er een bal van.
  7. Leg deze bal op de bakplaat en druk hem met behulp van je handen plat zodat je een 'pizzabodem' creëert.
  8. Bak de pizzabodem in circa 25 minuten gaar.
  9. Snijd intussen de tomaat en mozzarella in plakjes.
  10. Haal de pizza uit de oven en bedek met de topping (mozzarella, tomaat en basilicum). Bak nog eens 5 minuten.

Smakelijk!

Fan van bloemkool en op zoek naar meer bloemkoolideetjes?

Probeer eens deze 'bloemkoolrijst' met granaatappel! 
Door de bloemkool fijn te malen ziet het er net uit als rijst en kun je het lekker wokken! Een supergezond, makkelijk en snel gerecht.

Auteur: Judith Pagrach

1 reactie

Deze lijkt me heerlijk....daar mijn kookkunst beperkt is....plus : ik haat koken , helaas geen partner die het graag doet . Helemaal geen partner punt
4/04/17 20:26 REAGEER

Login Registreer

Judith Pagrach

Foodblogger
Foodblogger
Een liefde voor lekker eten is haar met de paplepel ingegoten en zij staat dan ook graag in de keuken. Oude klassiekers of experimenten, alles krijgt een eigen twist. Haar missie is om mensen bewust te laten worden van wat ze eten en te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Naast haar eigen foodblog schrijven, werkt ze als marketingconsultant, reist ze graag en doet ze aan CrossFit.

Meer artikels van Judith Pagrach

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels