Ingrediënten
bodem:
- 1 grote bloemkool
- 1 ei
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1 el gedroogde oregano
- 1 teentje knoflook(geperst)
- 1/4 tl zwarte peper
- flink snuifje zeezout
topping:
- 3 grote tomaten
- 1 bol buffelmozzarella
- verse basilicum
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 30 minuten
Aantal personen: 2-3
Benodigdheden
bakplaat bekleed met bakpapier
hakmolen
schone theedoek
mengkom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de stronk van de bloemkool af en snijd de rest van de bloemkool in roosjes. Was de bloemkoolroosjes goed en snijd ze met behulp van de hakmolen fijn.
- Leg de fijngemaakte bloemkool in een microgolfovenbestendige schaal en verwarm de bloemkool 5 minuten.
- Haal de kom uit de microgolfoven en laat het geheel even afkoelen.
- Met behulp van de theedoek knijp je de bloemkool helemaal uit zodat al het water eruit is gestroomd.
- Meng de bloemkool met het ei, de kruiden en de kaas en vorm er een bal van.
- Leg deze bal op de bakplaat en druk hem met behulp van je handen plat zodat je een 'pizzabodem' creëert.
- Bak de pizzabodem in circa 25 minuten gaar.
- Snijd intussen de tomaat en mozzarella in plakjes.
- Haal de pizza uit de oven en bedek met de topping (mozzarella, tomaat en basilicum). Bak nog eens 5 minuten.
Fan van bloemkool en op zoek naar meer bloemkoolideetjes?
Probeer eens deze 'bloemkoolrijst' met granaatappel!
Door de bloemkool fijn te malen ziet het er net uit als rijst en kun je het lekker wokken! Een supergezond, makkelijk en snel gerecht.
1 reactie